Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
luna1.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239598
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Ajutor in achizitionarea unui telescop

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 15, 16, 17
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
pcris
Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Aug 2012

MesajTrimis: 15 Aug 2012 13:00 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Am o nedumerire in legatura cu Filtrul solar Baader folie 20x30 ND5 pe care l-am comandat pentru telescopul cu apertura de 254mm. Voi putea sa il folosesc sau este prea mic ?
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010

Motto: Start spre viitor...

MesajTrimis: 15 Aug 2012 13:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Aug 2012 15:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

E perfect daca pot sa folosesc filtrul pe o gaura din capac. Sper ca nu scade mult calitatea imaginii.

As mai avea o intrebare.
Accesoriile mult mai scumpe ca oculare sau filtre isi merita banii? Ma cam apuca groaza cand vad preturi chiar si la un singur ocular la fel de mari sau mai mari decat al dobsonului colapsabil 254/1200 Shocked . Cam care ar fi diferenta de calitate intre ocularele de 100-200 lei cum e plosl, si unele de peste 2000 lei? La fel si cu celelalte acesorii cum sunt filtrele.
Vezi cu ajutorul lor cu... 2000% mai bine si cu mai multe detalii ca sa isi merite pretul? Sau este un moft fiind vorba de doar 20% imbunatatire a observatiilor sa zic asa?
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 16 Aug 2012 16:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Aug 2012 16:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sunteti acid! Laughing Sunt convins ca nu prea este o proportionalitate strict matematica intre pretul accesoriului si calitatea observatiilor si nici nu prea ar putea fi comparate cred strict matematic. Tocmai de asta am pus si puncte de suspensie: "Vezi cu ajutorul lor cu... 2000% mai bine si cu mai multe detalii ca sa isi merite pretul? Sau este un moft fiind vorba de doar 20% imbunatatire a observatiilor sa zic asa?" In fine asteptam un raspuns al cuiva care a experimentat multe tipuri de oculare si isi poate expune o parere mai concreta.
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 16 Aug 2012 17:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2012

MesajTrimis: 16 Aug 2012 20:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut, sa nu mai deschid un alt topic postez aici, va cer parerea in privinta acestui telescophttp://www.emag.ro/telescoape/telescop-cel...-p21037-DS pentru incepator este bun? pentru deep sky si planete ?[/url]
Sus
george_b
Membru
Membru

Data inscrierii: 07 Aug 2012

MesajTrimis: 16 Aug 2012 21:05 Download mesaj
Titlul subiectului:

@SiaS
Chiar daca sunt foarte nou pe forum, o sa-mi permit un raspuns catre tine, simtindu-ma .. de-un leat, sa zic asa... Smile
De fapt doua raspunsuri:
1) Practic si scurt - nu, nu e cea mai buna alegere. La costuri apropiate ai optiuni mai bune, dar raspunsurile la multe din intrebarile tale le vei afla de pe acest forum pe care iti recomand sa-l cercetezi macar o saptamana inainte de a te decide (o sa gasesti informatiii despre bugetul cerut, tipuri de instrumente, accesorii, nou sau second hand, cum se foloseste un instrument, link-uri nenumarate catre alte resurse, etc).
Desi vei ramane cu multe intrebari in continuare, vei gasi multe raspunsuri si in orice caz vei invata enorm (daca te pasioneaza fenomenul).
2) Filozofic vorbind, orice obiect ce te ajuta sa privesti un cer instelat e un pas inainte. Mai mic, mai mare....

Succes!
Sus
ZENDOW
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2010

Motto: Analfabetii au avantajul ca nu fac greseli de ortografie.

MesajTrimis: 17 Aug 2012 00:43 Download mesaj
Titlul subiectului: telescop

Telescopul vizat de tine este pe forum la vanzare , mai ieftin binenteles, si nu merita sa dai prea mult pe el, este chiar pentru incepatori si daca iti va placea astronomia vei simti nevoia sa cumperi unul mai bun!
pcris
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Aug 2012 22:01 Download mesaj
Titlul subiectului: a sosit

pcris a scris:
Cred ca fac azi comanda pentru acesta: http://astromagazin.ro/catalog/telescop-sk...e7udesu394
A sosit azi Telescopul Skywatcher Dobson 254/1200 BlackDiamond ( cu tub colapsabil) . Inca nu l-am montat, dar este o minunatie! Smile Curios e ca, chiar acum vad ca i-au crescut pretul cu 200 de lei?! Hmm... Am avut noroc. Razz si ... I-am masurat dimensiunile sa vad daca incape pe bancheta din spate. Incape perfect pentru ca tubul are doar 81 de cm strins! Montura daca o iau desfacuta o pun intre scaune sau in portbagaj. Cred ca tubul incape si in portbagaj . O sa verific.
Sper ca luni sa merg cu el departe de Bucuresti la poale de munte si sa il montez acolo.
Nu am vazut un subiect care sa trateze despre acest telescop cum exista pentru altele, desi vad ca multi il au... Cred ca ar fi o idee ca cei cu experienta ce au lucrat mai mult cu el sa deschida o discutie si sa faca eventual un review.
Sus
theogon
Membru de onoare
Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009

Motto: impresie, rasarit de soare

MesajTrimis: 19 Aug 2012 10:05 Download mesaj
Titlul subiectului:

pcris. Am testat niște oculare www.astronomy.ro/forum/viewtopic.phd?p=83879#83879. Am luat până la urmă Axiom. Diferența dintre calitatea imaginii obținută prin axiom câmp 82 grade F =10 mm și corespondentul său sw câmp 52 grade F=10 mm (pe care l-am avut înainte) este mare.
Te șochează imediat diferența de câmp vizual și apoi lipsa reflexiilor interne la obiectele luminoase.
Aberațiile cromatice și transmisia luminii începi să le sesizezi mai târziu după ce ai acumulat puțină experiență. În plus primul ocular lucrează mai bine cu instrumente cu raportul F/D mic. Cred că raportul calitate preț urmează - ca să mă exprim plastic- o scară logaritmică.

Membru
Membru

MesajTrimis: 20 Aug 2012 10:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc Theogon.
Stiti cumva daca ocularele cu unghi mai mare de vizualizare, pur si simplu maresc mai mult intreaga imagine din focarul oglinzii principale sau imaginea obiectului are aceleasi dimensiuni dar este cuprinsa o arie mai mare?
Sus
MrMxyzptlk
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012

MesajTrimis: 20 Aug 2012 10:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

pcris a scris:
Multumesc Theogon.
Stiti cumva daca ocularele cu unghi mai mare de vizualizare, pur si simplu maresc mai mult intreaga imagine din focarul oglinzii principale sau imaginea obiectului are aceleasi dimensiuni dar este cuprinsa o arie mai mare?

imaginea obiectului are aceleasi dimensiuni dar este cuprinsa o arie mai mare

SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da
Sus
SiaS
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2012

MesajTrimis: 20 Aug 2012 21:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut, am o nedumerire in legatura cu achizitionarea unui telescop, am de ales intre un Celestron 114/1000 eq2http://www.celestron.com/astronomy/telesco...114eq.html si un skywatcher 130/900 eq2, va rog sa imi spuneti si mie care ar fi mai bun calitativ si la imagine,http://www.astroshop.ro/skywatcher-telesco...q-2/p,5013 eu unul nu vad mari diferente intre cele 2 voi ce parere aveti ? [/url]
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 21 Aug 2012 17:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Telescopul 114x1000mm nu are obiectiv cu focal de 1000mm ci foloseste o lentila Barlow pentru asta.
Deci foloseste ''intermediari'' Smile.
Al doilea are oglinda care chiar are 900mm focal.Si in plus e si un pic mai mare.
De privit efectiv am facut-o doar printr-un telescop din primul tip si imaginea a fost buna.
Mircea

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 15, 16, 17

Download topic
Pagina 17 din 17

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact