Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11366
|
Trimis: 21 Dec 2015 13:44 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Cos Min a scris: | ..daca ti-au ramas piese la sfarsit sigur nu ai facut bine  |
Un adevarat rezolva problema si ii mai raman si piese
Anais vezi ca la astrofoto e alta chichita cu focusul, ce astrofoto vrei sa faci, cu ce aparat?
|
|
Sus |
|
 |
Anais Membru

Data inscrierii: 03 Dec 2015 Mesaje: 24
|
Trimis: 21 Dec 2015 14:26 Download mesaj |
|
|
|
Aaa, n-am vorbit serios cand am zis ca ma apuc de astrofoto, am glumit in ideea ca am facut destule poze azi cu telefonul prin ocular voi incerca si diseara sa fac lunii o asfel de poza doar ca sa va arat rezultatul. Pana la astrofoto mai am multe de invatat!
|
|
Sus |
|
 |
Anais Membru

|
|
Sus |
|
 |
Cosmin Iftode Membru

Data inscrierii: 03 Iul 2015 Mesaje: 291
|
Trimis: 21 Dec 2015 16:35 Download mesaj |
|
|
|
Corect, acum ar trebui sa poti focaliza fara probleme la infinit. Apropo, chit ca e luna plina si sunteti la inceput nu e motiv sa va limitati la luna, macar un M42 (nebuloasa din Orion) sa cautati din prima seara, e luminoasa si extrem de usor de gasit, mai ales ca acum e vizibila la o ora rezonabila.
_________________ Skywatcher AZ-EQ6 | Orion Optics UK VX12 + Celestron C80ED | ASI 1600 MM-C |
|
Sus |
|
 |
Dyptorden Membru

Data inscrierii: 27 Noi 2014 Mesaje: 144
|
Trimis: 21 Dec 2015 16:36 Download mesaj |
|
|
|
Cos Min a scris: | macar un M42 (nebuloasa din Orion) sa cautati din prima seara, e luminoasa si extrem de usor de gasit. |
plus Pleiadele (closca cu pui)
_________________ Dob 8" |
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

Data inscrierii: 01 Aug 2006 Mesaje: 828
|
Trimis: 21 Dec 2015 17:46 Download mesaj |
|
|
|
Iar dimineata la 6 ar merge Jupiter (stea stralucitoare aflata chiar la S cam la 45 grade unghi fata de orizont ) si Venus (la rasarit , f stralucitoare , prin telescop ar fi o copie inversata a fazei lunii din seara asta ) . Seara alte tinte ar fi m35 , 36, 37 si 38 - pentru ele ar trebui sa studiati harti. M35 ar fi de gasit si utilizand harta de mai jos , deasupra lui Orion , la capatul gemenilor
Descriere: |
|
Marime fisier: |
82.07 kb |
Vizualizat: |
de 4127 ori |

|
_________________ 200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70 |
|
Sus |
|
 |
Anais Membru

|
Trimis: 21 Dec 2015 19:31 Download mesaj |
|
|
|
De abia de acum in colo ma pot bucura si eu de frumusetea cerului, sunt atatea obiecte interesante de vazut!! Incerc sa ma ghidez cu Google Sky Map dar nebulozitatea nu releva in seara asta decat putine stele. Dar am reusit sa vad luna, cu lentila de 25. Cu cea de 10 mm nu a mers, se vede lumina aceea laptoasa si imposibil de focalizat. Atasez si pozele ( destul de jalnice, facute cu telefonul dar ptr mine sunt minunate
|
894.46 kb |
de 4097 ori |

|
|
892.91 kb |
de 4097 ori |

|
Cu lentila de 10 mm, este tot ce am reusit sa vad |
|
714.31 kb |
de 4097 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Anais Membru

|
Trimis: 21 Dec 2015 19:40 Download mesaj |
|
|
|
Poate mai trebuie sa scot vreo piesa( la ocularul de 10?) ) Ori conditiile atmosferice nu-mi permit un grosisment mai mare?
|
|
Sus |
|
 |
Ovidiu M. Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 1289
Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies." Localitate: Buzau
|
Trimis: 21 Dec 2015 19:47 Download mesaj |
|
|
|
Daca se vad valuri de turbulenta in ocular atunci sunt conditiile atmosferice, seeingul.
_________________ Binoclu:Pentax XCF 10x50
Telescop:Skywatcher 150/1200mm Dobson.
Oculare: Explore Scientific 24mm 68°, Televue Nagler 12mm type4, Vixen NPL 10mm plossl. |
|
Sus |
|
 |
Cosmin Iftode Membru

Data inscrierii: 03 Iul 2015 Mesaje: 291
|
Trimis: 21 Dec 2015 19:49 Download mesaj |
|
|
|
Asta e cam ciudat, chiar și în condiții proaste și colimare deficitara tot ar trebui sa se vadă. Dacă cel mai aproape de clar se vede cu focalizatorul la maxim extins, slăbește șuruburile care fixează ocularul și mută manual ocularul în spate (ține-l sa nu cada), dacă devine mai clar atunci înseamnă că aici e baiul și poți încerca să pui extensia înapoi.
_________________ Skywatcher AZ-EQ6 | Orion Optics UK VX12 + Celestron C80ED | ASI 1600 MM-C |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5203
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 21 Dec 2015 19:52 Download mesaj |
|
|
|
Felicitari pentru "prima lumina" !
Pana ai schimbat ocularele, este posibil sa fi intervenit legea telescoapelor noi: se innoreaza instant. Sau macar se abureste ocularul (asta se intampla pe bune daca e frig, umezeala si stai cu ochiul foarte aproape de ocular).
P.S.
Seeing-ul nu-ti sterge toate detaliile de la ocularul de 25, la cel de 10.
Se mai poate ca cel de 10 sa nu fie bine pus sau sa aiba ceva "in plus".
Nu vad nici un motiv sa aiba nevoie de "extensie".
Se poate o poza cu ocularul in sine pe telescop ?
|
|
Sus |
|
 |
Anais Membru

|
Trimis: 21 Dec 2015 20:10 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc! Mi-ati deschis ochii si la propriu si la figurat! Cos Min, asa am facut, ba chiar am remontat si extensia, nu se vad imbunatatiri. Oricum eu sunt suficient de entuziasmata in seara asta pentru ce am reusit sa vad ( chiar si un meteor . Din pacate nu am alte lentile de incercare, momentan ma bucur de ceea ce-mi ofera ocularul de 25, poate in seri mai senine isi va dovedi si cel de 10 capacitatea.
|
|
Sus |
|
 |
Anais Membru

|
Trimis: 21 Dec 2015 20:13 Download mesaj |
|
|
|
Da, se poate, scuze pentru calitatea pozelor
|
1.3 MB |
de 4054 ori |

|
|
1.34 MB |
de 4054 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Anais Membru

|
Trimis: 21 Dec 2015 20:19 Download mesaj |
|
|
|
Gata, a mers!! Cred ca eroarea era a mea. Am pus ocularul de 25, am centrat, apoi l-am scos repede si l-am pus pe cel de 10, am focalizat putin si apoi au inceput sa se vada detaliile!!
|
|
Sus |
|
 |
Anais Membru

|
|
Sus |
|
 |