| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 241349 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2931 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: DorinLuca |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 07 Iun 2006 13:22 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Montura equatoriala self made |
|
|
|
Aici va arat montura mea, care am facut-o eu. Este o montura paralactica cu o portabilitate de peste 30 kg fotografic.
Din cauza ca acum 2,5 ani m-am mutat in casa asta, pina acum montura nu a fost pusa, dar duminica trecuta am pus-o.
Montura am facut-o in anul 1996 si inainte am facut multe poze cu ea. Din cauza ca nu am o camera DSRL inca nu am facut acum poze digitale cu ea, cu camera digitala care o am, as trebuii sa o tin la ocular, si asta nu este pentru deepsky.
Inca montura nu este pusa definitiv gata, cind este gata si am primele poze facute cu ea, le arat.
Robert
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
28.51 kb |
| Vizualizat: |
de 10293 ori |

|
| aici placa de montat optica, plus tangential-ul |
|
35.03 kb |
de 10293 ori |

|
| aici arata tangential-ul cu care pot conduce fotografiile absolut fara shifting in amindouo directii |
|
28.41 kb |
de 10293 ori |

|
|
26.37 kb |
de 10293 ori |

|
| aici o poza de la declinatie unde arata un cautator pus pe axa. Sub cautator este axa contragreutatei, vazut din spate |
|
26.31 kb |
de 10293 ori |

|
| aici un detaliu care este la declinate, facut un melc care este pus in contra arc, si sa pot positiona obiecte fin |
|
23.14 kb |
de 10293 ori |

|
|
34.77 kb |
de 10293 ori |

|
| Poza asta arata montura cu un Mak rusesc 150/2140 |
|
28.58 kb |
de 10293 ori |

|
| Aici o poza monturei cu un Newton 150/1200 |
|
32.31 kb |
de 10293 ori |

|
_________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144
Ultima modificare efectuata HoO_Germany la 28 Iun 2006 19:31, modificat de 2 ori in total |
|
| Sus |
|
 |
Spencer Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2005 Mesaje: 126
|
|
| Sus |
|
 |
GM__ Membru

Data inscrierii: 06 Noi 2005 Mesaje: 89
|
Trimis: 07 Iun 2006 23:42 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| Citat: | Aici va arat montura mea, care am facut-o eu. Este o montura paralactica cu o portabilitate de peste 30 kg fotografic.
Din cauza ca acum 2,5 ani m-am mutat in casa asta, pina acum montura nu a fost pusa, dar duminica trecuta am pus-o... |
Faina montura...
zi-mi te rog ceva: citi dinti are roata dintata de la RA ? Ai facut-o,sau provine tot de la o montura? Mi-am facut si eu una la freza cu 144 de dinti, dar as vrea sa fac una mai fina,adica cu mai multi dinti...
|
|
| Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 08 Iun 2006 00:42 Download mesaj |
|
|
|
| GM__ a scris: | | Citat: | Aici va arat montura mea, care am facut-o eu. Este o montura paralactica cu o portabilitate de peste 30 kg fotografic.
Din cauza ca acum 2,5 ani m-am mutat in casa asta, pina acum montura nu a fost pusa, dar duminica trecuta am pus-o... |
Faina montura...
zi-mi te rog ceva: citi dinti are roata dintata de la RA ? Ai facut-o,sau provine tot de la o montura? Mi-am facut si eu una la freza cu 144 de dinti, dar as vrea sa fac una mai fina,adica cu mai multi dinti... |
Salut
sa fiu sincer, inca nu am numerat dinti de la roata asta, dar miine dupamasa o sa am timp si o sa numer dinti, si scriu .
Roata asta nu am facuto eu, am cumparat-o. Nu cred ca a costat cam mult ca este cam slaba (nu groasa), dar pentru sens-ul unde este pusa, ajunge.
Robert
House of Optics Germany
Tel.: +49 2452 976144 |
|
| Sus |
|
 |
sky Membru

