| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239634 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 07 Oct 2011 18:05 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Cat timp nu bate vantul, eq 5 e ok. Cum respiri pe langa ea deja nu mai e buna. Deci recomand cea mai buna montura, vezi tu dupa aia ce faci cu tubul.
Ce ti-a casunat acum pe colimatorul cu laser? Vezi tu dupa aia.
OT: cmatei, din prima era mai slab. Pe lumina nu il pot folosi ca nu vad raza, trebuie sa astept seara. Chiar daca il strang pe ocular sau il sprijin total pe portocular tot nu merge, are joc, sau portocularul nu e perpendicular, nu-mi dau seama. N-am chesire. Pana la urma m-am descurcat cu capacelul cu gaurica in centru, asta pana l-am transformat in cass, cand tot cu capacelul ma descurc. Chestia cu "offsetul" inca n-am aprofundat-o, posibil sa ai dreptate, desi nu vad cum ar afecta asta colimarea cu laserul. Posibil sa afecteze colimarea prin capacelul gaurit. |
|
| Sus |
|
 |
eolloe Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2011 Mesaje: 226
Motto: Eu cand vreau sa fluier, fluier! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Oct 2011 20:22 Download mesaj |
|
|
|
Omul a zis ca are 2000 de lei. Daca voi vreti sa-l duceti spre 4500 cu un heq5 si un 200...
A sarit deja de la 1500 la 2000.
@ursa: Stiu pe cine excluzi la capitolul comercianti. Da-i un pret de referinta pentru ce ti-ai luat tu, adunate. _________________ Eu cand vreau sa fluier, fluier! |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 07 Oct 2011 20:59 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2153
|
Trimis: 07 Oct 2011 21:12 Download mesaj |
|
|
|
nu exista HEQ6. cred ca din cauza ca EQ6 e destul de Heavy by default
heq5 e o montura foarte buna, prima mea montura ecuatoriala si mi-a facut o impresie excelenta.
eu am un instrument 200mm newton de 7kg ce impreuna cu ghidajul si camera ajunge pe la 8.5 kg, pe heq5 daca il aliniezi si echilibrezi bine, se poate face astrofoto, dar cam la limita, un eq6 este mai potrivit. |
|
| Sus |
|
 |
eolloe Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2011 Mesaje: 226
Motto: Eu cand vreau sa fluier, fluier! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Oct 2011 22:11 Download mesaj |
|
|
|
Ursa, eu am citit ce ai scris. Totul tinde spre H . Omul vrea sa "manareasca" tuburi. E cazul de H? _________________ Eu cand vreau sa fluier, fluier! |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 08 Oct 2011 08:39 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 08 Oct 2011 10:44 Download mesaj |
|
|
|
Despre montura: parerea mea este ca un tub de 200mm nu merge usor la astrofoto (inteleg ca te-ar interesa) decat cu Eq6. Acum si Heq5 se descurca daca nu bate vantul. Cu Eq5 eu m-am chinuit pentru rezultatele obtinte avand un randament relativ scazut (cam 50%). NU inseamna ca nu se poate insa depinde ce te multumeste... actul in sine sau rezultatul.
Daca iti doresti sa ai o ocupatie sub cerul liber si nevasta sa nu comenteze decat in surdina e ok si eq5. Daca vrei rezultate mai mult sau mai putin spectaculoase (presupune multe explicatii nevestei) atunci eq5 nu e bun decat pentru procesul de invatare. Eventual un tub mai mic... de ex 150 o sa mearga mai bine pe eq5.
Tubul e ok, insa un colimator este obligatoriu. La mine Baader Coli si merge super ok.
Din cate stiu eu K10D nu e bun de astrofoto din cauza zgomotului foarte mare la expuneri lungi... Poate ma insel
eolloe a scris:
| Citat: | http://psemil.blogspot.com/2010_09_01_archive.html
Din ce stiu eu, parca si o parte a pozelor din octombrie sunt cu neq5.
Poate intra Emil si ne spune. |
Intradevar sunt si din octomrie, insa poze cu Eq5 am facut cu zecile, rezultatul fiind limitat atunci si de abilitatile mele de procesare a imaginilor. Alte poze:
https://picasaweb.google.com/1088485449613...aseGalaxii
Primele 9 poze sunt cu eq5, urmatoarele 5 poze cu eq6 si fara alte investitii, fara ghidaj.
PS: Toti comerciantii de la noi sunt de cuvant. Starmax, Telescop Expert si Astromagazin, etc. Eu nu am nimic de obiectat.
Sper ca ti-am fost de folos. |
|
| Sus |
|
 |
eblis Membru

Data inscrierii: 06 Oct 2011 Mesaje: 10
|
Trimis: 08 Oct 2011 13:33 Download mesaj |
|
|
|
Chestia cu "manaritul" tubul a fost o idee extrem de proasta de-a mea , se poate ignora cu succes.
Legat de colimatorul cu laser: Ma gandeam sa cumpar ca sa ma ajute sa-mi dau seama daca totul e ok si ar trebui sa vad bine, dar nu reusesc din cauza lipsei de experienta - nu vreau sa ajung sa nu vad bine si sa zic ca e naspa telescopul, ca nu stie Cu un colimator laser imi imaginam ca doar il montez, verific ca totul este aliniat si pot sa-i dau bataie - si daca tot nu vad bine, e clar de la mine Pot sa verific la fel de usor si cu celelalte feluri de colimatoare si nu se merita diferenta de pret ? Dar daca vreau sa-mi cumpar pe viitor si un Maksutov ?
Da, K10D are zgomot mare, nu stiu daca o sa-l pot folosi. As mai avea si un K200D daca trebuie - desi din cate tin minte are acelasi senzor ca pe K10D, poate cu putine modificari la filtrul infra-rosu - si un K100D de imprumut, la nevoie majora
Momentan vreau de toate fiindca nu stiu inca ce vreau exact As vrea si astro-foto, da, dar daca nu merge cu EQ5 poate asta o sa fie trigger-ul pentru a sari pe un EQ6 - poate intre timp apare si ceva second bun sau gasesc ceva mega oferta in strainatate (desi la ce greutati au nu cred ca e ieftin deloc transportul). Mi se pare ca daca iau HEQ5 acum parca nu se mai merita [la fel de usor] saltul la EQ6 in viitor. |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 08 Oct 2011 14:03 Download mesaj |
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|