Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
bogdan.caseriu Membru

Data inscrierii: 20 Aug 2009 Mesaje: 226
|
Trimis: 15 Feb 2011 13:35 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut!
Are vreo importanta ce fel de USB- Serial este utilizat?
Ca eu ma chinui de vreo 2 zile si imi da eroare de time out, desi toate conexiunile is bine facute, testate si totul pare a fi in regula. Folosesc un adaptor PL-2032 de duzina. Asta o fi problema?
Montura e tot HEQ5 SynScan v 3.27.
Mercy!
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 15 Feb 2011 13:43 Download mesaj |
|
|
|
Salut Bogdan,
din nefericire nu toate functoneaza, dar imi dai o idee si astfel solicit ajutorul vostru, cei care folosesc adaptoare usb-serial sa ma informeze care model functioneaza, pun de un topic gen sticky in care sa nu se poata posta... cred ca astfel protejam informatia sa nu dispara in intrebari si raspunsuri.
Deci daca vreti sa contribuiti atunci va rog sa imi comunicati pe pm nume, fabricant, model, de unde l-ati achizitionat poate pretul ar fi si el bun daca va mai amintiti
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2136
|
Trimis: 15 Feb 2011 14:11 Download mesaj |
|
|
|
eu am cumparat un adaptor USB-Serial de la Telezimex, nu imi aduc aminte numele fabricantului, eventual ma uit diseara, merge fara probleme cu eqdirul de la hitec astro.
|
|
Sus |
|
 |
bogdan.caseriu Membru

|
Trimis: 15 Feb 2011 15:20 Download mesaj |
|
|
|
Adaptorul folosit e facut de Intex si modelul e PL-2032, si costa 27 lei.
Auriga, daca ai putea sa postezi modelul care functioneaza si de unde poate fi procurat, as fi recunoscator.
Multumesc!
|
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2920
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 15 Feb 2011 16:37 Download mesaj |
|
|
|
@ auriga
Am o nedumerire... Tu folosesti EQDIR-ul cu un cablu USB-serial? Cum asa? Daca te uiti pe filmul meu de pe youtube "2 telescoape" ai sa vezi cum am facut eu legaturile la calculator cu EQDIR catre o montura - pur si simplu si cu un cablu USB-serial catre alta montura. Dar o imbinare intre ele nu am auzit sa mearga. Poate sunt eu un pic in afara problemei...
|
|
Sus |
|
 |
bogdan.caseriu Membru

|
Trimis: 15 Feb 2011 17:10 Download mesaj |
|
|
|
Nu fofosesc EQDIR. Vreau sa interfatez laptopul cu controllerul SynScan deocamdata. Cablul este facut exact dupa manualul de utilizare al controllerului.
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

|
Trimis: 15 Feb 2011 17:28 Download mesaj |
|
|
|
@jimao22, bogdan, scuze, lamuresc situatia
usb adapterul e pentru synscan cu pc-direct, intr-adevar, merge si asa, dar nu mai folosesc acum devreme ce merge direct prin eqdir.
|
|
Sus |
|
 |
bogdan.caseriu Membru

|
Trimis: 15 Feb 2011 17:32 Download mesaj |
|
|
|
Ar fi si solutia prin EQDirect, dar deocamdata vreau prin SynScan ca nu mai am lichiditati sa achizitionez adaptorul de EQDirect. TOtusi, ramane valabila intrebarea legata de ce adaptor USB-Serial folositi ca banuiesc ca problema de comunicatie e tot aia indiferent ca se merge prin EQDirect sau prin SynScan.
Multumesc!
|
|
Sus |
|
 |
bogdan.caseriu Membru

|
Trimis: 15 Feb 2011 19:25 Download mesaj |
|
|
|
Dap, problema e de la adaptorul USB-Serial....Am pus pe portul serial al desktopului si merge de sfaraie. Am gasit la itacom adaptorul minune la 47 de lei...cred ca despre acela e vorba.
Multumesc inca o data!
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

|
|
Sus |
|
 |
ALEXIOAN Membru

Data inscrierii: 05 Apr 2009 Mesaje: 58
|
Trimis: 05 Oct 2011 19:46 Download mesaj |
|
|
|
Va salut! Va rog sa-mi dati niste indicatii! Am un controller ptr NEQ 5 la care s-a spart display-ul.
Ce-mi trebuie sa pot face ghidajul prin laptop sau laptop si controllerul meu fara display?Multumesc!
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

|
Trimis: 19 Oct 2011 14:31 Download mesaj |
|
|
|
salut, pai cum se vede in poza de mai sus, un adaptor serial - usb ce o sa-l legi la controller, pentru detalii cum sa legi adaptorul usb-serial la controller gasesti schema in manualul Synscan de la Synta (de ex. aici in Appendix B).
|
|
Sus |
|
 |
|