Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
alexconu Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2005 Mesaje: 610
|
Trimis: 14 Mai 2006 02:11 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Mersi
Montura pe care sta C 9.25-ul e o montura Meade LX200 in furca. Montura nu a fost montata ecuatorial asigurand singura tracking-ul pe ambele axe. |
|
Sus |
|
 |
sky Membru

Data inscrierii: 08 Noi 2005 Mesaje: 442
|
Trimis: 14 Mai 2006 09:33 Download mesaj |
|
|
|
Nea Coane, cometa arata magnific , la fel si Ring Nebula, asteptam aici pe forum mai multe detalii despre executia fotografiilor.
cer senin si felicitari! |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 14 Mai 2006 10:37 Download mesaj |
|
|
|
Se poate observa cometa cu ochiul liber ? _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
sky Membru

|
Trimis: 14 Mai 2006 14:35 Download mesaj |
|
|
|
teoretic da. Practic mai greu. Daca te urci la 2000 m altitudine e posibil sa se vada si cu ochiul liber, dar ai putea sa o vezi si in seara asta.
Te urci frumusel pe cel mai mare deal din localitatea ta dar asta inainte sa rasara Luna si te uiti in Cygnus(Lebada) in bratul de jos pe la jumatatea lui si ar trebui sa vezi cometa. Cu un binoclu sigur ai sa-i vezi si coada. Sa ne spui si noua daca ai vazut ceva. Am sa incerc si eu sa o revad in seara asta. |
|
Sus |
|
 |
sky Membru

|
Trimis: 14 Mai 2006 14:39 Download mesaj |
|
|
|
Si ar mai trebui sa stii ceva si anume ca Luna rasare in jurul orei 23.50 |
|
Sus |
|
 |
alexconu Membru

|
Trimis: 15 Mai 2006 13:27 Download mesaj |
|
|
|
sky a scris: | Nea Coane, cometa arata magnific , la fel si Ring Nebula, asteptam aici pe forum mai multe detalii despre executia fotografiilor.
cer senin si felicitari! |
Mersi frumos. Detalii.. pai cam tot ce e relevant scrie pe imagini. Singura chestie pe care n-am scris-o e ca am tras la ISO 800.
Si ar mai fi un aspect legat de fotografia cu cometa. Dupa cum stiti, cometa se deplaseaza cu viteza destul de mare printre stele. De aceea, pentru a obtine o imagine clara a cometei, cadrele trebuie suprapuse dupa centroidul nucelului cometei si nu dupa stele. Asta face ca in imaginea finala stelele sa arate ca niste dungi. Ca sa nu am aceste dungi, am facut o jmecherie mica. Am facut o iamgine pentru cometa in care am suprapus dupa capul cometei, si alta pentru fundalul stelar in care am suprapus dupa stele. Apoi, cele doua imagini le-am combinat pastrand fundalul din a doua si cometa din prima. Asa am obtinut o imagine mult mai placuta estetic.
Daca exista intrebari pe marginea realizarii imaginilor, le voi raspunde cu placere. |
|
Sus |
|
 |
admin Site Admin

Data inscrierii: 29 Iun 2004 Mesaje: 1899
|
|
Sus |
|
 |
alexconu Membru

|
Trimis: 15 Mai 2006 15:36 Download mesaj |
|
|
|
Mersi pentru cuvintele despre imagini.
De participat o sa particip in galeria site-ului, dar va rog eu sa mai asteptati un pic.. in jur de doua luni. Veti vedea de ce.  |
|
Sus |
|
 |
alexconu Membru

|
|
Sus |
|
 |
|