Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
emilf Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010 Mesaje: 812
|
Trimis: 22 Aug 2012 02:39 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salutari !
Va prezint iar imagini modeste de la marginea sistemului solar dar atit imi permite dotarea (reflector 200/1200, barlow 2x, ccd NexImage, filtru uv-ir-cut, deci avem Uranus si Neptun proaspete.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
17.26 kb |
Vizualizat: |
de 7384 ori |

|
|
14.59 kb |
de 7384 ori |

|
_________________ The only thing necesary for the triumph of evil is for good men to do nothing. -Edmund Burke- |
|
Sus |
|
 |
emilf Membru

|
Trimis: 22 Aug 2012 17:57 Download mesaj |
|
|
|
Mai am una tot de aseara fara filtru.
|
22.55 kb |
de 7325 ori |

|
_________________ The only thing necesary for the triumph of evil is for good men to do nothing. -Edmund Burke- |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 22 Aug 2012 18:31 Download mesaj |
|
|
|
Daca aliniai si culorile .... era mult mai bine
|
106.99 kb |
de 7308 ori |

|
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
emilf Membru

|
Trimis: 07 Oct 2012 11:49 Download mesaj |
|
|
|
Iar Uranus pe un cer mai bun din Craiova.
|
19.16 kb |
de 7189 ori |

|
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011 Mesaje: 473
|
Trimis: 10 Oct 2012 17:33 Download mesaj |
|
|
|
Un crop cu Uranus și sateliții săi, prin C8, fără corector.
|
171.9 kb |
de 7135 ori |

|
_________________ Celestron C8 SGT XLT Advanced GOTO
Nikon D7000 |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 10 Oct 2012 17:39 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

|
Trimis: 10 Oct 2012 17:45 Download mesaj |
|
|
|
Este o singură expunere de 20 de secunde, n-aveam ce face cu crop movie pentru Uranus. Puteam, eventual să adun vreo 10 cadre pentru stack. Poate data viitoare.
Nikon D7000 |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 10 Oct 2012 18:01 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

|
Trimis: 10 Oct 2012 20:10 Download mesaj |
|
|
|
Cu ce descrii tu acolo, imaginea devine tot mai întunecată. Asta înseamnă timpi lungi, expunere ghidată și ISO mare. Adică abordare de tip DSO, chiar dacă Uranus este planetă. Crop da, movie, în nici un caz.
Nikon D7000 |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 10 Oct 2012 21:08 Download mesaj |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

|
Trimis: 10 Oct 2012 21:30 Download mesaj |
|
|
|
Saturn are magntudinea 0,9, iar Miranda are magnitudinea 16,8. Încearcă o filmare pe o țintă de asemena magnitudine și hai să vedem ce iese.
Nikon D7000 |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 10 Oct 2012 21:38 Download mesaj |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
MrMxyzptlk Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012 Mesaje: 745
|
Trimis: 03 Ian 2013 13:57 Download mesaj |
|
|
|
Ieri am incercat sa fac o prima captura la Uranus. Acum nu stiu daca este Uranus sau nu, ideea este ca pe cautator eram pozitionat unde trebuie iar pe ecran am vazut o singura stea stralucitoare ceea ce nu ma mira pentru ca in preajma planetei in acest moment sunt stele mai slabe decat magnitudinea 14 ... Ceea ce ma surprinde este ca aceste stele se vad pe ecran, insa limita telescopului meu este de 13.3. La expuneri lungi devin aparente si stele sub limita data de producator? Oarecum expunerea de 677ms este mai lunga decat cel obisnuit la alte obiecte planetare ... Deci, dupa parerea voastra: este planeta Uranus? Eu cred ca este, deoarece nu am folosit Barlow, si eu tind sa vad un disc, si nu o stea ...
|
73.01 kb |
de 6692 ori |

|
_________________ SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da |
|
Sus |
|
 |
MrMxyzptlk Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012 Mesaje: 745
|
Trimis: 04 Ian 2013 20:25 Download mesaj |
|
|
|
Intre timp sunt aproape sigur ca este Uranus. Am facut o prelucrare mai agresiva si am scos doua "stele" extraordinar de slab luminoase, care nu par a fi erori de imagine, si spre surprinderea mea dupa ce am introdus in WinJupos si am setat data/ora exacta si cele doua pozitii corespund satelitilot Oberon si Ariel. Ce spuneti? Stiu ca nu e mult, insa este prima data cand incerc sa fac o captura cu Uranus, si practic fac capturi planetare numai de o luna ... Data viitoare, cand mai am posibilitatea o sa fac alti timp de expuneri, mai mici pentru planeta si mai mari pentru sateliti, sa vad daca reusesc o compozitie buna. Am o idee cum sa fac sper sa pot seta inca o data demential montura fara luneta polara (pe 2 Ianuarie desii nu am luneta polara aveam aproape drifting 0 ... )
|
37.83 kb |
de 6646 ori |

|
_________________ SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da |
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

|
Trimis: 04 Ian 2013 23:25 Download mesaj |
|
|
|
Cred că sateliții lui Uranus sînt mult mai apropiați de planetă și cele indicate de tine sînt niște stele (cel puțin obiectul de sus). Cam așa ca în imaginea de aici: http://solarsystemwiki.org/wp-content/uplo...Uranus.jpg
Și eu am făcut o a doua tentativă de a-l fotografia pe Uranus împreună cu o parte din sateliții săi și deși inițial am crezut că am prins 4 sateliți, acum am îndoieli mari că obiectele ceva mai îndepărtate ar fi Titania și Oberon. Deși Stellarium ar sugera că da...
Later Edit: între timp am găsit pe pagina de mai jos un script care calculează pozițiile sateliților lui Uranus: http://www.skyandtelescope.com/observing/o...0476.html#
C8 + Nikon D7k 30sec, ISO100 |
|
10.74 kb |
de 6614 ori |

|
Nikon D7000 |
|
Sus |