Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233785 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2835 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: gamgabriel25 |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
julliano Membru

Data inscrierii: 13 Mai 2010 Mesaje: 320
|
Trimis: 26 Sep 2022 10:08 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Nu-ti fa probleme ca e ridicol, important e ca imaginea rezultata e superba, eu folosesc in stilul asta de vreo zece ani si focuserul nu s-a plans, inca ) Am si testat pe Polaris la 300x si in focus perfect, am primul cerc Airy disc concentric, daca era problema ca se lasa prea mult in jos, s-ar fi vazut coma, si eu folosesc cu ceva monstruos, 2 morpheus de 17.5 si MB2 binoviewer care e mult mai greu decat zeiss, in total tot sistemul cantareste 1.5kg.
La ocularele de 25mm, recomand sa le dezbraci de invelisul exterior, devin si mai usoare si vei avea si pozitia capului mult mai comoda.
Eu recomand sa cauti un barlow 2x Celestron Ultima SV, mi se pare cel mai bun din cate am testat pana acum. Ca prelungitor folosec un tub lung de la un barlow GSO 3x: https://www.telescoape.ro/pub/media/mf_web...-lens.webp
Descriere: |
|
Marime fisier: |
665.62 kb |
Vizualizat: |
de 3003 ori |

|
|
421.46 kb |
de 3003 ori |

|
|
733.03 kb |
de 3003 ori |

|
_________________ SW 150ED/120ED/80ED | Sharpstar 94EDPH | APM 16X70 ED | Fujinon 10x50 FMTR-SX | Nikon E2 8x30 |
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3102
|
Trimis: 26 Sep 2022 14:41 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Subscriu la ce zice julliano! Am avut ocazia de multe ori sa ma uit prin lunetele lui cu astfel de tuburi si barlouri + binoviewere (care arata foarte cuidat din exterior). Dar imaginea rezultata este superba!!!! Asta este tot ce conteaza mai mult! Insa trebuie sa te gandesti serios la o montura capabila, pe care julliano o are!
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|