Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Messier_13_mic.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234567
Numar de utilizatori inregistrati: 2845
Cel mai nou utilizator inregistrat: Liviu144
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

PopUp! Flat panel automat conectat la ASCOM

Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

DIY / ATM / Reparatii

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Darius M
Membru
Membru

Data inscrierii: 29 Iul 2016

MesajTrimis: 07 Feb 2025 06:38 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Salut. Ca si proiect e fain, mai ales ca l-ai pus si pe Github.

Ce greutate are cu tot cu inelele de prindere?

Cand e deschis nu reflecta lumina din jur inauntru in telescop? Ma refer la lanterne rosii de exemplu.
Daca rabateaza mai mult de 180 de grade n-ar trebui sa fie probleme, dar ar trebui sa rabateze mult de tot ca sa nu devina o velă care să prindă orice adiere de vânt.

Cred ca utilitatea cea mai mare ar fi pe telescoape tinute la distanta si protejate de vant, unde nu poti fizic sa mergi sa pui un flatbox toata ziua. Pentru aia e super, mai ales ca stie si ascom.

Pe camp nu-i mare lucru sa pun un flatbox acolo la finalul sesiunii. In noptile de RGB chiar pun dupa fiecare filtru, pentru ca in sertar praful e diferit de fiecare data cand il schimb.
Sus
AVD
Membru
Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2022

MesajTrimis: 07 Feb 2025 11:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salutare!

Nu l-am cantarit si momentan e montat bine pe tub, dar nu cred ca are 1kg in total (mai degraba undeva pe la 600-700g).
El se deschide 270 de grade, deci nu vor fi probleme cu reflexiile in tub.
Pe camp, sunt de acord, dar eu il mai las peste noapte la tara in curte si am zis ca mi-e mai comod sa faca si flaturile pentru mine Smile
Sus
Darius M
Membru
Membru

Data inscrierii: 29 Iul 2016

MesajTrimis: 07 Feb 2025 15:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da, e fain si in curte. Fain proiect!
Sus
romh
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2023

Motto: Dupa suisuri urmeaza coborasuri

MesajTrimis: 07 Feb 2025 15:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

Frumos
AVD
Membru
Membru

MesajTrimis: 19 Feb 2025 11:21 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am urcat pe github un nou revision pentru constructia panoului (si un mic update la cod).

Dupa ce am testat panoul (acasa, ca cer nu am avut), am ajuns la concluzia ca piesele sunt putin prea flexibile.

Din acest motiv, am remodelat panoul si bratele. Am ingrosat spatele si inelul de prindere si am adaugat o buza care calca pe exteriorul spatelui. Din cauza rigiditatii crescute, placa de plexiglas nu mai este necesara. De asemenea, am departat urechile de prindere de pe panou pentru a minimiza riscul de coliziune cu baza dispozitivului (cea prinsa pe tub).

Am modificat usor si baza pentru a permte montarea unui potentiometru normal (de 16mm diametru), care poate fi montat mai sigur, cu piulita, in loc de prindere cu epoxi. De asemenea, axul este acum de metal, nu de plastic, ca in design-ul initial.

Am ajustat usor partea de "backlash compensation" din codul Arduino, anume am lungit o idee impulsurile de backlash comp. Motorasul + zonele moarte ale potentiometrului faceau ca panoul sa se opreasca mai departe de gura tubului decat ar fi trebuit. Adaugand acel backlash compensation pe actiunea de "Close", chiar daca poteniometrul detecta ca a ajuns in pozitia care trebuie (care era mai departe decat trebuia, oricum), mai actiona panoul inca putin cu un for loop pentru i<320. Am modificat acel numar la 420.

Din constructia mea, am exclus acel "filtru" rosu. Am ajuns la concluzia ca taia prea mult din intensitate per total. Panoul lumineaza destul de mult spre albastru, dar, cel putin pentru mono, nu conteaza asta.

Spor!
Sus
AVD
Membru
Membru

MesajTrimis: 05 Mar 2025 00:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

Hello hello! Missed me? Very Happy

Re-design major! Am tot testat panoul si am ajuns pana la urma sa rup rotile dintate din motorasul ala in utilizare normala. E prea mic si firav pentru a tine si misca panoul, chit ca este el usor.

Am mers pe un clasic servomotor TD-7120MG de 270 de grade.
De asemenea, am schimbat panoul Electroluminescent cu o banda cu LED-uri si un diffuser facut din compnentele dintr-o aplicaLED de pe emag (12W rotund, 172-174cm diametru).

Banda LED este COB, 320ld/m. Am mers pe alb cald pentru ca are emisiile mai puternice in jurul Ha si S2 fata de alb rece/neutru. Mai scurtam din timpii de expunere.

https://github.com/florindumitrescu94/PopUp_AFP

Enjoy!
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   DIY / ATM / Reparatii Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Download topic
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact