| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 238424 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2908 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Lauren |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
mcuzic2002 Membru

Data inscrierii: 06 Ian 2007 Mesaje: 443
Motto: - Localitate: Sibiu
|
Trimis: 15 Oct 2024 18:27 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Sorin,binoclul are un eye-relief confortabil?...intreb asta pt ca port ochelari, si uneori producatorii "umfla" specificatiile...daca intr-adevar
este 19mm,cum scrie pe site,o sa il comand si eu curind. Mersi ! |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6085
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 15 Oct 2024 18:44 Download mesaj |
|
|
|
| cristib a scris: | | ... apesi pe buton si ne spui si noua ce poate acest mic luptator? |
Cristi, nu pot sa neg, tentatia exista dar trebuie sa lamuresc intai ce fac cu 8x-ul pe care il casapesc acum. Rational, doua 8x-uri nu mi-ar aduce nimic in plus chiar daca sunt diferite. Privitor la pitic insa, cred ca Sorin l-a caracterizat foarte bine si nu stiu daca as mai avea ceva in plus de zis. Asa pentru mine l-as caracteriza drept un prieten mic dar credincios  _________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR80 F15; TS102SD F7 |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 2004
|
Trimis: 16 Oct 2024 07:47 Download mesaj |
|
|
|
| zoth a scris: | | ..Rational, doua 8x-uri nu mi-ar aduce nimic in plus chiar daca sunt diferite. |
Ce bine e sa mai fie si pasionati ce au inca activa functia cool head! 😊
Ramai si cu bani in buzunar.
Daca l-as lua as fi in aceeasi situatie de 2(8x)= nimic in plus.
Multumim frumos Silviu, cu toate ca pentru tine mai exista o sansa in cazul in care hācuitul nu-si mai revine dupa operatie. |
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 656
|
Trimis: 16 Oct 2024 08:15 Download mesaj |
|
|
|
"Daca l-as lua as fi in aceeasi situatie de 2(8x)= nimic in plus." Ar mai fi ceva in plus, riscul sa devina favorit la 8x, si sansele sunt peste 50%. |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 16 Oct 2024 08:25 Download mesaj |
|
|
|
| mcuzic2002 a scris: | Sorin,binoclul are un eye-relief confortabil?...intreb asta pt ca port ochelari, si uneori producatorii "umfla" specificatiile...daca intr-adevar
este 19mm,cum scrie pe site,o sa il comand si eu curind. Mersi ! |
Cam asta spune Herr Markus:
Am determinat câmpul vizual real comparând ocularele cu câmpurile vizuale cunoscute unul lângă altul, astfel încât pot confirma cele 60 de grade.
Ocularele din cauciuc sunt în prezent fabricate din cauciuc gros, solid, care poate fi răsturnat, dar nu la fel de ușor ca ocularele din silicon. De aceea am pentru următoarea livrare ocularele din silicon.
Eu port ochelari, cu gumele ocularelor rasturnate pot vedea cu ușurință întregul câmp vizual.
Claritatea muchiei este semnificativ mai bună decât la Skyrover 8 x 30 ED, deși nu este perfect ascuțită spre margine.
Multi-acoperirea lentilelor este absolut de clasă mondială.
Geanta are un design dur care păstrează sticla în siguranță. |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 16 Oct 2024 08:28 Download mesaj |
|
|
|
| cristib a scris: | | ... pentru tine mai exista o sansa ... |
Si pentru tine mai exista o sansa, depinde cat de diferite sunt cele doua 8X-uri
In cazul meu 8x32 vs 8x42 diferentele sunt relativ mici pe cand la tine 8x32 vs 8x56 diferentele sunt mai consistente, sa ne gandim ca avem de a face cu doar jumatate din greutate si volum si asta nu-i putin lucru cand ai de mers pe un traseu de 10km cu caramida atarnata de gat
Mai este apoi si aspectul "colectionarului", unii strang din pasiune cat mai multe si cat mai variate, altii se limiteaza la strictul necesar (sau util). _________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR80 F15; TS102SD F7 |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 16 Oct 2024 08:30 Download mesaj |
|
|
|
| Cristian Kata a scris: | ...Ar mai fi ceva in plus, riscul sa devina favorit la 8x, si sansele sunt peste 50%. |
Adica o sa renunt la Swarovski SLC 8x56 in favoarea lui APM 8x32 ED !? Posibil si asta!
Apropo, Markus spune pe forumul german ca are in vedere si un model la fel ca acesta dar cu focusare centrala. |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 16 Oct 2024 08:53 Download mesaj |
|
|
|
Cristian nu ar fi de mirare sa ai dreptate. Ia uite ce am gasit aici. Pe de alta parte se pare ca romanii isi permit sa reexporte aceste binocluri.
https://www.birdforum.net/threads/the-best...ar.461988/
,,Cel mai bun binoclu de 150 USD pe care l-am cumpărat vreodată este binoclul APM-MS-8x32 IF-ED. Am încercat recent APM-MS-6.5x32CF ED și APM-MS-6.5x32IF ED și au fost foarte bune optic la preț, dar au avut două probleme la mine. Ocularele erau uriașe la aproape 48 mm atât pe modelul CF, cât și pe cel IF, iar focalizatorul era foarte rigid la modelul CF, fiind aproape la fel de rigid ca și porro-ul Swarovski Habicht. Acestea sunt porro rezistente la apă, așa că este de înțeles, dar tot le face greu de folosit pentru păsări. Pentru a înțelege cât de mari sunt ocularele, ocularele Swarovski EL 8x32 au un diametru de 38 mm.
