Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
instalatie.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239542
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

proiect observator astronomic

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Erwin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 21 Apr 2012 08:15 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

N-are rost să ne lamentăm, dacă putem face ceva concret să schimbăm această situație ar trebui să ne implicăm cu toții, lăsând toate orgoliile și fricțiunile la o parte! Avem cu toții aceeași pasiune și ar trebui să acționăm în consecință, să ne ajutăm reciproc și să purtăm discuții constructive, respectând arta conversației. Din toată suflarea astronomică, doar un grup de 68 astronomi amatori și profesioniști au participat nominal la acțiunea de salvare a telescopului TELEROM. De ce, domnilor, n-au participat 680 sau 6800? Era ultima șansă ca România să aibe un telescop profesionist. Hai să vedem de ce nu ne putem strânge cu toții să facem lobby măcar pentru iluminatul public neconform?
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 21 Apr 2012 22:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Uitati, spre exemplu, ce fel de mesaje primesc in ultima vreme:

"
[i]From: Tercu Jan Ovidiu
To: nobody
Posted: 20 Apr 2012 19:57
Subject: Galati

.....
"

[admin]: din motive privitoare la incalcarea confidentialitatii mesajelor private acest mesaj a fost sters, iar utilizatorii in cauza avertizati.
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 22 Apr 2012 01:20 Download mesaj
Titlul subiectului:

N-ai filtru antispam?

Intrebare: un observator astronomic privat poate fi profitabil sau autofinantabil? Adica sa nu vi cu bani de acasa macar dupa ce l-ai finalizat deja.

Niste detalii cu RC-ul de la Galati exista undeva?
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 22 Apr 2012 02:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

"Mesajul" a venit pe acest forum in mod nesolicitat si este un exemplu elocvent de cum se "lucreaza" in Romania.
Sus
Doru Dragan
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

MesajTrimis: 22 Apr 2012 08:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Imi pare rau ca acest "meci" cu Galatiul continua si-i afecteaza si pe altii. Nu am nimic personal cu Galatiul sau vre-unul din locuitorii lui. Am dat doar un exemplu si asta doar fiindca Erwin a adus vorba. Un lucru este clar, Romania sta foarte prost in domeniul astronomiei, mult mai prost decat oricare dintre vecinii sai. Si asta nu se intampla din cauza mea pentru simplul motiv ca nu am fost nicicand intr-o pozitie responsabila de unde sa pot sa iau decizii in domeniul asta. Asta ma califica sa fiu "un mare 0" (era suficient unul mic Smile). In schimb la Galati s-au dus ceva fonduri (destul de consistente) intr-o locatie unde nu exista un grup de astronomi cu realizari cunoscute. Nu la Cluj, nu la Timisoara, nu la Iasi, nu ... oriunde altundeva. Nu e vorba despre Galati ci e vorba despre cum se iau decizii in privinta alocarii unor fonduri.
@Ervin: (Din toată suflarea astronomică, doar un grup de 68 astronomi amatori și profesioniști au participat nominal la acțiunea de salvare a telescopului TELEROM. De ce, domnilor, n-au participat 680 sau 6800?). Eu am aflat despre proiectul TELEROM de aici de pe forum si asta in faza in care era "pe moarte". Nici acuma nu-mi sunt clare toate dedesubturile. Ce instrument, ce amplasament, cine, cum, cand ...??? Ce actiune de salvare? A cui? Nu era normal ca aceasta comunitate de astronomi amatori sa fie implicata mult mai din timp? Cati astronomi sunt in tara asta? Era un proiect national sau unul particular?
@valy: nu cred ca "un observator astronomic privat poate fi profitabil sau autofinantabil". Nu se intampla asta niciunde in lume.
Sus
Erwin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 22 Apr 2012 09:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu trageți în mesager, domnule Doru! Twisted Evil Știam că la Galați s-a făcut ceva concret și i-am chemat să dea detalii. În schimb, s-a iscat cearta... Sad

Despre TELEROM s-a scris pe larg, inclusiv în presă (un articol pe larg în Ziarul de Investigații), pe internet, în bloguri. Cine a fost interesat s-a înscris în acel grup și a primit absolut toate detaliile de la domnul Ovidiu Văduvescu, în sute de e-mail-uri, cam pe vremea asta anul trecut. Am participat activ la această acțiune, pozele făcute de mine au apărut în Ziarul de Investigații și chiar am încercat să intru în audiență la Mioc în numele astronomilor amatori. Evident că nu m-a primit, așa cum nu a primit niciun ziarist și n-a dat decât un interviu în care, printre altele, l-a blamat pe Ovidiu Văduvescu. Culmea, nu?! Cei din Guvern și instituțiile abilitate să dea o soluție n-au făcut nimic, i-a durut la bască de o mână de aiuriți cu capu'n stele...

piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
admin
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 29 Iun 2004

MesajTrimis: 22 Apr 2012 15:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

Discutia aceasta, care oricum a mers prea departe, pare a nu se termina prea curand, motiv pentru care prefer sa o curmam.

Cum am mai spus si in trecut, proiectul realizat la Galati este de salutat. Cum a fost finantat proiectul si cum a fost implementat ar trebui sa fie lucruri secundare rezultatelor viitoare. Cred ca colegii de la Galati ar trebui incurajati si provocati (constructiv fireste) sa aiba cat mai multe rezultate si programe si initiative educationale, pe care sincer mi-ar place sa le vedem publicate si popularizate si la noi pe site.
De asemenea ar fi de apreciat daca cei care au condus proiectul de la Galati ar putea ajuta si alti membrii din forum cu detalii despre cum se pot accesa fonduri si finantari pentru un astfel de proiect.

Inca ceva: au fost cateva interventii in aceasta discutie care au incalcat regulamentul de functionare al siteului si forumului si care ar fi trebuit sa duca la cateva suspendari. Cred ca aceasta ar fi in asentimentul aceastei discutii, care a fost suficient de neconstructiva.
Facem astfel o exceptie, atragand inca odata atentia ca atacurile personale, injuriile si incalcarea drepturilor de confidentialitate contravin regulamentului de functionare al siteului si forumului.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje   Achizitie instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Download topic
Pagina 10 din 10

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact