Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236163 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2872 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Romero Gumendo |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 15 Oct 2010 14:33 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
@ psemil: daca ma uit bine in poze si cablul facut de tine cu mufa de port paralel, am impresia ca nu ai mai incorporat si cea de-a doua mufa - cea pentru camera web modificata.
Camera intra in computer nu prin circuitul prezentat pe site-ul Guidemaster, ci separat, prin portul usb. Asa este ? _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5204
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 15 Oct 2010 15:02 Download mesaj |
|
|
|
Daca nu te pricepi la microcontrolere iti recomand a doua solutie pe PCMCIA ori ExpressCard care instaleaza un port paralel fizic. |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 15 Oct 2010 15:16 Download mesaj |
|
|
|
Si eu as opta pentru solutia ExpressCard care mi se pare mai simpla si, cred, destul de ieftina. Iar cablul construit de psemil s-ar putea simplifica daca am conecta mufa DB25, incluzand si montajul, direct la controlerul monturii (scapam deci de mufa RJ 12). _________________ Laurentiu
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein)
Ultima modificare efectuata de catre Laurentiu la 15 Oct 2010 15:18, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 15 Oct 2010 15:17 Download mesaj |
|
|
|
edit (mesaj dublat) _________________ Laurentiu
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11381
|
Trimis: 15 Oct 2010 15:36 Download mesaj |
|
|
|
Sunteti siguri ca un express card redirecteaza prin el comenzile care se dau catre portul paralel? Adica a testat careva solutia asta?
La un mom. dat facusem niste teste cu un adaptor usb-paralel si nu mergea. La laptop, desi nu am mufa dedicata paralel, totusi am portul fizic, el e in mufa de pe fund, una cu mii de pini pt. docking station. Cand dadeam semnal catre paralel, semnaul se ducea catre portul respectiv, adaptorul nu primea nimic. Posibil sa fie adaptorul prost dar suflu in iaurt si cu cardurile astea express sau pcmcia. Important ca ele sa intercepteze semnalele catre portul paralel si nu sa trebuiasca sa le comanzi pe ele direct (lucru care de obbicei nu e facut de aplicatii care "vorbesc" cu portul paralel) |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5204
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 15 Oct 2010 16:33 Download mesaj |
|
|
|
La ExpressCard e important ca device-ul sa fie conectat la "PCI Express Ś1" si sa suporte IEEE-1284 SPP mode.
Oricum, comanda prin port paralel de rudimentara si depasita. Se poate sa apara si probleme cu sistemele de operare mai moderne care nu mai permit accesul direct la porturile fizice.
@valy: trage aer in piept si citeste ce am scris mai sus despre porturile fizice si cele virtuale. Si nu mai bate campii cu afirmatii de genul: "Important ca ele sa intercepteze semnalele catre portul paralel si nu sa trebuiasca sa le comanzi pe ele direct (lucru care de obbicei nu e facut de aplicaii care "vorbesc" cu portul paralel)" ! |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9753
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 15 Oct 2010 21:05 Download mesaj |
|
|
|
În mod sigur un adaptor USB-Paralel (cu mufă DB25 mamă) nu poate înlocui portul paralel LPT1 pentru că sistemul de operare îl recunoaște ca "USB Printing Support", ceea ce pentru imprimante poate fi ok, dar nu este OK pentru aplicațiile ce comandă montura prin portul LPT1. Acesta nu este emulat de către adaptor, din păcate. Nu demult m-am jucat cu unul și m-am convins pe viu.
Susțin și eu necesitatea obținerii unor controlere de montură cu port USB care se leagă direct. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 15 Oct 2010 21:12 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | @ psemil: daca ma uit bine in poze si cablul facut de tine cu mufa de port paralel, am impresia ca nu ai mai incorporat si cea de-a doua mufa - cea pentru camera web modificata.
Camera intra in computer nu prin circuitul prezentat pe site-ul Guidemaster, ci separat, prin portul usb. Asa este? |
Camera web modificata are conexiune si pe usb si pe portul paralel( comanda pentru expuneri lungi). Insa camera mea web nu este modificata pentru expuneri lungi asa ca nu am montat cealalta mufa paralel (la adaptor).
Nu mai stiu pe ce sait am citit, dar schema folosita de mine nu functioneaza cu un adaptor USB-Paralel. Pentru USB zicea acolo e nevoie de adaptorul GPUSB (shoestringastronomy.com).
Citat: | Susțin și eu necesitatea obținerii unor controlere de montură cu port USB care se leagă direct. |
|
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9753
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Aug 2011 11:00 Download mesaj |
|
|
|
Laptopurile mai noi nu mai au slot PCMCIA, o interfață deja învechită care nu se mai folosește deoarece adaptoarele respective erau scumpe. În schimb aproape toate au cameră web și slot de carduri. Cred că e timpul de trecut toate monturile pe USB...  _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 17 Aug 2011 18:51 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|