Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
ar90_bino_s.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233436
Numar de utilizatori inregistrati: 2832
Cel mai nou utilizator inregistrat: Pegasus
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Binoclu/ri Oberwerk

Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Binocluri / Spottingscope

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 22 Ian 2025 01:47 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Stiu ce zici Cristi, sa fie ... acceptabil de usor. Instrumentele si accesoriile prea usoare nu plac, dau de banuit. Ca tine si mie, si cred ca majoritatii celor de aici, ne plac instrumentele metalice.
Eu ma gandeam la ''usor'' in sensul ca bestia aia ruseasca Tento 20x60mm mi-a rupt bratele dupa zece minute de observatii desi stateam semi-culcat si cu capul sprijinit. E bine ca binoclul sa fie asa, ca la femeie, sa ai pe ce ''sa pui mana''...

Inca odata, sa-l folosesti sanatos, Mircea

Sus
mmarin
Membru
Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014

MesajTrimis: 22 Ian 2025 20:32 Download mesaj
Titlul subiectului:

Să-l folosești sănătos, Cristi, să fie să te bucuri de el. M-am tot învârtit și eu ani de zile căutând să aleg un binoclu din aceeași clasă (8x42, câmp oculare măcar 60°) și de aceea aș fi curios să aflu ce te-a determinat să cumperi modelul ăsta. De exemplu, modelul de aici https://astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=224226#224226 e practic identic din punct de vedere optic și foarte asemănător estetic și mecanic.
Sus
sorin georgescu
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024

Motto: a fi prost e o arta!

MesajTrimis: 22 Ian 2025 21:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salve CristiB si la multi ani pe noul an! Sa stapanesti sanatos noua jucarie! Arata bine!
Eu te-am inteles instant cand ai scris "Dorinta de schimbare probabil", ti-am zis, am banuiala ca suntem asemanatori.....

Cu italianul de la Oberwerk.eu am corespondat, culmea, prin anul 2021 cand cautam scaieti verzi pe pereti, adica in mintea mea de habarnist era cat pe ce sa cumpar un monstru (cu multi X) cu care nici nu aveam ce face (si in mintea mea de Gaga pe vremea aia credeam ca pot tine in mana binlocluri de 25X). Mi-a raspuns foarte greu, dupa vreo luna m-am trezit ca-mi raspunde la email. Am comunicat direct in italiana, ca intamplator cunosc limba asta. Mi s-a parut ca-l doare la basca sa castiige clienti, acum din ce ai scris imi dau seama de explicatie.

Marfa este evident chinezeasca ca si la APM. Dar din ce stiu eu piata americana are cele mai bune chinezarii si tot atunci m-am documentat cu tot ce am gasit despre Oberwerk pe netul american si am mai gasit si pe netul italian unde erau laudate si apreciate. Adica in general am gasit putine informatii din zona europeana (mai toate, cateva din Italia).

Inteleg ca cel cumparat este asta:
https://www.oberwerk.eu/shop/sport-ed/101-...rt-ed.html

Nu e deloc ieftin, vad pe site sunt mai multe modele 8x42 si mai ieftine chiar si unele mari care costa mai putin. Deci modelul asta raportat la pretul altor modele Oberwerk nu e ieftin. Pusesem atunci ochii pe brandul asta deoarece mi s-a parut bun la pret/calitate (laudata pe net.... in masura a cat putem crede despre laudele pe net).

Poate imi cumpar si eu ceva de la italian. Asta mic al tau nu mi se pare o idee rea, mai ales ca e micut. Te inteleg perfect de ce nu lasi in masina bijuteriile alea de la Swaro si l-ai luat pe asta sa stea in masina. As proceda la fel. Am observat aceeasi problema, e ca si la foto unde se pune intrebarea - "Care este cel mai bun aparat foto?" -- raspuns -- "Ala pe care il ai la tine!" -- Un mare adevar! Sunt momente cand poti poza sau observa cu binoclu ceva interesant si nu ai nimic la tine deoarece alea jmechere, bune si nebune, mai ales scumpe (si cam mari) nu le cari peste tot si pe toti coclaurii, nu le lasi sa fiarba in torpedou sau sa ti le fure cocalarii daca sparg masina. La carat tot timpul se preteaza chestii din astea mai mici si mai ieftine sa nu plangi dupa ele...... Chiar ieri mi-a venit din China o noua luneta 75x (principiul Maksutov/cassegrain) pentru ca este incredibil de micuta, nu are calitate ca aia mai mare insa costa chiar putin si nu as plange dupa ea daca pateste ceva. Deci mica, usoara, ieftina.
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 22 Ian 2025 21:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salutare! Cristib, ce diferente, pe partea de optica, ai vazut intre SLC 8x si acest Oberwerk 8x ? Fa o comparatie cand ai timp daca nu le-ai comparat deloc inca.
Sus
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 23 Ian 2025 09:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

mmarin a scris:
... și de aceea aș fi curios să aflu ce te-a determinat să cumperi modelul ăsta....

Multumesc pentru urare! Am explicat de la bun inceput care a fost motivul pentru aceasta achizitie. E un deschizator de drum pentru cel pe care de fapt am pus ochii.

sorin georgescu a scris:
....Sa stapanesti sanatos noua jucarie! Arata bine!
Eu te-am inteles instant cand ai scris "Dorinta de schimbare probabil".....

Multumesc frumos pentru urari, la fel si tie! 😊
Bine ca m-a inteles macar un coleg, e bine si asa.
Sfatul meu ar fi sa astepti sa apara pe stoc seria ED Ultra si dintre modelele acestei serii sa alegi ceva. Cel din link-ul pe care l-ai pus, si pe care l-am luat si eu, nu e rau dar degradarea imaginii spre margine o gasesc ca fiind punctul slab al acestui binoclu. Pe centru e totul minunat dar cum am mai scris deja, ultimii 20-30% nu mai sunt din pacate asa de calitativi. Personal cred ca e un procent cam mare.

Cristian Kata a scris:
...ce diferente, pe partea de optica, ai vazut intre SLC 8x si acest Oberwerk 8x ? ...

In mare parte am spus deja care ar fi diferentele, chiar faca pe topicuri diferite.
Iar ca sa faci o comparatie intre cele doua binocluri ar fi un lucru inegal de la bun inceput.
In afara de cei, mai mult sau mai putin, 8x, totul e diferit, obiectiv de 56 versus 42mm, pupila de iesire de 7 mm versus 5,2 de unde rezulta si o alta luminozitate pentru fiecare in parte, calitate optica Swarovski versus calitate optica chinezeasca.
Ce ar mai fi de spus, Swarovski SLC 8x56 WB are imaginea cristal pana la margine, Oberwerk 8x42 ED Sport se straduieste sa aiba o imagine buna pe centru, iar apoi pana la margine caracterizarea poate fi facuta dupa gustul personal al fiecaruia.
Si probabil performantele optice mai sunt date si de cat s-a investit in acel binoclu si cu ce pret ajunge la pasionati.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Binocluri / Spottingscope Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Download topic
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact