Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
luna0404_5b_p.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239549
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Need Help - Alegere Telescop

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
claudiu_rmt
Membru
Membru

Data inscrierii: 28 Sep 2010

Motto: Failure is not an option

MesajTrimis: 28 Sep 2010 10:26 Download mesaj
Titlul subiectului: Need Help - Alegere Telescop
Raspunde cu citat (quote)

Sunt incepator intr'ale astronomiei si as vrea sa'mi cumpar un telescop de incepator undeva pana la 400 RON. Ce puteti sa'mi recomandati? Ce as putea sa observ cu un telescop din clasa incepatorilor?
Multumesc anticipat.

Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 28 Sep 2010 11:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

La banii ăștia îți recomand cu căldură un binoclu de calitate din gama 10x50...20x80 cu suport pentru trepied! Va fi cel mai bun prieten al tău nu numai pentru început, ci și pe parcursul vieții. Smile
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
claudiu_rmt
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Sep 2010 12:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

As prefera un telescop, nu binoclu.Nu de alta, dar am un binoclu destul de ok si daca mai investesc ceva bani, prefer sa ii investesc in telescop. Multumesc oricum pentru sfat, dar in privinta telescopului, ce ai zice sa aleg?
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 28 Sep 2010 12:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ce binoclu ai? Daca e mai de calitate atunci prin el vei vedea cam ce vezi si printr-un telescop din gama aia de pret, daca nu cumva mai bine. Poate gasesti pe la rubrica de vanzari ceva interesant. Sau poate ne spui ce ai vrea sa vezi in plus fata de binoclu. Eventual si unde vei face observatiile: in balcon, in curte, la munte.
Sus
claudiu_rmt
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Sep 2010 13:26 Download mesaj
Titlul subiectului:

Binoclul nu e cine stie ce, nu aproprie foarte tare, dar nu vreau sa investesc in binoclu, ci intr'un telescop. Telescopul o sa'l folosesc la munte(am o vila de vacanta la munte) dar si de pe terasa apartamentului meu care are vedere NE-N-NV.
Ma gandesc la ceva cu care se poate vedea ISS in detaliu, si anumite planete precum Jupiter etc.

Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009

MesajTrimis: 28 Sep 2010 13:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cu banii aceia cam asta ai putea sa iti iei.

http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=SK709EQ1

Are diametrul (apertura ) cat un binoclu bun, dar focala mult mai lunga ( f/d = 12.8 ) si vei putea mari mai mult decat cu un binoclu. Mai ales detaliile de pe Luna vor fi mult mai frumoase. Plus ca, cu o astfel de luneta te poti initia si in observarea planetelor. Are si montura ecuatoriala si trepied in bani astia. Nu mai stai sa o tii in mana ca pe binoclu si mai ales ca binoclu zici ca ai.
Sau, poti sa mai astepti, sa strangi bani si sa iti iei un telescop mai bun.
Sus
Teo
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009

MesajTrimis: 28 Sep 2010 13:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

claudiu_rmt a scris:

Ma gandesc la ceva cu care se poate vedea ISS in detaliu, si anumite planete precum Jupiter etc.

ISS-ul nu vei putea sa il vezi in detaliu niciodata pentru ca "fuge" foarte repede din campul vizual al instrumentului, mai ales la grosismente mari. Poate doar sa incerci sa il filmezi cu multe cadre pe secunda. Deja o dam in balarii.....
Tu acum ai nevoie de un telescop cu care sa faci observatii astronomice. In asta consta frumusetea acestei pasiuni.
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Sep 2010 14:00 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: Need Help - Alegere Telescop

claudiu_rmt a scris:
...pana la 400 RON...cu care se poate vedea ISS in detaliu...
Cam imposibil.

Vezi ca spre nord nu prea sunt planete, luna. Deci din balcon nu prea vezi mare lucru. Poate daca iesi in fata blocului. In schimb la cabana de la munte e alta poveste. Poti incerca ceva gen: http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=SKDOB6
Sus
claudiu_rmt
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Sep 2010 14:21 Download mesaj
Titlul subiectului:

Inca o intrebare am, daca de exemplu cumpar telescopul acesta

http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=SK709EQ1

pot face si poze? sau trebuie un dispozitiv special? Cum se procedeaza?

Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Sep 2010 14:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

claudiu_rmt a scris:
pot face si poze?
Eram sigur ca ajungi si la asta Laughing

Prin orice poti face poze, problema este ce rezulta. Daca ai un P&S sau DSLR cu obiectiv il poti pune in spatele ocularului, il tii cu mana cat mai perpendicular si declansezi. Daca ai DSLR poti lua un adaptor si il conectezi direct la focuser (fara oculare si fara obiectiv). Ideea e ca prin astfel de instrumente nu prea poti poza decat luna, posibil jupiter si saturn, insa rezultatele nu vor fi prea spectaculoase. Poti cauta pe net sau pe youtube imagini si filme obtinute cu astfel de intrumente si poate iti faci o parere. De exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=3qrvg7busH4&feature=related

Daca ai deja un binoclu si un aparat poti incerca metoda cu pozatul prin ocular ca sa iti dai seama de dificultati si de posibile rezultate. Cu luneta respectiva iti vor iesi imagini mai intunecate si marite de cateva ori fata de ce obtii prin binoclu.
Sus
Erwin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 28 Sep 2010 14:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu te supăra, dar e o naivitate să crezi că poți face astrofotografie cu un instrument de 400 ron. E o greșeală tipică a începătorilor care văd pe net poze frumoase cu DSO, Lună și planete. Pentru a face poze sunt necesare investiții serioase, așa că acest capitol cel puțin eu unul l-am lăsat pentru mai târziu... Smile

Dacă ai o cabană la munte merită să investești mai mulți bani într-un telescop serios și accesorii de calitate, care să-ți dea multe satisfacții. Telescoapele noi în gama de prețuri ~400 ron sunt jucării.

piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
claudiu_rmt
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Sep 2010 16:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Legat de poze, doar intrebam, nu vreau sa fac neaparat poze, e ok si doar pentru observatii. Legat de casa de la munte, acum sunt la inceput cu astronomia, vreau sa vad cum e si apoi sa ma apuc sa investesc mai mult in acest hobby. La fel am facut cu fiecare si pot spune ca e cel mai bine asa, incep cu putin si treptat ajung mai departe. La fel am facut cu snowboard, numismatica, paintball, off road Very Happy.Oricum eu va multumesc pentru aceste sfaturi utile si astept in continuare. Ma bucur ca macar aici in astronomie lumea e mai intelegatoare cu incepatorii Very Happy
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Sep 2010 16:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

Faptul ca ai un loc la munte unde probabil cerul este mai bun decat intr-un oras si deja ai un binoclu se poate spune ca nu esti chiar incepator. Poate ar fi interesant sa ne spui ce ti-a placut, ce nu ti-a placut la el, ce observatii ai facut, ce ai vrea sa vezi de la noul instrument.
Ai incercat sa instalezi stellarium si sa vezi obiectele pe calculator si apoi sa le cauti pe cer?
Chiar si un instrument ieftin poate fi o achizitie buna (cu conditia sa nu fie de plastic) atat timp cat nu ai asteptari prea mari de la el sau mai bine zis asteptarile nu depasesc performantele lui. Luneta recomandata de Teo este ok pentru luna, pentru cele doua planete mai mari, e usoara, ai deja oculare, diagonala, trepied. Totusi calitatea generala a sistemului respectiv nu prea il face atractiv fata de un telescop gen:
http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=BKP1306EQ2,1306EQ2M
sau
http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=SKDOB6
sau
http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=SKMAK127%20OTA
sau
http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=BKED80PRO-OTU

Nu stiu cum ai procedat cu celelalte hobbyuri dar cred totusi ca daca esti la inceput nu inseamna neaparat sa iei ceva ieftin. Un lucru ieftin (si de multe ori de calitate slaba) nu aduce bucurii decat poate satisfactia ca e ieftin, dar lucrul asta trece repede. Un lucru bun are sanse mult mai mari sa aduca satisfactii pe termen mai lung. Evident ca poti incepe cu ceva ieftin cu care sa iti faci mana dar cu putin efort (financiar) si cu ceva timp dedicat analizei poate iesi mai bine pe termen lung. Totusi telescoapele bune nu sunt consumabile ca sa iei tot timpul ceva ieftin.

Spor.
Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 28 Sep 2010 18:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citeste urmatoarele materiale de la adresa

http://www.skywatcher.ro/educatie.htm

Neaparat sa te uiti si la rubrica Intrebari frecvente unde sunt multe raspunsuri la intrebarile pe care vad ca ti le pui.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
claudiu_rmt
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Sep 2010 19:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

@ valy - pana acum nu mi'a trecut prin cap sa incerc sa urmaresc stelele cu binoclul de la munte. Singurele lucruri care pot sa zic ca le'am vazut prin binoclu la distanta mai mare au fost observatiile facute la muntii Bucegi in special Crucea Eroilor si Costila. Si da, ai dreptate in privinta lucrurilor ieftine, atunci poate o sa ma gandesc sa cumpar ceva mai de calitate cu mai multi bani. Ma bucur ca am intrebat aici pe forum si nu am facut o prostie, sa cumpar ceva ieftin si aiurea pentru ca la inceput imi statea in cap sa cumpar un telescop de pe internet cu 190 RON, dar dupa discutile cu voi mi'am schimbat opinia.
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact