Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235855 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2868 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Leopold |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
alf Membru

Data inscrierii: 05 Dec 2006 Mesaje: 12
|
Trimis: 06 Dec 2006 13:01 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Multumesc tuturor pentru sfaturi si mai ales pentru rabdare. Dupa ce am citit lucrurile pe care le-ati scris, ma simt deja mai informat si stiu in principiu ce detalii ar trebui sa urmaresc inainte sa achizitionez un telescop. Si in sfarsit am priceput cum sta treaba cu oglinzile
E adevarata chestia cu taxele, ca asa am vazut cateva telescoape dragute si preturi bunicele in afara dar ma gandesc ca toate taxele pe care le-ati enumerat si voi, e posibil sa depaseasca cu muuult banii alocati. Dar sunt perseverent si mai caut alternative. Oricum nu ma grabesc.
o zi excelenta tuturor! |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2287
|
Trimis: 06 Dec 2006 13:19 Download mesaj |
|
|
|
Daca iti cumperi un intrument de afara cand o sa ti-l trimita in tara, daca ti-l trimit o sa ti-l trimita fara TVA, TVA pe care o sa il platesti la vama in tara. Asa ca pretul telescopului per total o sa se ridice cu maxim 10%. Si acest 10% reprezinta taxele vamale. Daca ai posibilitatea sa intrebi in vama cu cat se taxeaza asa ceva atunci o sa afli toate detaliile. Problema este sa gasesti o firma care sa trimita si in RO.
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1208
|
Trimis: 06 Dec 2006 15:01 Download mesaj |
|
|
|
Costul la un instrument importat e asa:
costul instrumentului (sa zicem 330 euro) la care se adauga transportul (prin posta asa un instrument variaza intre 50 si 100 euro din Germania, depinde prin ce se trimite), 10% taxe vamale calculat la valoarea instrumentului si a transportului (deci 330+ 50 sau 330+100), si TVA 19% calculat la valoarea costului instrumentului, transportului, taxei vamale (deci (330+50+10/100*350)*19/100=497.42 euro). La aceasta suma mai adauga costul transferului bancar (singura modalitate acceptata de magazinele de astronomie pentru trimiterea in Romania) a valorii instrumentului care e de 25 euro prin wire tranfer (transfer bancar obisnuit).
Cu vama e destul de greu de evitat daca se trimite prin posta. Azi am ridicat, de exemplu, un colet trimis din SUA cu niste accesorii si am platit vama, exact dupa formula de mai sus. La posta se mai poate reduce vama, daca marfa nu vine cu factura, destinatarul completand o declaratie pe proprie raspundere cu valoarea acestora. Atentie insa sa nu le subevaluati prea mult ca devine vamesul suspicios si atunci ori va aplica valoarea din catalog de obicei mare, ori nu are ce face si va crede pe cuvant ca acele produse valoreaza cat ziceti si va face vama pe valoarea respectiva. |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 06 Dec 2006 15:12 Download mesaj |
|
|
|
Eu nu stiu cine ti-a facut asa un calcul cu toate vame si taxe, dar cred ca nici unul care a cumpara marfa din germania, a platit aceste taxe, vame si preturi.
Desigur trebue sa plateasca un vanzator care cumpara marfa a vinde-o in romania, taxe si vame, dar un client normal inca nu am auzit o data, ca a trebuit sa plateste asemenea costuri.
Sa ramanem la exemplu, un telescop de 150/750 parabolic cu EQ32- la un pret de 330 Euro, mai vine costul de transport, care este DAT de Atlassib si unde nu am ce sa fac, si mai vine costul de transfer al banilor, care cu Western Union este nu asa de scump.
Asa ca la acest exemplu ar fii 330 (combinatia) + 55 (transport) + ? pentru transfer banii = pana max. 400 Euro.
Au cumparat multi clienti cu aceasta metoda, si ei au stie cat au platit la Western Union pentru transfer. Poate scrie unul sau altul, cam cat % este suma asta. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1208
|
Trimis: 06 Dec 2006 15:27 Download mesaj |
|
|
|
@ Robert
Calculul nu mi l-a facut nimeni din burta. Astea sunt costurile legale conform legilor din Romania. Si aceleasi legi se aplica si la persoane fizice.
Faptul ca prin Atlassib se evita plata taxelor vamale si a TVA-ului este doar e evaziune fiscala realizata tacit de soferii care nu declara la vama ce transporta si de destinatar. Insa o trimitre prin posta normala nu scapa de aceste taxe, eventual se reduc prin procedeul de mai sus (declaratie falsa din partea destinatarului prin care declara un pret mai mic, doar in conditiile in care lipseste factura). |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 06 Dec 2006 16:57 Download mesaj |
|
|
|
skywatcher a scris: | @ Robert
Calculul nu mi l-a facut nimeni din burta. Astea sunt costurile legale conform legilor din Romania. Si aceleasi legi se aplica si la persoane fizice.
Faptul ca prin Atlassib se evita plata taxelor vamale si a TVA-ului este doar e evaziune fiscala realizata tacit de soferii care nu declara la vama ce transporta si de destinatar. Insa o trimitre prin posta normala nu scapa de aceste taxe, eventual se reduc prin procedeul de mai sus (declaratie falsa din partea destinatarului prin care declara un pret mai mic, doar in conditiile in care lipseste factura). |
Bine, daca vorbim de lege, atunci am trebuii sa incepem la politicieni romani si cand ei stau fara smecherie, atunci putem vorbii de popor sa stea si el "curat".
Desigur este un avantaj a trimite marfa asa, ca clientul sa nu plateasca asemenea taxe si vame si de ce sa nu se ia acest avantaj?
Totusi am times si prin posta normala, unde clientul NU a platit vama, ca si acolo am declarat instrumentul asa, ca sa nu stea pe o lista Dar ce a fost negativ, era ca pachetul s-a deschis inainte si Vamoji au pus mana pe optica si se vedea degetele pe ea. Si asa ca si pe drumul asta nu s-a intamplat nimic cu vama, taxe si cine stie ce de povesti, dar era transportul mai scump ca cu Atlassib.
Asa ca eu am ales drumul mai usor si mai ieftin pentru client, asta se zice la noi "nas business" sau cu alte cuvinte SERVICE.
Pentru mine este drumul asta nu neaparat mai usor, pentru ca ma scol cu 90 min mai devreme (la 5.30). Ca sa duc marfa la Atlassib, trebue sa merg 65 de km si sa fiu la gara buz inainte de ora 7 dimineata. De fiecare data se intarziaze buz-ul (cel putin 45 min) si eu ma duc dupa asta la ofis si incep lucru (normal la 7.30) .... tot mai tarziu.... dar ce sa zic... SERVICE.
Nu vreau sa zic, ca in romania nu exista asa ceva, ca nu sant si acolo vanzatori cu SERVICE bun... poate tu esti unul cu asa service bun. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
Tel.: +49 2452 976144
Ultima modificare efectuata HoO_Germany la 06 Dec 2006 23:21, modificat de 2 ori in total |
|
Sus |
|
 |
alf Membru

|
Trimis: 06 Dec 2006 17:26 Download mesaj |
|
|
|
Foarte interesanta treaba cu Atlassib-ul. Daca nu rezolv nimic pe plan local, poate gasesc ceva in buget prin house of optics, cine stie.
Astept cateva oferte de prin tara momentan, sa vad cat de seriosi sunt  |
|
Sus |
|
 |
Katta Membru

Data inscrierii: 12 Ian 2005 Mesaje: 145
|
Trimis: 06 Dec 2006 23:06 Download mesaj |
|
|
|
Din cate stiu eu, dupa 1 ianuarie 2007 nu se va mai plati vama la marfurile din UE. Asa ca, aveti putintica rabdare, stimabililor  |
|
Sus |
|
 |
alf Membru

|
Trimis: 07 Dec 2006 02:33 Download mesaj |
|
|
|
Uff rabdare nu prea mai am... daca as avea acum toti banii la prima ora l-as lua...
Ok, deci in afara de o oferta de un dobson home-made 150/1200, am incercat sa mai caut cateva instrumente pe la magazinele de profil de la noi. So, mi-am facut o lista (e drept ca e cam mica....) cu ce mi-ar placea, si ce mi-as putea lua din .ro (asta ca sa exclud bataile de cap cu taxe, vama, etc) in materie de reflector.
Skywatcher 130/650 EQ2 330 Eur
Skywatcher 150/1200 EQ3 asta ar fi cam peste ce mi-as permite eu, undeva la 370 Eur
SkyWatcher 150/1200 Dobson 330 Eur
Ar mai fi fost o varianta de Skywatcher 114/900 la 270 EUR dar care are o oglinda sferica si dupa cum am inteles mai devreme din discutiile voastre, nu il recomandati, sau in cel mai bun caz ar fi cam la limita, right?
Sincer, cu toate ca poate e cam mare eu as opta pentru un dobson... voi ce parere aveti? |
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

Data inscrierii: 01 Aug 2006 Mesaje: 828
|
Trimis: 07 Dec 2006 09:41 Download mesaj |
|
|
|
As vrea sa atrag atentia asupra faptului ca limitele pot fi atinse numai in conditii meteo exceptionale , cum se intalnesc foarte rar (eu am prins la observatii numai 2 nopti ca astea) .In rest daca observi de pe bloc planete o sa fii preocupat de cu totul alte probleme (legate de aerul turbulent) nu de calitatea oglinzilor/design optic. 114 -ul F/8 chiar nu are nici o problema cu oglinda sferica - poate doar masurat si comparat in laborator - in schimb are cu pretul nu e bine sa dai 270e pe un 114 cand poti da 330e pe un 150. _________________ 200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70 |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 07 Dec 2006 10:33 Download mesaj |
|
|
|
No way, Jose! A mai spus Tavi Stanescu pe undeva pe aici ca e foarte enervant sa cauti focarul unui telescop scurt cu oglinda sferica si sa nu-l gasesti Din cate am inteles baiatu' vrea sa iasa cu telescopul pe undeva pe langa Brasov intr-o locatie serioasa asa ca recomandarea mea e dobson 150/1200 330 Euro. Go for it! |
|
Sus |
|
 |
alf Membru

|
Trimis: 07 Dec 2006 21:45 Download mesaj |
|
|
|
Da, corect, chiar si eu am uitat de acest criteriu, cuprins fiind de obsesia de a lua cel mai mare instrument posibil. Am sa ii dau un mail si lui Robert, desi as fi mult mai relaxat sa imi iau ceva de aici, eu fiind mai nelinistit cand vine vorba de adus lucruri mai mult sau mai putin legal in tara
Si oricum, pana la urma cred ca o sa ma bazez si pe intuitie cand o sa-l iau, pentru ca daca o sa mai studiez multe oferte/cataloage/site-uri incercand sa imi dau seama care e cel mai bun compromis, o sa imi iau un telescop cam in vreo 5 ani
ps: din nou o intrebare pentru cei mai experimentati: ocularele Barium va spun ceva? |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 08 Dec 2006 10:00 Download mesaj |
|
|
|
alf a scris: | Da, corect, chiar si eu am uitat de acest criteriu, cuprins fiind de obsesia de a lua cel mai mare instrument posibil. Am sa ii dau un mail si lui Robert, desi as fi mult mai relaxat sa imi iau ceva de aici, eu fiind mai nelinistit cand vine vorba de adus lucruri mai mult sau mai putin legal in tara
Si oricum, pana la urma cred ca o sa ma bazez si pe intuitie cand o sa-l iau, pentru ca daca o sa mai studiez multe oferte/cataloage/site-uri incercand sa imi dau seama care e cel mai bun compromis, o sa imi iau un telescop cam in vreo 5 ani
ps: din nou o intrebare pentru cei mai experimentati: ocularele Barium va spun ceva? |
Aici spun inca o data si cosntituez, ca transportul marfelor cu Atlassib NU este cumva "mai putin legal" sau cumva ilegal. Atlassib ESTE o forma a postaei romane si transportul asemenor marfe astronomice nu fac probleme. Este numai o cauza de declaratie. Si eu nu le spun ca transmit telescoape, dar le spun ca transmit tuburi din aluminiu cu oglinda, sau cu lentile. Si ei m-i iau o taxa speciala (cre eu nu stiu cat este, pentru ca ei u scot din coltul manei) pentru asemenea lucruri si gata. Aceasta taxa se scrie pe factura care o primesc ca document. Si in cazul asta nu trebue sa stea nimeni nelinistit sau sa-si faca ganduri. Nici un pachet pana acum s-a pierdut, s-a stricat sau s-a intimplat ceva. Ce nu inseamna ca nu s-ar putea intampla ceva, dar daca e sa se intampla, se intampla peste tot ceva.
