Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
pipe-mount-eq-90-800-b-s.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239634
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Primul telescop - Sky-Watcher 2001PEQ5

Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 07 Oct 2011 18:05 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Cat timp nu bate vantul, eq 5 e ok. Cum respiri pe langa ea deja nu mai e buna. Deci recomand cea mai buna montura, vezi tu dupa aia ce faci cu tubul.

Ce ti-a casunat acum pe colimatorul cu laser? Vezi tu dupa aia.

OT: cmatei, din prima era mai slab. Pe lumina nu il pot folosi ca nu vad raza, trebuie sa astept seara. Chiar daca il strang pe ocular sau il sprijin total pe portocular tot nu merge, are joc, sau portocularul nu e perpendicular, nu-mi dau seama. N-am chesire. Pana la urma m-am descurcat cu capacelul cu gaurica in centru, asta pana l-am transformat in cass, cand tot cu capacelul ma descurc. Chestia cu "offsetul" inca n-am aprofundat-o, posibil sa ai dreptate, desi nu vad cum ar afecta asta colimarea cu laserul. Posibil sa afecteze colimarea prin capacelul gaurit.
Sus
eolloe
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2011

Motto: Eu cand vreau sa fluier, fluier!

MesajTrimis: 07 Oct 2011 20:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Omul a zis ca are 2000 de lei. Daca voi vreti sa-l duceti spre 4500 cu un heq5 si un 200...
A sarit deja de la 1500 la 2000.

@ursa: Stiu pe cine excluzi Very Happy la capitolul comercianti. Da-i un pret de referinta pentru ce ti-ai luat tu, adunate.

Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010

Motto: Start spre viitor...

MesajTrimis: 07 Oct 2011 20:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008

MesajTrimis: 07 Oct 2011 21:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

nu exista HEQ6. cred ca din cauza ca EQ6 e destul de Heavy by default Smile
heq5 e o montura foarte buna, prima mea montura ecuatoriala si mi-a facut o impresie excelenta.
eu am un instrument 200mm newton de 7kg ce impreuna cu ghidajul si camera ajunge pe la 8.5 kg, pe heq5 daca il aliniezi si echilibrezi bine, se poate face astrofoto, dar cam la limita, un eq6 este mai potrivit.
Sus
eolloe
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2011

Motto: Eu cand vreau sa fluier, fluier!

MesajTrimis: 07 Oct 2011 22:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ursa, eu am citit ce ai scris. Totul tinde spre H Very Happy. Omul vrea sa "manareasca" tuburi. E cazul de H?
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 08 Oct 2011 08:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010

MesajTrimis: 08 Oct 2011 10:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

Despre montura: parerea mea este ca un tub de 200mm nu merge usor la astrofoto (inteleg ca te-ar interesa) decat cu Eq6. Acum si Heq5 se descurca daca nu bate vantul. Cu Eq5 eu m-am chinuit pentru rezultatele obtinte avand un randament relativ scazut (cam 50%). NU inseamna ca nu se poate insa depinde ce te multumeste... actul in sine sau rezultatul.
Daca iti doresti sa ai o ocupatie sub cerul liber si nevasta sa nu comenteze decat in surdina e ok si eq5. Daca vrei rezultate mai mult sau mai putin spectaculoase (presupune multe explicatii nevestei) atunci eq5 nu e bun decat pentru procesul de invatare. Eventual un tub mai mic... de ex 150 o sa mearga mai bine pe eq5.
Tubul e ok, insa un colimator este obligatoriu. La mine Baader Coli si merge super ok.
Din cate stiu eu K10D nu e bun de astrofoto din cauza zgomotului foarte mare la expuneri lungi... Poate ma insel Confused
eolloe a scris:
Citat:
http://psemil.blogspot.com/2010_09_01_archive.html
Din ce stiu eu, parca si o parte a pozelor din octombrie sunt cu neq5.
Poate intra Emil si ne spune.

Intradevar sunt si din octomrie, insa poze cu Eq5 am facut cu zecile, rezultatul fiind limitat atunci si de abilitatile mele de procesare a imaginilor. Alte poze:
https://picasaweb.google.com/1088485449613...aseGalaxii
Primele 9 poze sunt cu eq5, urmatoarele 5 poze cu eq6 si fara alte investitii, fara ghidaj.
PS: Toti comerciantii de la noi sunt de cuvant. Starmax, Telescop Expert si Astromagazin, etc. Eu nu am nimic de obiectat.

Sper ca ti-am fost de folos.
Sus
eblis
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Oct 2011

MesajTrimis: 08 Oct 2011 13:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

Chestia cu "manaritul" tubul a fost o idee extrem de proasta de-a mea Smile, se poate ignora cu succes.

Legat de colimatorul cu laser: Ma gandeam sa cumpar ca sa ma ajute sa-mi dau seama daca totul e ok si ar trebui sa vad bine, dar nu reusesc din cauza lipsei de experienta - nu vreau sa ajung sa nu vad bine si sa zic ca e naspa telescopul, ca nu stie Smile Cu un colimator laser imi imaginam ca doar il montez, verific ca totul este aliniat si pot sa-i dau bataie - si daca tot nu vad bine, e clar de la mine Very Happy Pot sa verific la fel de usor si cu celelalte feluri de colimatoare si nu se merita diferenta de pret ? Dar daca vreau sa-mi cumpar pe viitor si un Maksutov ?

Da, K10D are zgomot mare, nu stiu daca o sa-l pot folosi. As mai avea si un K200D daca trebuie - desi din cate tin minte are acelasi senzor ca pe K10D, poate cu putine modificari la filtrul infra-rosu - si un K100D de imprumut, la nevoie majora Smile

Momentan vreau de toate fiindca nu stiu inca ce vreau exact Smile As vrea si astro-foto, da, dar daca nu merge cu EQ5 poate asta o sa fie trigger-ul pentru a sari pe un EQ6 - poate intre timp apare si ceva second bun sau gasesc ceva mega oferta in strainatate (desi la ce greutati au nu cred ca e ieftin deloc transportul). Mi se pare ca daca iau HEQ5 acum parca nu se mai merita [la fel de usor] saltul la EQ6 in viitor.
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 08 Oct 2011 14:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Download topic
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact