Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Eusebiu26 Membru

Data inscrierii: 03 Ian 2015 Mesaje: 70
Motto: Don't be afraid to fail. Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 04 Ian 2015 18:38 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut din nou. In anunt nu a mentionat nimic de un trepied. I-am trimis un mesaj si l-am intrebat daca are trepied. Sa spunem ca nu are, odata ce are montura goto, daca il pun pe un scaun/masa e cam acelasi lucru banuiesc. Trepiedul ma ajuta la calatorii sau care e rolul lui? |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2300
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 04 Ian 2015 20:27 Download mesaj |
|
|
|
Eusebiu26 a scris: | Salut din nou. In anunt nu a mentionat nimic de un trepied. I-am trimis un mesaj si l-am intrebat daca are trepied. Sa spunem ca nu are, odata ce are montura goto, daca il pun pe un scaun/masa e cam acelasi lucru banuiesc. Trepiedul ma ajuta la calatorii sau care e rolul lui? |
Se poate spune si asa
In general, trepiedul are picioare reglabile; daca ai pune instrumentul pe o masa/scaun/alt suport fix, s-ar putea sa mai ai nevoie de ceva surplus de material care sa-ti niveleze capul monturii.
Orice montura, fie cu goto, fie fara, are neaparat nevoie de un suport cu trei picioare (trei puncte determina un plan...) reglabile, care sa fie compatibil cu restul monturii - in special la zona de contact.
De asemenea, trepiedul trebuie sa fie suficient de robust/rigid incat sa poata sa sustina, fara sa induca vibratii, sarcina utila (instrumentul, montura, ocularele, camera foto etc..). Daca mai poate fi si usor de transportat, deja poti spune ca ai un setup mobil. _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
Ultima modificare efectuata de catre saiph la 05 Ian 2015 17:04, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
Eusebiu26 Membru

|
Trimis: 05 Ian 2015 16:10 Download mesaj |
|
|
|
Am primit raspuns: pachetul include trepied+rucsac+alimentator dc 9v+ 8 oculare+telescopul meade etx 70at.
pe amazon am vazut ca se vand cu 200 dolari. tipul a zis ca vrea 600 lei. cum e pretul? sa mai negociez?
Stiu ca pun o gramezenie de intrebari dar vreau sa iau ceva ieftin si bun.  |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

|
Trimis: 05 Ian 2015 17:24 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: |
|
|
|
Mergi la Kaufland
Pana la urma, sa inteleg ca iei luneta de 90 f/10?
Ocularele alea Meade erau ok pt inceput, cel putin.
Nu am retinut cu ce dotare vine, dar oricum, fata de etx-ul de 70, e mai bun, din mai multe puncte de vedere. E adevarat ca-i mai lung, dar asta-i tot farmecul la acromate. Decat sa ai un acromat scurt si colorat, mai bine unul mai lung si mai curat.
Mai usor poti scoate niste poze decente cu camera compacta, decat cu iPhone. Iti trebuie doar un adaptor - cu cat mai simplu constructiv cu atat mai eficient - si in rest inveti setari, incadrari, focale etc... Nu de alta, dar nu cred ca, oricat de avansat ar fi un iphone, ca tehnologie - fata de o camera compacta, ar avea si setari manuale si expunere suficienta pt ce ai nevoie sa faci cu el.
Spor! _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
Eusebiu26 Membru

|
Trimis: 05 Ian 2015 18:19 Download mesaj |
|
|
|
Nu. Iau meade-ul cu 600 lei. E mult? |
|
Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
|
Sus |
|
 |
Eusebiu26 Membru

|
Trimis: 05 Ian 2015 21:07 Download mesaj |
|
|
|
Ideea este ca e in Bucuresti. Nu ma deplasez pana acolo.
Asa la 50 km de Iasi mai fac un efort.
Cine are timp sa citeasca toate postarile mele si sa imi zica un pret cinstit pentru:
Meade Telescop AC 70/350 ETX-70 GoTo +trepied+oculare ( 8 la numar-vezi poza)+rucsac de calatorie
Ideea este ca pe http://www.astroshop.ro/meade-telescop-ac-...iu/p,21759 are pretul de 1336 lei iar el il lasa la 600 cu toare accesoriile. Asta incerc sa aud de la cineva, cat merita un astfel de pachet? |
|
Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 05 Ian 2015 21:57 Download mesaj |
|
|
|
Cu Meade Telescop AC 70/350 ETX-70 nu ajungi nici la 100 x rezolutie , iar tu vrei sa vezi bine luna ....etc . Ala e mai degraba monoclu nu telescop . |
|
Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1081
|
|
Sus |
|
 |
Eusebiu26 Membru

|
Trimis: 05 Ian 2015 22:47 Download mesaj |
|
|
|
nici daca folosesc ocularele Baader Genuine Orthoscopic nu reusesc sa vad craterele de pe luna frumos? |
|
Sus |
|
 |
Eusebiu26 Membru

|
Trimis: 05 Ian 2015 22:58 Download mesaj |
|
|
|
DE pret nu spune nimeni nimic? |
|
Sus |
|
 |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 533
|
Trimis: 06 Ian 2015 01:00 Download mesaj |
|
|
|
poti sa te uiti la Luna dar nu fara aberatii cromatice, etx 70 e doar un acromat f/5, deci pentru planete e cam dezastru fiindca cum mergi in sus cu magnificatia creste si aberatia cromatica,ca sa vezi ceva cu el trebuie sa iesi la cel putin 30 km de oras si sa privesti spre obiecte cat mai mari unde nu iti trebuie magnificatie foarte mare, http://www.jastrow.net/messier/ nu stiu daca cunosti catalogul messier dar din cele 110 obiecte cu telescopul tau cred ca poti vedea minim 15, asa ca bafta la studiat si cer senin |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

|
Trimis: 06 Ian 2015 11:38 Download mesaj |
|
|
|
Sustin si mai ales confirm ce spune colegul nostru
Am avut ocazia sa ma uit printr-un astfel de instrument si n-as putea spune ca m-a impresionat intr-un mod placut.
Adica, e simpatic asa, e compact, destept - desi nu ai cum sa vezi toate obiectele catre care stie sa se orienteze, dar e foarte limitat, atat de apertura cat si de raportul focal.
La banii aia sa zicem ca ar merita, insa numai pt oculare si montura. Daca ai putea inlocui luneta cu alt OTA, te-ai scos  _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
Eusebiu26 Membru

|
Trimis: 06 Ian 2015 12:19 Download mesaj |
|
|
|
Eu merg astazi sa Ma intalnesc cu omul. Ma uit sa vad cum se vede cu toate ocularele si daca sunt impresionat de ce vad ramane sa bat palma cu el. |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5204
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 08 Ian 2015 02:52 Download mesaj |
|
|
|
No comment.
Eusebiu26 a scris: | Am primit raspuns: pachetul include trepied+rucsac+alimentator dc 9v+ 8 oculare+telescopul meade etx 70at.
...
tipul a zis ca vrea 600 lei. cum e pretul? sa mai negociez?
Stiu ca pun o gramezenie de intrebari dar vreau sa iau ceva ieftin si bun.
...
Cine are timp sa citeasca toate postarile mele si sa imi zica un pret cinstit pentru:
Meade Telescop AC 70/350 ETX-70 GoTo +trepied+oculare ( 8 la numar-vezi poza)+rucsac de calatorie
Ideea este ca ... el il lasa la 600 cu toare accesoriile. Asta incerc sa aud de la cineva, cat merita un astfel de pachet?
...
Eu merg astazi sa Ma intalnesc cu omul. Ma uit sa vad cum se vede cu toate ocularele si daca sunt impresionat de ce vad ramane sa bat palma cu el.
|
Eusebiu26 a scris: | Vand Telescop Meade Etx 70/350 + trepied+rucsac+oculare+alimentator 900 lei |
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=135691
+
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=135695 |
|
Sus |
|
 |
|