Daca tu vrei sa dai un mail lu Robert, nu ai putea sa ramani relaxat, in cazul asta, ca Robert sant eu, si eu trimet din germania  _________________ CS Robert
House of Optics Germany
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2287
|
Trimis: 08 Dec 2006 11:07 Download mesaj |
|
|
|
HoO_Germany a scris: | alf a scris: | Da, corect, chiar si eu am uitat de acest criteriu, cuprins fiind de obsesia de a lua cel mai mare instrument posibil. Am sa ii dau un mail si lui Robert, desi as fi mult mai relaxat sa imi iau ceva de aici, eu fiind mai nelinistit cand vine vorba de adus lucruri mai mult sau mai putin legal in tara
Aici spun inca o data si cosntituez, ca transportul marfelor cu Atlassib NU este cumva "mai putin legal" sau cumva ilegal. Atlassib ESTE o forma a postaei romane si transportul asemenor marfe astronomice nu fac probleme. Este numai o cauza de declaratie. Si eu nu le spun ca transmit telescoape, dar le spun ca transmit tuburi din aluminiu cu oglinda, sau cu lentile. Si ei m-i iau o taxa speciala (cre eu nu stiu cat este, pentru ca ei u scot din coltul manei) pentru asemenea lucruri si gata. Aceasta taxa se scrie pe factura care o primesc ca document. Si in cazul asta nu trebue sa stea nimeni nelinistit sau sa-si faca ganduri. Nici un pachet pana acum s-a pierdut, s-a stricat sau s-a intimplat ceva. Ce nu inseamna ca nu s-ar putea intampla ceva, dar daca e sa se intampla, se intampla peste tot ceva.
Daca tu vrei sa dai un mail lu Robert, nu ai putea sa ramani relaxat, in cazul asta, ca Robert sant eu, si eu trimet din germania  |
Robert, de curiozitate care este valuarea maxima pe care poti sa i-o declari marfii? Si tu declarand ca trimiti tub metalic cu oglinzi aia de la atlassib chiar te cred? Fiindca mi se pare ceva dubios la Altlassib.
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 08 Dec 2006 12:37 Download mesaj |
|
|
|
sarpe a scris: |
Robert, de curiozitate care este valuarea maxima pe care poti sa i-o declari marfii? Si tu declarand ca trimiti tub metalic cu oglinzi aia de la atlassib chiar te cred? Fiindca mi se pare ceva dubios la Altlassib.
Numai bine! |
Valuarea specifica dau tot mereu, cand declarez ce am in pachete. Si special la exemplul asta, ei imi iau o taxa de 25 Euro la un pachet mic si mai pun o extra taxa pentru transport. Si asa calculez ei preturile, care macar le primesc pe document. Acum daca ei isi iau banii si ii imparte sau cine stie ce, nu pot sa zic si nici nu vreau sa zic, ca nu stiu.
Dar dubios nu este Atlassib. Ei duc marfa la client si nici o data inca nu am aflat necaz. Nici oamenii care-i intreb, care dau si ei pachete de ani deja, zic ca inca nu au avut neplaceri.
Pentru transmiterea de imbracaminte, lucruri, dulce, carti, si cine stie ce, nu este scump. Pentru trimiserea mobile, scule, electronica, astronomica, lunete, si lucruri deasta, ei iau o taxa extra, care o "scot din colt" ca nu am vazut nici o data un tabel.
Dar ce sa fac, ei zic ca costa, si eu platesc.
Totusi cu posta oficiala (germana/romana) ar fii mai scump si marfa ar venii mult mai tarziu. Si aici este si marimea pachetelor minimata, ca eu pot sa transmit pana la 1200 x 600 x 500 mm pachete de 20 kg max. Peste marimea asta, costa la posta inca un plus de 50 Euro. Asa ca as trebuii sa trimet cu camion speditiune, si asa costa imens, nimeni nu poate platii.
Eu raman la concluzia ca Atlassib este un drum bun, sigur si undeva platibil si nu ilegal. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|