| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
bbmlk Membru

Data inscrierii: 03 Iun 2008 Mesaje: 225
|
Trimis: 30 Mar 2010 09:46 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Merci pt linkuri mak.Sunt f utile. TSA 102 insa va fi cam mult pentru bugetul meu;) ,asta daca nu apare ceva la SH.
Sanatate si Cer senin! |
|
| Sus |
|
 |
bbmlk Membru

|
Trimis: 30 Mar 2010 10:17 Download mesaj |
|
|
|
| Apropos de "Takahashi a fost si va ramane pt mine optiunea nr 1" era in sensul in care cred ca este visul multora dintre noi. Sa nu uitam ca de la Sky90II la TSA102 e un salt deloc de neglijat financiar. |
|
| Sus |
|
 |
mak Membru

Data inscrierii: 19 Ian 2009 Mesaje: 1231
|
|
| Sus |
|
 |
bbmlk Membru

|
Trimis: 30 Mar 2010 11:10 Download mesaj |
|
|
|
Merci mult.Foarte util linkul.La germana mea e clar ca am inteles tot p'acolo:D.Ca-i germana sau ca-i swahili pt mine tot aia e ) .Noroc ca am frate stabilit in germania. Revenind ,merci mult again;)
Cer senin! |
|
| Sus |
|
 |
mak Membru

|
Trimis: 30 Mar 2010 13:00 Download mesaj |
|
|
|
Cu placere.
Swahili stiu si eu .
Am un prieten insa, Babelfish for Firefox ii zice. |
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 23 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 30 Mar 2010 19:24 Download mesaj |
|
|
|
Daca vrei astrofoto si daca vrei Takahashi atunci FSQ trebuie luat un calcul. Este optimizat pentru fotografie wide-field si poti utiliza CCD-uri full-frame. Are niste review-uri la superlativ
http://www.takahashi-europe.com/en/FSQ-106ED.php
Succes _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
bbmlk Membru

|
Trimis: 30 Mar 2010 20:36 Download mesaj |
|
|
|
| Merci "achy1978" .Cine nu a auzit sau cine nu viseaza la un FSQ...Sunt convins ca, cunosti preturile deci...iese din discutie.Doar daca nu ma hotarasc sa cumpar un FSQ60 si imi mai raman bani de o SW100ED de ghidaj(evident tot SH ) |
|
| Sus |
|
 |
bbmlk Membru

|
Trimis: 30 Mar 2010 21:07 Download mesaj |
|
|
|
| mak a scris: | Cu placere.
Swahili stiu si eu .
Am un prieten insa, Babelfish for Firefox ii zice. |
Multzam' Motorase d'astea de tradus....merci oricum:)
Cer senin! |
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 23 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 30 Mar 2010 21:46 Download mesaj |
|
|
|
| bbmlk a scris: | | Merci "achy1978" .Cine nu a auzit sau cine nu viseaza la un FSQ...Sunt convins ca, cunosti preturile deci...iese din discutie.Doar daca nu ma hotarasc sa cumpar un FSQ60 si imi mai raman bani de o SW100ED de ghidaj(evident tot SH ) |
Pentru ghidaj este suficient ED80 _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2293
|
|
| Sus |
|
 |
bbmlk Membru

|
Trimis: 03 Apr 2010 09:39 Download mesaj |
|
|
|
L-am vazut... |
|
| Sus |
|
 |
bbmlk Membru

|
Trimis: 07 Apr 2010 18:08 Download mesaj |
|
|
|
Oricum mai am de asteptat putin pt a avea toata suma la care m-am gandit (nu prea mult) Nu vreau sa ma grabesc. Am facut-o de prea multe ori in viata ca sa nu fi invatat ceva din asta Bineinteles ,ce spun,nu are legatura cu instrumentul din linkul trimis de tine;) (catalin)
San'te si Cer senin ! |
|
| Sus |
|
 |
mak Membru

|
Trimis: 08 Apr 2010 07:35 Download mesaj |
|
|
|
Un pic off-topic: e rentabil sa cumperi luneta din exemplul de mai sus (sau orice altceva) din USA? Din experienta mea cu articolele cumparate din USA, chiar daca pretul e mai mic, pe langa transport, se plateste si TVA, iar daca valoarea in vama trece de 180 USD sau asa ceva, se mai adauga inainte de TVA o taxa vamala de 6%. In total ies in jur de 25% din valoarea produsului plus transport de platit la vama.
M-au aburit pe mine aia de la vama sau chiar asa e? |
|
| Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2293
|
Trimis: 08 Apr 2010 08:09 Download mesaj |
|
|
|
Mak depinde foarte mult de cine dai la vama. Daca produsul este SH si nu are valuare declarata scapi cel mai usor. De cele mai multe ori nu stiu cum sa il clasifice si sigur nu o sa il evalueze la 1000$ ci undeva pe la 100-200$.
Daca il primesti nou cu factura atunci platesti exact cum ti s-a spus. Daca ai tupeu poti sa negociezi cu aia sa nu il evalueze asa de scump.
Eu pentru o montura de 1000$ nu am platit nimic la vama dar pentru un focuser de 150$ a trebuit sa le dau spaga 30 lei ca sa nu imi ia 100 lei taxe.
Depinde foarte mult de cine dai si ce fel de persoana esti.
On topic, bbmk daca zici ca ai rude prin Europa (parca asa cam citit pe aici) nu strica sa cauti pe la noi (Europa) ceva bun si ieftin. In EU nu platesti nicio taxa nimic, doar transportul.
In schimb daca ai pe cineva in SUA sau daca ajunge cineva pe acolo, aia este cea mai buna solutie.
Numai bine! |
|
| Sus |
|
 |
mak Membru

|
Trimis: 08 Apr 2010 08:54 Download mesaj |
|
|
|
| Mersi, Catalin. Cam seamana cu experienta mea de pana acum cu vama. Sa vezi explicatii ce a trebuit sa dau pentru un generator de vacuum Venturi de 100USD luat din State... |
|
| Sus |
|
 |
|