Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
gsk Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2008 Mesaje: 26
|
Trimis: 08 Iul 2008 09:38 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
nu-mi iau go go, pt ca nu voi mai invata nimic. |
|
Sus |
|
 |
Seb Membru

Data inscrierii: 22 Feb 2008 Mesaje: 70
|
Trimis: 08 Iul 2008 11:23 Download mesaj |
|
|
|
gsk a scris: | vad o stea cu ochiul liber, iar cand incerc sa o gasesc cu luneta cautatoare, se vad zeci de stele si nu mai reusesc sa-mi dau seama care e steaua pe care voriam sa o observ initial. |
Incearca sa faci asa: cu un ochi te uiti la steaua respectiva (cu ochiul liber), iar cu celalalt ochi te uiti prin luneta cautatoare si misti telescopul (cauti steaua care o vezi cu ochiul liber) pana cand se suprapun imaginile.
Ca sa vezi si in ocularul telescopului aceeasi stea, trebuie ca luneta cautatoare si telescopul sa fie aliniate. |
|
Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
Trimis: 08 Iul 2008 11:41 Download mesaj |
|
|
|
Iar din când în când iei ochiul de la căutător pentru "recalibrare". Nevăzând aceeași imagine, direcțiile pe care se uită ochii încep să nu mai fie paralele.
Metoda e beton. Din păcate eu n-am avut succes cu propăvăduitu' ei.  |
|
Sus |
|
 |
gsk Membru

|
Trimis: 22 Sep 2008 21:09 Download mesaj |
|
|
|
domnilor,
am o întrebare. observ ca în sezonul rece, una-doua se formeaza nori. practic cand apune soarele.
sa inteleg ca iarna nu ai ce face cu telescopul?... pana acum nu ma uitam la meteo deloc, acum ma uit pe Yahoo weather si ma rog sa fie o noapte fara nori.. dar se pare ca nu se mai poate.
chestiunea e neplăcuta pt. mine, căci eu prin telescop mi-am cautat un hobby pt. iarna...  |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1208
|
Trimis: 22 Sep 2008 21:17 Download mesaj |
|
|
|
Iarna e cel mai bun anotimp pentru observatii (daca stii si poti suporta gerul de afara), cele mai bune nopti de observatie sunt iarna. Atmosfera e calma, curata. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
gsk Membru

|
Trimis: 05 Oct 2008 11:51 Download mesaj |
|
|
|
ieri a fost prima seara din ultima luna in care se putea observa ceva.
am reusit sa vad steaua Capella dar si toata constelatia din care face parte.
dar atat.
tare mi-e, ca in buc nu voi putea vedea chiar nimic pana in primavara... |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 05 Oct 2008 14:16 Download mesaj |
|
|
|
Si in Iasi a fost aseara in sfarsit senin. Acum s-a innorat iar. Dar ori cerul nu a fost chiar asa senin, ori a crescut poluarea luminoasa, caci fata de anul trecut, abia se vedeau stelele. Am vazut un M in Auriga, dar la limita vizibilitatii. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
Ramszesz Membru

Data inscrierii: 19 Oct 2008 Mesaje: 23
|
Trimis: 24 Oct 2008 14:41 Download mesaj |
|
|
|
gsk a scris: | salut,
m-am uitat si eu la cer ca habarnistul pana spre ora 5, cand am observat o stea mai stralucitoare.
am reusit sa o obsev destul de usor cu telescopul si am realizat ca e o planeta. era f vizibila, am schimbat ocularul 10 x si am vazut-o si mai mare. totul a durat 2 min maxim, iar apoi a fost acoperita din nou de nori.
abia astazi am identificat-o. este jupiter si se vad f clar si frumos cei 4 sateliti, iar ea se vede f frumos.
|
Poti sa-mi dai un link cu o poza cam cum se vedea jupiter ? ... mersi |
|
Sus |
|
 |
carstea Membru

Data inscrierii: 07 Mar 2008 Mesaje: 105
|
Trimis: 24 Oct 2008 20:16 Download mesaj |
|
|
|
De ce lipsa asta de respect pentru pasiunea noastra comuna-astronomia si pentru limba romana? Ce tot scrieti " Saturnu, Jupiterul, jupiterul s.a m.d. Moderatorii ce fac?
Dan |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 24 Oct 2008 20:41 Download mesaj |
|
|
|
Vad ca eu am scris asa. Dar de ce consideri aceasta o lipsa de respect ? Daca e ceva gresit, explica-mi, sa am grija data viitoare.
La fel spui: "A rasarit Soarele", nu "A rasarit Soare".
Sau "Ce frumos se vede Pamantul de pe Luna", nu "Ce frumos se vede Pamant de pe Luna". _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
carstea Membru

|
Trimis: 24 Oct 2008 21:31 Download mesaj |
|
|
|
Din pacate nu esti numai tu!
Atunci , dupa parerea ta, vom scrie: 'Popescul s-a sculat' ? Corect este: planeta jupiter sau planeta Saturn.
tot Dan! |
|
Sus |
|
 |
carstea Membru

|
Trimis: 24 Oct 2008 21:34 Download mesaj |
|
|
|
Jupiter cu J! eroare de redactare-sorry!
Dan |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9543
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 25 Oct 2008 14:04 Download mesaj |
|
|
|
Off-topic catre Dan Carstea:
nu te mai necaji,pentru observatii similare pe forumul SARM am fost huiduit cu repetitie.Orice sistem ,inclusiv cel social,tinde spre entropia maxima, deci asteapta-te la mai rau.Ai dreptate,cine nu vorbeste si nu scrie corect ,nu are cum sa gandeasca corect,detaliile formeaza partile si partile formeaza intregul.Deci un intreg format din detalii ,respectiv parti gresite sau incomplete nu poate sa fie decat ori un intreg deformat ,ori un intreg incomplet ,ceea ce este o contradictie in termeni.
Pentru pacea ta interioara trebuie sa iei in considerare posibilitatea si viziunea apocaliptica,milenarista despre viitor.Mircea |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 26 Oct 2008 09:20 Download mesaj |
|
|
|
Mircea, vreau sa te linistesc pe tine si pe carstea. Sistemele vii sunt singurele care incalca principiul entropiei Eu am o viziune optimista si baze stiintifice pentru ea  |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9543
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 26 Oct 2008 13:31 Download mesaj |
|
|
|
Tot off-topic si gata:Ma bucur pentru asta si pentru faptul ca a mai ramas cineva si ''acolo'',alaturi de viziunea optimista.Eu de cativa ani am o alta baza spirituala,mistica ,pentru cealalta viziune:Armaghedon.
Revenind la ''achizitie instrumente'',mi se pare de-a dreptul ciudat ca lentilele produse in trecut de o firma precum Jaegers,de exemplu, sa fie azi considerate aproape niste opere de arta.Jaegers la vremea sa a fost o firma medie.Deci a crescut entropia in domeniul nostru de interes sau nu ,domeniu care tine totusi de lumea viului?Mircea |
|
Sus |
|
 |
|