| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 18 Iul 2012 08:37 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Am facut ieri dimineata o comanda pt 102/500 Pentaflex(n-am primit nici un raspuns la intrebarea anterioara)+o prisma 2"-91% reflexie.Erau ultimele bucati din stoc,fiind si cel mai ieftin tub optic de felu asta(250e cu transport).Scria ca e la fel cu Sky watcher.Dureaza cateva zile,dar sper ca pe vineri..
Deocamdata nu-i nici pe drum,acuma il pregatesc.poate si din cauza ca-s ultimele bucati s-ar putea sa dureze mai mult.
Rabdare,rabdare.. |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 18 Iul 2012 10:44 Download mesaj |
|
|
|
| sternchen a scris: | | Am facut ieri dimineata o comanda pt 102/500 Pentaflex(n-am primit nici un raspuns la intrebarea anterioara).. | Din poza pare Skywatcher doar ca e tiparit Pentaflex pe el, n-am auzit lume sa se planga grav despre skywatchere.
Spor. |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 18 Iul 2012 11:46 Download mesaj |
|
|
|
| Seamana f bine.Sper sa-mi ajute un pic prisma de 2",desi nu e cu dielectric.. |
|
| Sus |
|
 |
Elena Hanu Membru

Data inscrierii: 12 Sep 2012 Mesaje: 5
Motto: nu vreau sa trec prin viata ca gasca prin apa! Localitate: focsani
|
Trimis: 22 Noi 2012 21:55 Download mesaj |
| Titlul subiectului: o noua achizitie |
|
|
|
si eu as vrea sa imi cumpar un telescop si credeam ca ma puteti ajuta. ce ziceti de acestea: Refractor acromat Sky-Watcher 1025AZ3 , Telescop LCM 60 computerizat Celestron si Telescop reflector newtonian Astromaster 130EQ Celestron. Care dintre ele este mai bun??????? _________________ elenadek |
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4326
Motto: Memento mori! Localitate: Onesti (Bacau)
|
Trimis: 22 Noi 2012 22:06 Download mesaj |
|
|
|
@Elena Hanu:
Din cele 3 variante, alegerea mea ar fi: Refractor acromat Sky-Watcher 1025AZ3. _________________ Telescoape: SW MC 127 Virtuoso GTi; SVBony ED80; Orion StarBlast 6
Oculare: TS Zoom Deluxe 7-21, SW Apo-Zoom 8-24, PL 40
Binocluri: Omegon 20x80, APM 16x70ED, Nordlicht 10x50, Minox 10x42, IOR 7x40, БПЦ5 8x30 |
|
| Sus |
|
 |
Elena Hanu Membru

Data inscrierii: 12 Sep 2012 Mesaje: 5
Motto: nu vreau sa trec prin viata ca gasca prin apa! Localitate: focsani
|
Trimis: 23 Noi 2012 00:43 Download mesaj |
|
|
|
poti argumenta de ce? adica...eu sunt incepatoare1 _________________ elenadek |
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4326
Motto: Memento mori! Localitate: Onesti (Bacau)
|
Trimis: 23 Noi 2012 08:28 Download mesaj |
|
|
|
Pentru ca e o luneta cu obiectiv mare pentru incepatori, mai ales pentru o eleva, e usor de utilizat si, chiar daca are dezavantajele unei lunete acromate scurte (coma, aberatie cromatica) poti vedea mult mai multe obiecte decat "Telescop LCM 60 computerizat Celestron".
Celalalt, "Telescop reflector newtonian Astromaster 130EQ Celestron", este mai masiv si oleaca mai dificil de utilizat decat luneta. Are aceleasi dezavantaje ale unui tub scurt, iar singurul avantaj pe care-l vad eu ar fi obiectivul mai mare.
S-ar mai putea argumenta si ti s-a mai spus cate ceva si pe topicul "telescop sau luneta?" deschis anterior de tine. |
|
| Sus |
|
 |
|