Data inscrierii: 08 Noi 2005 Mesaje: 442
|
Trimis: 10 Iun 2006 01:29 Download mesaj |
|
|
|
Numai sa nu fie din plastik de calitate proasta. Si eu ma chinui de mult sa-mi fac o montura seriasa dar nu am beneficiat inca de sprifinul "batranului" care este strungar de meserie si ar putea sa-mi rezolve toate problemele
|
|
| Sus |
|
 |
ARMANDO Membru

Data inscrierii: 27 Apr 2006 Mesaje: 117
|
Trimis: 10 Iun 2006 09:19 Download mesaj |
|
|
|
pai daca are peste 30 de kg e clar ca nu e plastic....
_________________ Traiesc sa fac cat mai multe lucruri frumoase...vreau sa impart totul cu voi
Armando |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6200
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 10 Iun 2006 12:35 Download mesaj |
|
|
|
arata bine montura dar mi se pare foarte complicata, un adevarat "monstrulet mecanic"!
erau necesare chiar toate pisele care se vad in foto?
cred ca trebuie sa fii doctor in mecanica sa poti concepe si face asa ceva...
cat timp ti-a luat manopera la toate piesele?
|
|
| Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 10 Iun 2006 13:57 Download mesaj |
|
|
|
| GM__ a scris: | | Citat: | Aici va arat montura mea, care am facut-o eu. Este o montura paralactica cu o portabilitate de peste 30 kg fotografic.
Faina montura...
zi-mi te rog ceva: citi dinti are roata dintata de la RA ? Ai facut-o,sau provine tot de la o montura? Mi-am facut si eu una la freza cu 144 de dinti, dar as vrea sa fac una mai fina,adica cu mai multi dinti... |
Salut,
am numerat dintii, sint 110 dinti. Uzual sint 114 dinti, dar eu nu am gindit sa pun un motor la aceasta legatura, asa ca nu mi-a fost important citi dinti are.
Robert
House of Optics Germany
|
| Sus |
|
 |
sky Membru

|
Trimis: 10 Iun 2006 14:00 Download mesaj |
|
|
|
Pentru Armando:
Montura nu are 30 de kg ia doar suporta atata. Si cand am vorbit de plastic m-am referit doar la discutia recenta si anume doar la roada dintata. Fii atent la discutii daca nu stai in banca ta.
|
|
| Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 10 Iun 2006 14:01 Download mesaj |
|
|
|
| zircon a scris: | arata bine montura dar mi se pare foarte complicata, un adevarat "monstrulet mecanic"!
erau necesare chiar toate pisele care se vad in foto?
cred ca trebuie sa fii doctor in mecanica sa poti concepe si face asa ceva...
cat timp ti-a luat manopera la toate piesele? |
Salut
ai dreptate , este cam monstroaza si nu toate piesele trebuesc a face o montura. Dar ce am construit acolo, mi-ajuta sa gasesc obiectele mai repede si pentru asta, sint multumit ca le am . In plus eu am o posibilitate a pune optica mica cu un aparat foto stabil si as putea gasii obiectele repede, asa ca telescopul mi-ar folosii ca un guiding scope.
Si din poze este cam complicata, dar daca stai in spatele ei, o sa vezi ca toate piesele se lasa manopere foarte usor.
Robert
House of Optics Germany
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6200
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 10 Iun 2006 14:17 Download mesaj |
|
|
|
| Citat: | | Dar ce am construit acolo, mi-ajuta sa gasesc obiectele mai repede |
ce piese ai folosit pentru a gasi mai repede obiectele, daca nu e secret...
o montura originala poate fi imbunatatita cu asemenea piese?
|
|
| Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 10 Iun 2006 16:01 Download mesaj |
|
|
|
| zircon a scris: | | Citat: | | Dar ce am construit acolo, mi-ajuta sa gasesc obiectele mai repede |
ce piese ai folosit pentru a gasi mai repede obiectele, daca nu e secret...
o montura originala poate fi imbunatatita cu asemenea piese? |
sigur ca nu este secret .
Cum se vede, pe axa declinatie, acolo unde vine normal contragreutatea, este pusa o chestie de la un tanc. Aceasta chestie are un ocular si un obiectiv, inca niste melcuri ca sa pot fixa obiectivul cu placa aia rotunda asa cum imi trebue.
Cu acest instrument eu pot fixa fin toate obiectele stelare cu un al 2.lea telescop, sau cu o camera, fara sa trebue sa mut telescopul principal.
Ori cada folosesc amindoua pariti de la axa (pe o parte telescopul, pe alta parte ma uit prin instrumentul ala de la tanc, pot gasii toate obiectele foarte repede.
Robert
House of Optics Germany
|
| Sus |
|
 |
GM__ Membru

|
Trimis: 11 Iun 2006 00:31 Download mesaj |
|
|
|
| Citat: | | am numerat dintii, sint 110 dinti. Uzual sint 114 dinti, dar eu nu am gindit sa pun un motor la aceasta legatura, asa ca nu mi-a fost important citi dinti are |
thx pentru numarare :)
pina la urma se poate motoriza si asa, se poate construi un circuit de comanda pentru motorul stepper,si care sa contina un potentiometru cu care se poate regla viteza motorului.Eu unu asa am,si sint super multumit... merge ceas... cu erorile de rigoare,bineinteles :)
Inca o intrebare: ce te-a determinat sa construiesti ,si sa nu cumperi de-a gata o montura ? Sint curios daca ai aceleasi motive pe care le am si eu,ca si eu am construit una,dupa ce am vazut ce poate un eq4 care nu m-a incintat. La mine de ex. un motiv a fost calitatea,iar altul pretul.Defapt pretul mai intii :).In primul rind ca o montura mai buna, un eq5 sau 6 costa chiar peste 20mil. la noi,si tine maxim 6-7 kg,de asta am construit una si tine 20 kg ... construita cu maxim 2-3 mil. :D
Alt motiv a fost chiar calitatea.Am avut un eq4 care avea la RA vreo 50 de dinti... pai asta e dezastru curat, cu 50 de dinti nu ai deloc precizie in miscare.Asa ca mi-am facut o roata la freza cu 144 de dinti,pusa la home-made, si e mult,mult mai precisa...dar totusi vreau una si mai precisa,cu mai multi dinti :)
Acuma,mai am si eu curaj sa pun un 200 sau un 250mm pe montura,fara sa ghidez cu grija :) hm...abia astept sa iau concediu si sa ma duc sa mai fac un ghidaj ... vara asta vreau neaparat o poza cu Trifid'u ...
Toate bune!
|
|
| Sus |
|
 |
sky Membru

|
Trimis: 11 Iun 2006 03:14 Download mesaj |
|
|
|
| Nu vrei sa pui GM cateva poze cu montura ta. Chiar sunt curios ce scula ai.
|
|
| Sus |
|
 |
GM__ Membru

|
Trimis: 11 Iun 2006 12:19 Download mesaj |
|
|
|
| sky a scris: | | Nu vrei sa pui GM cateva poze cu montura ta. Chiar sunt curios ce scula ai. |
sorry,momentan nu pot, abia prin august cind iau concediu ajung acasa (unde am montura).Oricum,ca idee, a mea nu e asa solida ca lui Robert, si e facuta din doua T-uri.Tine cam 20 kg.Defapt cam oricine isi poate construi ceva asemanator cu ce am eu, daca ai la indemina un strung si-un aparat de sudura.
Cel mai nasol lucru de care se loveste cineva cind construieste un eq sint rotile dintate + cele melcate.Trebuie sa fie foarte bine facute,ca sa nu zic ca e greu si de facut asa ceva.Plus ca-s si cam scumpe de facut...
Toate bune!
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|