Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1207
|
Trimis: 25 Mai 2009 17:18 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Daca vrei calitate si raport focal mic iti recomand niste lunete terestre Ultima, acromate sau apocromate (dupa buget): http://www.skywatcher.ro/terestre_cel.htm
Iti garantez ca vei fi multumit 100%. Daca vrei sa o indrepti si spre cer atunci Ultima 80 sau 100 e cea mai buna alegere. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1774
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 28 Mai 2009 21:15 Download mesaj |
|
|
|
Gata, a ajuns. Sa vedem ce poate. I-am luat si adaptor pt aparat foto iar in zilele urmatoare o sa fac cateva teste. |
|
Sus |
|
 |
Cristi M. Membru

Data inscrierii: 21 Iun 2007 Mesaje: 273
|
Trimis: 05 Iun 2009 13:12 Download mesaj |
|
|
|
cristib a scris: | Gata, a ajuns. Sa vedem ce poate. I-am luat si adaptor pt aparat foto iar in zilele urmatoare o sa fac cateva teste. |
Salut Cristi,
Cum au iesit testele? Esti multumit de achizitie? |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 05 Iun 2009 15:06 Download mesaj |
|
|
|
Salut
L-am testat facand comparatie cu binoclul 20x80. Avand in vedere ca luneta am luat-o pt observatii terestre (vad teritoriile ,,rusesti" de la mine ) concluzia mea este ca cine isi doreste acest tip de observatii e mult mai ,,profitabil" dpdv vizual sa cumpere un binoclu mare decat o luneta terestra. La mariri mai mari imaginea pierde din luminozitate, devine chiar intunecata la 75x ceea ce la binoclu nu se intampla. Iar campul pe care il ofera binoclul e net superior. Cu luneta nu poti privi prea mult pt ca trebuie sa folosesti doar un ochi si apare disconfort dupa cateva minute. La binoclu nu exista aceasta neplacere mai ales ca il pun pe trepied. Aceasta experienta mi-a spus ca imi trebuie un binoclu mai mare.  |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 05 Iun 2009 19:25 Download mesaj |
|
|
|
Am uitat sa mai mentionez ca la marire maxima sau pe aproape imaginea e cu purici. Cred ca au suprasolicitat mak-ul la zoom. Pana in 50-60x e bine dupa aia e ca pe timpul lui ceausescu. Prinzi rusii sau bulgarii cu purici. Oricum una peste alta mie imi place acest instrument pt ca ofera o portabilitate foarte mare iar pana in 20 de kilometri e ok ca si observatie. Calitativ arata foarte bine, raman la aceeasi impresie ca au gresit cu zoom-ul, daca il faceau pana in 50 x era mai bine. Daca va intrebati de unde am scos asta cu 20 km pot sa spun ca atat e din Iasi pana in Republica Moldova, teritorii vizibile cu acest instrument. E drept ca acum daca ar fi sa aleg din nou as lua cel putin binoclul 25x100. Va urma.......si asta! |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 06 Iun 2009 09:21 Download mesaj |
|
|
|
Da ce, vrei sa vezi pana la Tiraspol?  |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6903
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 06 Iun 2009 10:59 Download mesaj |
|
|
|
Ca sa scapi de purici la mariri peste 50x, ia un adaptor pentru oculare, sau confectioneaza-ti unul, si foloseste oculare cu focala fixa. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 06 Iun 2009 12:18 Download mesaj |
|
|
|
Doru Dragan a scris: | Da ce, vrei sa vezi pana la Tiraspol?  |
Uneori nu ar strica! |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5931
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 20 Iun 2009 17:33 Download mesaj |
|
|
|
Cristib, referitor la subiectul topicului:
Ai primit de la Horatius un sfat foarte bun in legatura cu luneta terestra, pacat ca nu ai avut rabdare sa-l urmezi.
Acum cateva zile am primit la reparat un spotting Acuter 22-67x100 iar aseara si azi dimineata se pare ca l-am dovedit.
Iti pot confirma cu ocazia asta ca e un instrument foarte potrivit scopului in care a fost construit, este foarte luminos (obiectiv 100mm neobstructionat si raport focal 5,4) iar imaginea e foarte clara pe tot domeniul de reglaj al zoom-ului, nici vorba de purici sau alte minuni.
Astept sa vina seara sa-l pun putin pe cer  |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6903
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 22 Iun 2009 01:58 Download mesaj |
|
|
|
Deoarece discutia despre o achizitie de instrument deviase intr-una despre binocluri, am splitat acest topic, restul discutiei fiind mutat in Binocluri self-made. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
|