| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239585 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
MrMxyzptlk Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012 Mesaje: 745
|
Trimis: 20 Oct 2012 12:37 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Si ce am invatat azi? Niciodata sa nu citesc postari dimineata, cu 5 minute dupa ce ma trezesc )
_________________ SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da |
|
| Sus |
|
 |
starbuck Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011 Mesaje: 1111
|
Trimis: 20 Oct 2012 14:12 Download mesaj |
|
|
|
Ai invatat ca o cafea dimineata este buna cateodata. Sau macar un mar. Fara suparare acum, cred ca ca si nickname-ul ti l-ai ales in aceleasi conditii ...
Revenind, eu personal as paria tot pe asfericul de 31mm. Asa dupa cum ii zice si numele reprezinta solutia ideala la problemele mentionate. Iar AFOV-ul de 72 de grade e cireasa de pe tort. Una peste alta, chiar daca e la pretul unui OTA decent, e o afacere buna.
|
|
| Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

Data inscrierii: 03 Oct 2011 Mesaje: 663
|
Trimis: 20 Oct 2012 14:27 Download mesaj |
|
|
|
Ms starbuck pentru incurajare. Nu am privit inca printr-un astfel de ocular, dar asteptarile sunt oarecum maricele. Si eu sper sa se rezolve problemele mentionate.
Inca ceva: Vreau sa achizitionez un corector de coma. M-am gandit la un corector de coma pe 2 inch GSO http://magazin.telescop-expert.ro/corector-de-coma-gso.html. Ar ajuta acest accesoriu sa scap nitel de putina coma care a mai ramas? Sau un corector bun este mult mai scump. Intreb pentru ca daca trebuie unul mai bun si mai scump, atunci o sa mai astept putin.
PS: Ma intereseaza doar la vizual si sa fie obligatoriu pe 2 inch.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
22.46 kb |
| Vizualizat: |
de 2094 ori |

|
Ultima modificare efectuata de catre Adrian Sirean la 20 Oct 2012 17:03, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
MrMxyzptlk Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012 Mesaje: 745
|
Trimis: 20 Oct 2012 15:45 Download mesaj |
|
|
|
| starbuck a scris: | Ai invatat ca o cafea dimineata este buna cateodata. Sau macar un mar. Fara suparare acum, cred ca ca si nickname-ul ti l-ai ales in aceleasi conditii ...
Revenind, eu personal as paria tot pe asfericul de 31mm. Asa dupa cum ii zice si numele reprezinta solutia ideala la problemele mentionate. Iar AFOV-ul de 72 de grade e cireasa de pe tort. Una peste alta, chiar daca e la pretul unui OTA decent, e o afacere buna. |
Cafea, starbuck. Inteleg eu legatura (sau too much BSG? ). Nick-ul este un inamic din benzile desenate Superman.
Iar Der Pirate: un amic tocmai a cumparat corectorul indicat de tine. Azi tinem Ziua Astronomiei si o sa ma interesez care este parerea lui.
_________________ SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da |
|
| Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

|
Trimis: 20 Oct 2012 15:52 Download mesaj |
|
|
|
| MrMxyzptlk a scris: | | Un amic tocmai a cumparat corectorul indicat de tine. Azi tinem Ziua Astronomiei si o sa ma interesez care este parerea lui. |
Ok, astept.
|
|
| Sus |
|
 |
starbuck Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011 Mesaje: 1111
|
Trimis: 20 Oct 2012 23:34 Download mesaj |
|
|
|
Desi Baader practica un marketing destul de agresiv (de altfel in ton cu vremurile), asfericul se comporta excelent de la F/8 in sus, cam ca toate Hyperioanele de altfel. Mai luminos de F/8, asta e, ori folosesti coma corrector ori iti iei Naglere. Este produsul amiral de la Baader (din toate punctele de vedere) in materie de oculare de focala mare. Cand am luat Hyperionul de 5mm (fiind interesat mai mult de focale planetare) ma gandeam si la asfericul de 31mm ca cealalta extrema de focala pentru DSO sau cautare.
Personal, inca il mai vreau. Daca ti-l iei pana la urma, ar fi fain daca ai putea sa ne zici si noua cum se comporta in varianta ta de setup.
|
|
| Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

|
Trimis: 21 Oct 2012 02:15 Download mesaj |
|
|
|
| starbuck a scris: | | Daca ti-l iei pana la urma, ar fi fain daca ai putea sa ne zici si noua cum se comporta in varianta ta de setup. |
Pai este gata luat. Trebuie doar sa soseasca. Cu siguranta o sa revin cu impresii. Nu ma astept la miracole, am totusi un F/4,7. Ce ma astept in schimb, este sa presteze mai bine decat cel de 24mm, care are ceva coma dar nu foarte tare. Urmatoarea achizitie va fi un corector de coma dar inca nu m-am hotarat de care.
|
|
| Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

|
Trimis: 25 Oct 2012 20:37 Download mesaj |
|
|
|
Gata. A sosit . In toata splendoarea lui: Baader Hyperion Asferic 31mm.
Cateva detalii: este putin mai mare ca Hyperionul de 24mm dar mai mic decat Hyperion zoom, este foarte robust, iar finisajul este excelent ca la toate Hyperioanele de altfel. Nu-mi dau seama daca este mai greu sau mai usor decat Hyperionul de 24, probabil tot pe acolo. Diafragma este prinsa de partea care intra in focuser. La o analiza foarte rapida, exact cum preconizasem, pot spune ca presteaza mult mai bine ca Hyperionul de 24mm, cerul este mai negru iar stelele sunt punctiforme aproape pana la margine. Cireasa de pe tort chiar este data de campul aparent de 72 grade, care desi nu e cu mult mai mare decat 68, isi face cu brio simtita prezenta. Marginile campului sunt crisp si clare, acestea putand fi observate fara a misca capul deloc (boala mea). Deasemenea nu vigneteaza deloc cand este introdus in focuser comparativ cu Hyperionul de 24mm care are o usoara vignetare. Un singur lucru negativ: acest ocular nu se poate folosi pe 1,25", vigneteaza extrem de tare, campul ramas fiind in jurul valorii de 50-56 grade. Pentru mine nu este o problema, il voi folosi exclusiv pe 2 inch. Astfel nu-mi mai ramane decat sa astept cer senin si fara luna, sa-l pun la treaba pentru a vedea adevaratul sau potential.
In speranta ca nu v-am plictisit prea tare atasez mai jos cateva poze.
|
536.41 kb |
de 1980 ori |

|
|
540.23 kb |
de 1980 ori |

|
|
516.61 kb |
de 1980 ori |

|
|
535.81 kb |
de 1980 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|