Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Daniyyel Membru

Data inscrierii: 21 Mai 2011 Mesaje: 234
|
Trimis: 15 Ian 2012 15:33 Download mesaj |
Titlul subiectului: Accesorii telescop |
|
|
|
Salut!
Vreau sa ii fac un upgrade la telescop - sa-i mai cumpar ceva accesorii. Am 300 de ron si chiar nu am ce face altceva cu ei.
Mentionez ca alte accesorii nu mai am la telescop decat cele stoc : un ocular 25mm Super si unul de 10mm si barlowul de 2x.
M-am gandit la:
- Colimator ( iar aici care ar fi mai recomandat? un chesire sau laser)
- un ocular bun
- un filtru pentru poluare luminoasa
Multumesc anticipat!
Telescopul este cel din semnatura! _________________ Telescop: Skywatcher 150/750 NEQ3-2 Black Diamond
Binoclu: Auriol 10x50
Accesorii: Super 25mm, Barlow 2x, SkyWatcher UWA 6mm Gold Line, Baader Solar Filter ND5 full aperture.
Camera: QHY5L-II MONO, Canon 450D, Orion StarShoot.
Ultima modificare efectuata de catre Daniyyel la 16 Ian 2012 11:37, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 15 Ian 2012 15:49 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
Daniyyel Membru

|
Trimis: 15 Ian 2012 16:07 Download mesaj |
|
|
|
Mersi! Nu m-am referit să le iau pe toate la 300 de ron, ci una din ele. Care ar fi mai importantă. _________________ Telescop: Skywatcher 150/750 NEQ3-2 Black Diamond
Accesorii: Super 25mm, Barlow 2x, SkyWatcher UWA 6mm Gold Line, Baader Solar Filter ND5 full aperture.
Camera: QHY5L-II MONO, Canon 450D, Orion StarShoot. |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2286
|
Trimis: 15 Ian 2012 17:13 Download mesaj |
|
|
|
Ai motoare si luneta polara la montura? Poate aici ar trebui sa investesti. Si neaparat in niste oculare mai bune.
Spor! |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 15 Ian 2012 17:22 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
Daniyyel Membru

|
Trimis: 15 Ian 2012 17:38 Download mesaj |
|
|
|
Catalin Paduraru a scris: | Ai motoare si luneta polara la montura? Poate aici ar trebui sa investesti. Si neaparat in niste oculare mai bune.
Spor! |
Luneta polara am la montură. Motoare poate când ma apuc de astrofoto. _________________ Telescop: Skywatcher 150/750 NEQ3-2 Black Diamond
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 15 Ian 2012 17:44 Download mesaj |
|
|
|
Pai atunci cel mai bine iti iei ce iti lipseste. Nu ai nevoie de nimic anume? Nu sunt multe persoane care au niste bani si nu stiu ce sa isi cumpere de ei  |
|
Sus |
|
 |
emilf Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010 Mesaje: 812
|
Trimis: 15 Ian 2012 18:58 Download mesaj |
|
|
|
Salut Daniel!
Asa cum te-a indrumat Ursamajor este foarte bine, eu sint foarte bun prieten cu colimatorul acesta:
http://www.skywatcher.ro/Baader/lasercolli.htm
Sint multumit de el, de fapt mai am unul laser TS si un chesire Orion, dar Baader-ul este preferatul meu.
Observ ca ai un telescop rapid 150/750=F/5, deci colimarea este critica pentru el, eu unul cum ajung in cimp si pregatesc sesiunea bag intii colimatorul in instrument si fac corectiile daca este nevoie, apoi fac testul pe stea si apoi ma apuc de treaba.
Nu contest calitatea colimatorului chesire dar noaptea nu il poti folosi decit daca ai o sursa de lumina pe apertura si una pe profilul inclinat din Al. din corpul colimatorului.
Succes in achizitia potrivita! _________________ The only thing necesary for the triumph of evil is for good men to do nothing. -Edmund Burke- |
|
Sus |
|
 |
Daniyyel Membru

|
Trimis: 16 Ian 2012 11:36 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc!
Atunci raman la colimator laser! Sper cat de curand sa imi iau si cateva oculare bune. Sunt fan al observatiilor vizuale, dar de asemenea mi-as dori sa fac si astrofotografie.
Insa aceasta din urma cere multe investitii, dar in afara de asta as avea nevoie si de un "instructor" care sa ma initieze, sa-mi explice ce e bine, pentru ca pe mine ma cam incurca astrofotografia; si cum nu cunosc pe nimeni de pe forum care sa stea in Berceni si e dispus sa ne intalnim sa vorbim....... o las moarta deocamdata! _________________ Telescop: Skywatcher 150/750 NEQ3-2 Black Diamond
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 16 Ian 2012 11:56 Download mesaj |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
Daniyyel Membru

|
Trimis: 16 Ian 2012 12:21 Download mesaj |
|
|
|
Momentan ma rezum la vizual si putina fotografie planetara; poate doar sa castig la loto ca sa ma apuc serios de astrofotografie. Ca la preturile care sunt la monturi, camere dedicate.....plus altele / salariul din Romania...........
Multumesc pentru tot si urmaresc mereu subiectele despre astrofotografie si nu numai! _________________ Telescop: Skywatcher 150/750 NEQ3-2 Black Diamond
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 16 Ian 2012 12:32 Download mesaj |
|
|
|
Salut, urmareste sectiunea Star Party Muntenia a forumului fiindca oamenii din Bucuresti mai ies la observatii organizat. Eu stau in Berceni dar recunosc ca nu ies asa de mult la observatii acum in special din cauza vremii. Iar tot pe aici mai sunt multi dar inca nu stii tu
Legat de achizitie eu as zice sa iti cumperi motoare. Nu te ajuta doar in astrofoto ci in special la vizual cand vrei sa observi cat mai usor lucrurile. Mi se se pare enervant sa misc de telescop mereu in loc sa stau cu ochii doar pe obiect. Iar la planete sau cand maresti mult cu atat mai mult.
Colimarea cea mai buna o faci pe o stea, cum tu nu ai telescopul atat de lung incat sa nu ajungi cu mana la suruburi si cu un ochi sa te uiti prin ocular iti recomand sa nu iti iei asa ceva. Astfel de accesorii sunt pentru cei care au telescoapele lungi si ar necesita doua persoane pentru o colimare. Daca stii cum se colimeaza un telescop pe stea atunci mie mi se pare ca iti cumperi ceva ce nu ai nevoie.
Spor! |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 16 Ian 2012 12:38 Download mesaj |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11274
|
Trimis: 16 Ian 2012 13:11 Download mesaj |
|
|
|
Nu stiu in ce masura motoarele de EQ3 merg si la EQ5 dar ar fi bine sa iei daca sunt compatibile, in ideea ca in viitor gasesti un EQ5, varianta de baza nu e foarte scumpa si e ok pana la un anumit nivel.
Colimatorul laser nu il vad esential, in plus si el poate fi decolimat deci mai mult te poate incurca. Sunt si alte tehnici gratis de colimare, mai ales daca ai doar 300 lei de cheltuit. Mai curand un ocular planetar bun, ceva la ~5mm. Sau poate un barlow bun, daca cel din prezent nu este.
Parerea mea. |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 16 Ian 2012 13:48 Download mesaj |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
|