| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
PinkJackal Membru

Data inscrierii: 07 Aug 2012 Mesaje: 10
|
Trimis: 07 Aug 2012 19:10 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Deranjez cu o intrebare |
|
|
|
Salut baieti! Indraznesc sa va deranjez, poate puteti sa-mi oferiti o solutie. Sunt pasionat de aviatie si imi doresc un telescop sau binoclu, ceva potrivit pentru a urmarii avioanele pe cer, ma intereseaza ceva de putere mare pentru a observa mai multe detalii (companie de zbor, nr. de inmatriculare si tipul avionului). Am vazut ceva poze pe net si sunt interesat, buget 500-1000lei
Cam asa ceva
http://www.youtube.com/watch?v=7DPWmwKk8KM...h_response
Va multumesc! |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 07 Aug 2012 19:15 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere.
Ultima modificare efectuata ursamajor la 07 Aug 2012 19:19, modificat de 2 ori in total |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 07 Aug 2012 19:16 Download mesaj |
|
|
|
Daca stai fix (de exemplu la curte) poti lua un dobson. Daca vrei mobilitate si focala mare atunci un mak. Poti incerca si o luneta. In cazul celor doua iti trebuie si un trepied. Merge si un binoclu, caz in care ai superportabilitate dar nu ai o magnificatie si o flexibilitate prea mare. Banui ca vrei vizual, nu vrei sa faci si poze.
Cel mai eficinet pret/performanta/comoditate in urmarirea avionului e dobsonul. |
|
| Sus |
|
 |
PinkJackal Membru

|
Trimis: 07 Aug 2012 19:21 Download mesaj |
|
|
|
| Ok! My bad, nu m-am exprimat cum trebuie. Vreau sa le vad in zbor 10000-11000m, avionul din clip este la 40000ft adica 11000m. Stau la bloc. Am aparat Nikon D90 cu 55-200 si 18-55, dar nu ma ajuta la ce vreau eu. Nu vreau sa le fotografiez, vreau doar sa le urmaresc, dar sa se vada tot ce am spus in primul post! |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 07 Aug 2012 19:25 Download mesaj |
|
|
|
| Daca balconul e deschis poti merge pe un dobson, gasesti la ~1000lei. Daca vrei ceva mai mic si mai usor incearca un mak cu un trepied. |
|
| Sus |
|
 |
PinkJackal Membru

|
Trimis: 07 Aug 2012 19:32 Download mesaj |
|
|
|
| Dobsonul nu intoarce imaginea, fiind telescop reflector? Nu stiu ce este Mak, da-mi un link te rog cu ce m-ar ajuta. |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
|
| Sus |
|
 |
PinkJackal Membru

|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 07 Aug 2012 19:41 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca e o alegere buna.
Spor. |
|
| Sus |
|
 |
PinkJackal Membru

|
Trimis: 07 Aug 2012 19:45 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc! Acum sa vedem daca le pot urmarii cu hardughia asta! Cand nu trec avioane ma uit la stele!  |
|
| Sus |
|
 |
PinkJackal Membru

|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 07 Aug 2012 19:53 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 07 Aug 2012 19:58 Download mesaj |
|
|
|
| Poti urmari, eu am urmarit si la focale de 5m. Avantajul makului e ca e foarte mic si usor pentru focala aia. Apertura mica poate fi o problema daca vrei foto, dar la vizual e ok ca doar le privestipe zi, e destula lumina. Montura EQ daca ii poti regla/inclina axele o poti indrepta spre avion si asa poti urmari mai usor. |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7060
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Aug 2012 20:31 Download mesaj |
|
|
|
Inainte de toate, priveste urmatorul film, facut cu un telescop cu o focala de 1600mm
http://www.youtube.com/watch?v=NTr9m5t3hno&feature=fvwrel
Sunt doua aspecte ale problemei. Pe de o parte cu cat ai o focala mai lunga e mai usor sa obtii mariri mai mari si mai bune calitativ, dar urmarirea va fi mai greu de facut, cu tremuraturi si chiar pierderi ale tintei. In plus telescopul va fi mai mare, chiar foarte mare, si mai scump. Oricum ar fi, sa urmaresti un avion cu montura ecuatoriala e foarte greu, eu unul nu am reusit. Cu una azimutala, merge. Probabil cel mai usor e cu un telescop dobson, deoarece e azimutal, si lungimea mare a corpului face mai usoara si mai lina manevrarea.
Cele mai bune imagini probabil ca le poti obtine cu lunete ED, sau cu Maksutovuri. Insa ar trebui sa le pui pe o montura solida si grea, ca sa poti combate tremuratul.
Si un ultim aspect, care se vede clar din filmul de mai sus. Totul depinde de calitatea atmosferei. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
|