Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
WB_me.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239586
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

care din cele 2 telescoape e mai bun?

Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 25 Feb 2013 01:06 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

@Cristi. Falcas, daca stai la bloc si cumva nu ai lift, cum e cazul meu, eu zic sa te gandesti bine inainte de a trece la 200. Pentru ca la 31kg ale telescopului, se vor adauga si ale trusei de accesorii care o sa apara la un moment dat si se va ingreuna. Daca ai lift, e convenabil.

@Ursamajor, crearea unui sticky asa cum spui tu, si impunerea citirii lui ca obligatorie, ar fi respectata cam ... deloc, cum sunt citite si acum aceste sticky-uri.

In al doilea rand, pentru a face asa ceva ar trebui sa am experienta cu mai toate instrumentele din lume. Si din ce stiu, nici marile magazine care au stive de telescoape in depozite, nici marile reviste de astronomie nu reusesc sa faca prezentari cu toate instrumentele pe care le comercializeaza. Si materialul ar fi imens.

Evident ca o sa spui ca nu e nevoie decat de o prezentare generala, si de niste principii de achizitie. Ori aici se cer in general comparatii intre instrumente, si pe de alta parte, fiecare alegere este subiectiva, si fiecare ar pune alte principii in functie de care sa se judece instrumentele. Spre exemplu, unii ar pune niste principii care sa avantajeze clar alegerea refractoarelor. Altii ar prefera drept criteriu de baza portabilitatea. Etc.

Sincer, cand am inceput sa moderez aceasta sectie, am avut si eu intentia de a crea un manual pentru alegerea telescoapelor, dupa care, din motivele de mai sus, am realizat ca ar fi pe de o parte pur subiectiva, exprimand punctele mele de vedere, lucru care ar starni foarte multe controverse, ar fi prea putin utila, si foarte greu de facut. Si chiar daca s-ar fi intrunit un colectiv, lucru greu de facut, punctele de vedere diferite ar fi facut aceasta sarcina aproape imposibil de dus la bun sfarsit.

Asa incat cred ca forma actuala, care permite exprimarea experientei mult mai multor oameni, si a mai multor puncte de vedere, si care raspunde la obiect intrebarilor venite este cea mai potrivita

Cat priveste distractia la gluma lui Marius.P., cred ca nu e interzis sa radem. Chiar daca gluma lui Marius P. a fost hilara doar prin modul in care a fost facuta, ea exprimand un fapt de viata real, chiar trist, mult mai des intalnit decat spune Marius in postarea lui. Chiar prea des. Poate ca e vreun concurs de postari-viteza si nu stiu eu.

In ce priveste cat de mult avem de moderat, asta depinde de bunul simt si respectul pe care inteleg membrii sa il acorde reciproc. Si cred ca stii foarte bine ca esti actualmente cel mai problematic membru din acest punct de vedere. Si de la plecarea lui UFO, esti singurul concurent.

Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010

Motto: Start spre viitor...

MesajTrimis: 25 Feb 2013 08:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 25 Feb 2013 09:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

In ce priveste sila, scuze, dar gresesti. Nu e reciproca. Daca ar fi asa nu as raspunde la nimic din ce scrii tu. Eu doar iti spun in fata ce deranjeaza. Si nu am scris ''ce ma deranjeaza'', pentru ca stii bine ca ai fost suspendat, si ai avut discutii din cauza atitudinii tale cu multi moderatori, nu doar cu mine. Ca ceilalti s-au plictisit sa o mai faca, e alta treaba.

Cat despre crearea unui FAQ, raman la parerea mea ca un forum trebuie sa inlesneasca comunicarea directa intre persoane, si nu cred ca trebuie sa arate ca un site de firma, unde daca ai o intrebare esti trimis la un sir de raspunsuri predefinite.

In rest nu e domeniul meu.

Membru
Membru

Data inscrierii: 12 Oct 2012

MesajTrimis: 25 Feb 2013 12:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

cristi.falcas a scris:
Multumesc tuturor pt sfaturi.

Am ramas intre skyliner de 150 sau 200 (200 mai probabil). Am vrut sa ma limitez la un telescop mai usor, dar am vazut ca nu e asa mare diferenta intre cele 2 (25kg vs 31kg).

Greutatile alea sunt probabil greutatile telescoapelor impachetate. Dobsonul SkyWatcher de 200mm are circa 16kg (8kg tubul si cam tot atata baza). Stiu pentru ca am si eu unul.
Uite aici spune greutatea mai in detaliu:
http://www.astrovest.ro/home/index.php?opt...;Itemid=54
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 04 Mar 2013 00:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

Deoarece s-a facut trimitere catre acest post, si implicit persoana mea, ca fiind motivul pentru care a fost exclus ursamajor, ma simt dator sa fac unele precizari.

Motivul excluderii este explicat de admin pe Offtopic.

In legatura cu acel sticky, desi nu am fost de acord cu el, nu m-am opus, ci doar mi-am expus parerea. Ulterior, ursamajor a sters singur continutul indreptarului pe care il propunea, cand a vazut ca sunt si cateva voturi contra. Mai tarziu in cursul zilei, a cerut stergerea totala a topicului, de mai multe ori, lucru cerut si de altii. Si cum subiectul topicului nu mai exista, l-am sters.

Eu nu pot sa exclud un membru. Si ca sa stiti, ursamajor a scapat de excludere cam acum un an, la cateva luni dupa suspendarea sa, tocmai pentru ca unii moderatori, printre care si eu, au considerat ca e bine sa fim toleranti, si sa ii mai dam o sansa. Evident, am gresit.

Si cu asta cred ca subiectul implicarii mele este lamurit, si deci inchis.

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Download topic
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact