Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
DIY-ADC-saiph.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 241435
Numar de utilizatori inregistrati: 2932
Cel mai nou utilizator inregistrat: Astra
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Sfat pentru incepator !!

Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 21 Iun 2010 15:53 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

"La revedere !" nu se intelege ?

Goodbye, Au Revoir, Auf Wiedersehen, Sayonara, Viszlát, Arrivederci, Adios !
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 21 Iun 2010 16:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Drum bun si, nu uita, transmite-i salutari lui Gabriel Muranca daca il intalnesti Wink
Sus
auriga
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008

MesajTrimis: 21 Iun 2010 16:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

este frumos intr-adevar sa privesti printr-un telescop mare, dar pentru unii este la fel de mare bucuria in a admira frumusetile cerului si printr-un telescop mic. acum depinde in ce categorie te gasesti.
@nobody, nu pot sa cred ca vrei sa ne parasesti pentru un asemenea motiv.
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 21 Iun 2010 16:21 Download mesaj
Titlul subiectului:

@auriga: Stai linistit ca nu scapati de mine asa usor Wink
Paraseam doar discutia, iar salutarile erau adresate doar catre doi membri pe care voi incerca din rasputeri sa-i ignor.
Imi cer scuze, fata de restul, ca n-am facut-o mai devreme.
Sus
zgrongy
Membru
Membru

Data inscrierii: 12 Iul 2010

MesajTrimis: 12 Iul 2010 20:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

In primul rand vreau sa va salut, si sa va cer scuze pentru eventualele intrebari stupide.

De foarte multi ani tot stau si studiez cerul noaptea, nu sunt putine serile in care stau si privesc trecerea staiei spatiale de parca ar fi prima oara.

Acum mai bine de o saptamana mi-am luat inima in dinti si am facut prima achizitie, acest telescop SKYWATCHER HERITAGE 76 la mana a doua la o suma destul de modica. Am mers pe principiul ca nu are rost sa cumpar ceva ce poate am sa abandonez in scurt timp ( sper sa nu fie asa ), daca ma prinde microbul imi voi lua o "jucarie" serioasa.

Seara trecuta, cand toata lumea se uita la finala campionatului mondial, a fost prima seara in care cerul bucurestiului a fost curat, fara nici un pic de nori. Am montat in graba o masa solida in balcon, am asezat telescopul catre vest, l-am indreptat catre venus si ............... marea dezamagire............. Nu am putut observa decat un punct stralucitor din care nu se putea distinge macar silueta unei planete, nu mai vorbesc de detalii.

Mai mult ca sigur am facut o gresala de incepator. Unde am gresit ? Ce nu am facut ? Telescopul este dereglat ?

Tin sa precizez ca la peste 3Km de zona unde stau exista un panou publicitar de dimensiuni medii, iluminat, pe care il pot studia in cele mai mici amanunte prin telescop. De aici trag concluzia ca jucaria nu este dereglata.

Cu stima,
zgrongy incepatorul.
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 12 Iul 2010 21:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

Intrebare: ce scrie pe ocularul pe care l-ai folosit ? (m-ar interesa distanta focala - se exprima in milimetri).
Sus
zgrongy
Membru
Membru

Data inscrierii: 12 Iul 2010

MesajTrimis: 12 Iul 2010 21:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu am primit decat un singur ocular - SR4mm -
Sus
MariusP
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007

Motto: Memento mori!

MesajTrimis: 12 Iul 2010 22:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Poate nu te-ai uitat la Venus. La o marire de 75x (300/4), ar fi trebuit sa se distinga un mic disc, chiar daca acum Venus are un diametru aparent de doar 17". La ora aproximativa la care ai zis ca ai facut observatia, Venus era destul de jos, la 10 grade altitudine, exact pe directia Vest.
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 13 Iul 2010 00:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pe de o parte, observatiile, si mai ales cele planetare e bine sa fie facute atunci cand obiectele sunt mai sus pe cer. Asa cum spune Marius P ca venus se afla la 10grade de orizont, e chiar nerecomandabil. Nici macar Luna nu prea mai arata mare lucru la unghi.

Pe de alta parte, Venus e destul de dificil. Eu am incercat saptamanile trecute cu un maksutov de 150mm, care e mult peste Heritage din multe punctele de vedere, si cu greu am distins jumatatea discului, datorita si atmosferei destul de incarcate de umezeala, din aceasta perioada.

Asa ca nu deznadajdui. Incet, incet, o sa inveti sa scoti mai mult din acest instrument, si poate in timp vei dorii sa treci la altul. Ti-ar fi de ajutor unul sau doua oculare mai bune, Plossl sau peste. Singura problema e ca cele bune costa mai mult decat tot telescopul tau. Dar, asa cum se spune, ocularul inseamna din punct de vedere optic, jumatate din telescop.

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Download topic
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact