| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239603 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Bogdan_RBF Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2012 Mesaje: 75
|
Trimis: 14 Apr 2012 01:26 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Achizitie trepied ptr. binoclu |
|
|
|
Buna. Vreau sa achizitionez un trepied ptr. unul dintre modelele acestea de binocluri: Celestron SkyMaster 15x70 sau BTC 15x70. Ce parere aveti de trepiedul asta:
Slik F730: http://www.f64.ro/products/description/Sli...index.html
Oare e potrivit sau, ma rog, capabil ptr. Celestron-ul sau BTC-ul de mai sus? La inaltime, daca e sa punem si adaptorul metalic de trepied pe care il detin deja, ptr. mine, e mai mult decat perfect, pot privi atat din picioare cat si de pe scaun Din ce am mai citit, are si sistem 3-way fluid-effect pan head, care am inteles ca e de bine, ofera miscari fine, exact ce iti doresti atunci cand "navighezi" pe ce. Vad ca sustine pana la 3kg, 3 nivele de setare a inaltimii, garantie suficienta, ce sa mai, tot ce iti poti dori, mai multe nu prea imi dau seama. Ar mai fi totusi o varianta, Velbon DF-60, dar dupa caracteristici pare inferior Slik-ului:
Velbon DF-60: http://www.f64.ro/products/description/Vel...index.html
Daca a avut cineva vreunul dintre modele sau stiti mai multe detalii, nu ezitati sa lasati un mesaj. Sau daca aveti alte recomandari tot in aria asta de raport calitate/pret a celor 2 trepiede, acestea sunt binevenite.
Multumesc anticipat!!
Bogdan. |
|
| Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2932
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 14 Apr 2012 10:03 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Nici unul nu este bun pentru un binoclu astronomic. Asa cum scrie acolo, sunt trepiede foto, pot tine o camera nemiscata si te ajuta sa faci o poza corect. Pentru un binoclu (care e mai greu daca este mare - cum sunt cele dedicate astronomiei) este absolut insuficient.
Daca vrei ceva profesional, nu e nevoie sa dai prea multi bani pentru asta.
Cauta te rog pe forum topicul in care zendow recte Dan Nicolcioiu a facut singur un astfel de suport pentru un binoclu astronomic si care este in opinia mea absolut exceptional.
L-am vazut si in "carne si oase" la Targu-Jiu si l-am probat personal, functioneaza impecabil.
Nu mai incercati sa redescoperiti roata cei care incepeti acum sa invatati despre acesta pasiune sau sa credeti ca poate la voi merge vre-o improvizatie, au incercat generatii inaintea voastra si rezultatele sunt astea: nu merge oricum.
Folositi ce trebuie unde trebuie si nu veti avea probleme.
Sfatul meu. |
|
| Sus |
|
 |
Bogdan_RBF Membru

|
Trimis: 14 Apr 2012 11:42 Download mesaj |
|
|
|
| Mersi ptr. raspuns. Am citit acum cateva zile ceva despre montura paralelogram de care spui tu. E intradevar interesanta ideea, doar ca un trepied mi se pare mai practic si momentan nu am timpul necesar ptr. a face acea montura paralelogram. Eu am mai testat cateva binocluri (chiar unele destul de grele in comparatie cu skymaster-ul sau btc-ul care sunt relativ usoare) puse pe un trepied bun si mi s-a parut ok, cu miscari fine ofera o experienta placuta. Oricum pana sa cumpar ma mai documentez eu. Totusi, daca poate cineva sa imi spuna cateva cuvinte, de preferabil despre acele 2 modele de trepiede pe care le-am enumerat mai sus, as aprecia mai mult decat orice alta remarca. Mersi inca o data jimao22. Numai bine!! |
|
| Sus |
|
 |
harea_dragos Membru

Data inscrierii: 14 Dec 2011 Mesaje: 26
Motto: tot inainte Localitate: bucuresti
|
Trimis: 15 Apr 2012 20:52 Download mesaj |
|
|
|
am si eu un binoclu mare , pe care l am adaptat into , coada de matura reglabila , si pot sa spun ca vad f bine , chiar daca stau pe scaun sau in picioare .
e cea mai ieftina posibilitate de stabilizare a imaginiisi de a nu ti obosii mana sustinand greutatea binoclului .
merita incercat ! |
|
| Sus |
|
 |
harea_dragos Membru

Data inscrierii: 14 Dec 2011 Mesaje: 26
Motto: tot inainte Localitate: bucuresti
|
Trimis: 15 Apr 2012 21:28 Download mesaj |
|
|
|
| scuze de greseli , dar tastatura e defecta tare ! |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 15 Apr 2012 23:15 Download mesaj |
|
|
|
| In semnatura zici ca ai deja un trepied Fancier WF3642, dece mai vrei unul? Daca vrei sa te uiti la zenit cum il folosesti? |
|
| Sus |
|
 |
Bogdan_RBF Membru

|
Trimis: 15 Apr 2012 23:32 Download mesaj |
|
|
|
| harea_dragos a scris: | am si eu un binoclu mare , pe care l am adaptat into , coada de matura reglabila , si pot sa spun ca vad f bine , chiar daca stau pe scaun sau in picioare .
e cea mai ieftina posibilitate de stabilizare a imaginiisi de a nu ti obosii mana sustinand greutatea binoclului .
merita incercat ! |
@harea_dragos: Mersi ptr. sugestie, dar eu caut mai degraba o solutie viabila/fiabila, nu doar o alternativa (cum e cea cu coada de matura), dar oricum, o sa o incerc cu siguranta pe parcursul drumului meu in astronomie
| valy a scris: | | In semnatura zici ca ai deja un trepied Fancier WF3642, dece mai vrei unul? Daca vrei sa te uiti la zenit cum il folosesti? |
@valy: Trepiedul ala e de imprumut si il folosesc momentan ptr. acel UpClose 10x50 (cu care se intelege destul de bine), plus ca e destul de micut (1.40 maximum) de aceea caut ceva mai marisor ptr. a avea mai multe posibilitati de observare...si de ce nu, intocmai cum spui si tu, chiar sa pot privi deasupra capului, sansa pe care mi-o ofera un trepied mai inalt... |
|
| Sus |
|
 |
hadres Membru

Data inscrierii: 08 Noi 2008 Mesaje: 69
|
Trimis: 16 Apr 2012 14:28 Download mesaj |
|
|
|
Eu m-as orienta spre o montura az3 pe un trepied solid. Poate fi folosita si cu telescop, mai tarziu.
Mie mi se pare foarte stabila pt. Skymaster 15x70.
Am probat recent cu o montura Az4 binoclul si merge foarte bine.
Sper sa faci o legere potrivita. _________________ Ezekiel 25:17 ... |
|
| Sus |
|
 |
Bogdan_RBF Membru

|
Trimis: 17 Apr 2012 01:13 Download mesaj |
|
|
|
| hadres a scris: | Eu m-as orienta spre o montura az3 pe un trepied solid. Poate fi folosita si cu telescop, mai tarziu.
Mie mi se pare foarte stabila pt. Skymaster 15x70.
Am probat recent cu o montura Az4 binoclul si merge foarte bine.
Sper sa faci o legere potrivita. |
Am mai primit inca o recomandare ptr. AZ3, si chiar mi-as dori sa pot achizitiona una, doar ca bugetul nu imi va permite si in plus monturile AZ3, din ce am gasit, nu trec de 1.25 in inaltime, lucru ce imi displace atunci cand vreau sa privesc din picioare de aceea ma indrept catre un trepied, precum cele de mai sus, care poate sa ajunga la inaltimea dorita de mine si care se incadreaza in bugetul de care dispun |
|
| Sus |
|
 |
Bogdan_RBF Membru

|
Trimis: 23 Apr 2012 21:16 Download mesaj |
| Titlul subiectului: slik f730 |
|
|
|
In cele din urma am achizitionat trepiedul Slik F730, mai mult ptr. UpClose-ul 10x50 "din dotare" ... de miscat se misca destul de binisor ptr. greutatea binoclului (un pic trebie uns si merge fara eroare), trepidatii aproape 0, ce sa mai, e trepiedul ideal ptr. binoclul asta, chit ca a costat mai mult decat binoclul in sine, dar asta e alta poveste, oricum, in mare, a meritat ... poate mai pe le vara, dupa ce acumulez ceva experienta cu aceste 2 instrumente, le voi scoate la vanzare ptr. un upgrade ... pana atunci, defilam cu ce avem cer senin sa fie...ca de ploi si nori m-am saturat cat ptr. un an de zile |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9868
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 24 Apr 2012 00:03 Download mesaj |
|
|
|
poti considera construirea unui suport tip "Bizooka" prezentat de dl. Mircea Pteancu la ATM, mai este si unul realizat de dl. Dan Vasiliu prezentat si pe blog. Este foarte simplu si excelent in utilizare din orice pozitie, mai putin culcat pe spate...  _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |
UFO Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012 Mesaje: 1049
|
Trimis: 24 Apr 2012 06:08 Download mesaj |
|
|
|
| [MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9868
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 24 Apr 2012 07:50 Download mesaj |
|
|
|
pentru cel din urmă îți trebuie și permis de conducere a camioanelor  _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |
Bogdan_RBF Membru

|
Trimis: 24 Feb 2013 23:18 Download mesaj |
|
|
|
intradevar...e inuman binoscope-ul ala...dar fascinant in acelasi timp  |
|
| Sus |
|
 |
Mars Boy Membru

Data inscrierii: 26 Mar 2013 Mesaje: 126
|
Trimis: 27 Mar 2013 09:00 Download mesaj |
|
|
|
| Eu am DF 60 si sunt foarte multumit de calitate si pret. Are si multe tipuri de ajustari ... oricum diferenta intre slik si velbon la aceiasi bani nu e prea mare. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|