Prisma de acoperiș Banner Cloud APO 8x42 are și cupe de ochi de 48 mm, așa că am crezut că toate aceste porros MIC au oculare mari poate pentru piața asiatică până când dintr-o întâmplare am încercat APM-MS-8x32 IF-ED pentru că un tip din România de toate locurile aveau unul listat pe Astromart pentru 150 USD NIB când vând cu amănuntul la aproximativ 250 USD cu livrare de la APM în Germania. Da, România, țara vampirilor și orașul Transilvaniei unde se spune că locuiește contele Dracula. Oricum am plătit cei 150 de dolari și, spre surprinderea mea, i-am primit în mai puțin de o săptămână, toate bine ambalate și nu, nu era sânge pe ei și nici liliecii au zburat din cutie.
Mi le-am pus până la ochi și am fost șocată cât de bune erau! Aceste porros au fost comparabile cu o prismă de acoperiș de 1000 USD și calitatea construcției este excepțională. Poate mai bune decât un Nikon E2 și optica a fost de fapt mai bună decât E2, deși cu un FOV ceva mai mic de 8,2 grade, dar sunt LUMINOSI și NU au CA nici pe margini pe care le pot vedea datorită sticlei Hoya ED folosite. Există, de asemenea, mai puțină distorsiune decât E2, chiar dacă nu utilizează un aplatizator de câmp convențional.
IF rezolvă problema focalizatorului prea rigid al APM-MS-6.5x32CF ED și acestea au oculare mai mici de 40 mm care sunt aproape de EL 8x32, astfel încât sunt destul de confortabile de utilizat. De cele mai multe ori păsătorii ar evita un focalizator IF, dar constat că dacă le setez la 1 pe ambii oculari, acestea sunt focalizate peste aproximativ 30 de picioare până la infinit și nu trebuie să vă deranjați niciodată să le focalizați. Într-adevăr, dacă te gândești la câte păsări te uiți la mai aproape de 30 de picioare, cu excepția cazului în care păsările sunt într-o grădină zoologică sau sunt îmblânzite, dar acestea cu siguranță nu sunt bune pentru observarea insectelor decât dacă le folosești doar pentru asta și ai IF setat pentru aproape. treaba. Nu veți găsi un binoclu mai bun la preț. Acestea sunt foarte recomandate, chiar și la 250 USD de la APM."" |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 16 Oct 2024 09:59 Download mesaj |
|
|
|
| zoth a scris: | | ...nu pot sa neg, tentatia exista.... |
- Numele meu e Cristi, sunt binodependent si am apasat butonul ,,Comanda".
Recunosc ca sunt slab cand e vorba de binocluri, fete frumoase si masini ochioase, sau invers, cum doriti.
Si aproape jurasem ca nu mai fac asta (cu APM)! 😊
Silviu esti coautor la comanda acestui binoclu. Kilometrii aia de care pomeneai sunt in asa fel la mine incat mai mereu trebuie sa-i fac pe verticala. Si nu stiu cum se intampla, dar la un moment dat orice obiect pe care il am cu mine devine brusc o povara. 😊
Bine punctat! |
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 16 Oct 2024 12:53 Download mesaj |
|
|
|
Adica vrei sa zici ca ai femei frumoase si masini...tot atatea cate binocluri ai?....sau mai multe? )))
PS: Apropo, Cristi, ce cod key ai folosit ca sa finalizezi comanda....ala din 16 cifre, trimite-mi si mie sa vad daca nu merge bagat de doua ori, poate e licenta pt mai multi utilizatori...poti sa mi-l trimiti in privat , multumesc anticipat!  |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 16 Oct 2024 12:58 Download mesaj |
|
|
|
Nu, doar slabiciunea catre....
De binocluri nu ma plang, cu restul mai greu.😊
Codul e ROSV1BRDE0220056. |
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 16 Oct 2024 15:50 Download mesaj |
|
|
|
| "Error. We are sorry! the code has already been used." Se pare ca nu merge....e cod unic. |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 18 Oct 2024 14:20 Download mesaj |
|
|
|
| Cristian Kata a scris: | | ...Se pare ca nu merge.... |
Se pare ca a mers, si numai eu am recunoscut ca am apasat butonul, altii au tacut si au facut 😊
Tocmai am vorbit cu APM sa vad in ce stadiu e comanda ( normal trebuia sa fie deja trimisa ) si surprizā, pentru ca au avut un bum de comenzi la inceputul saptamanii s-a epuizat stocul binoclului nostru buclucas. Acum trebuie sa astept lotul urmator, care e pe drum, lot care mie imi da emotii cand e vorba de APM deoarece sigur nu mai seamana cu primul. Vom vedea. |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 19 Oct 2024 13:16 Download mesaj |
|
|
|
Ei uite, la afacerea asta Sorin ar trebui sa se aleaga cu un comision gras de la APM sau macar sa-i returneze banii pe binoclu ... da n-ai sa vezi asa ceva de la saracii aia  _________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR80 F15; TS102SD F7 |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 19 Oct 2024 14:17 Download mesaj |
|
|
|
Depinde si cate au mai avut pe stoc, daca au mai avut 3-4 bucati nu e mare scofala. Si inclin sa cred in aceasta varianta deoarece astazi am mai comandat ceva la ei si asa am putut compara numarul de ordine de la comanda de miercuri dimineata cu cel de astazi. Diferenta este de doar 12 pozitii, deci nu au vandut cine stie ce saptamana asta. Cel putin online pe site-ul lor!
Au mai multe canale de vanzare a produselor, am gasit si pe Amazon o parte din instrumentele puse la vanzare. Se mai poate cumpara si direct din magazinul lor, dar e in partea cealalta de Germanie, nu prea se merita. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|