| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6164
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 15 Apr 2006 12:27 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
normal ca imi vine sa cred. in state instrumentele astronomice sunt mult mai ieftine decat la noi si chiar mai ieftine decat in europa. asta e.
inteleg totusi din raspunsul tau ca mai e loc si de alta optiune....nu esti foarte hotarat cu cel de 12x60? ai vreo retinere in ce il priveste? sau doar nu esti multumit cu puterea lui de marire? |
|
| Sus |
|
 |
habarnam Membru

Data inscrierii: 14 Mar 2006 Mesaje: 175
|
Trimis: 15 Apr 2006 13:09 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Nu |
|
|
|
Nu .. e super ok .. ma gandeam si la ala de 15 x 70 , dar nu cred ca-l iau .. raman cu asta, dar in maxim un an sper sa-mi iau un 25 x 100
SpoR! |
|
| Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 17 Apr 2006 10:12 Download mesaj |
|
|
|
| Daca scoateti un ban pentru binoclu si vreti sa-l folositi in astronomie mai straduiti-va si pentru un trepied ca nu costa prea mult. |
|
| Sus |
|
 |
habarnam Membru

Data inscrierii: 14 Mar 2006 Mesaje: 175
|
Trimis: 17 Apr 2006 21:17 Download mesaj |
| Titlul subiectului: gata |
|
|
|
gata .. sunt fericitul posesor al unui 10 x 50 Alcor. Spre surpinderea mea, dupa testele facute, nu era cu mult sub cel 12 x 60, si avea marela avantaj de a fi mai usor -se poate tine in mana lejer-
am facut deja o observatie cu el
O sa anexez si poze in curand ..
am vorbit iar cu domnul de la alcor si mai face o comanda intr-o luna care o sa ajunga prin iulie-august ..vreau sa ma uit dupa un 20 su 25 x 100 .. |
|
| Sus |
|
 |
bakunin99 Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2005 Mesaje: 333
|
Trimis: 17 Apr 2006 21:40 Download mesaj |
|
|
|
Habarnam, pana la urma vad ca te duci major spre binocluri. Esti sigur ca vrei un 25 x 100 in continuare. Poate ca dupa ce inveti bolta cereasca cu binoclulul asta o sa vrei sa vezi ceva mai mult, adica printr-un telescop adevarat ) _________________ Vizitati blogul meu <a href="http://www.snowunderstarlight.com">Snow under Starlight</a> |
|
| Sus |
|
 |
alexconu Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2005 Mesaje: 610
|
Trimis: 18 Apr 2006 01:07 Download mesaj |
|
|
|
Un 25x100 nu strica niciodata la casa omului. E cautatorul de comete perfect. Si oricum, nu toata lumea fuge dupa apertura Eu sunt unul dintre aia. Bine, am si acces la instruimente mari, asa ca nu simt nevoia sa-mi cumpar eu. |
|
| Sus |
|
 |
sky Membru

Data inscrierii: 08 Noi 2005 Mesaje: 442
|
Trimis: 01 Mai 2006 11:33 Download mesaj |
|
|
|
E bun tare un 25x100 la casa omului. Cred ca se vad sute de obiecte. Nu mai zic de situatiile disperate cand vrei sa vezi o cometa care este foarte jos pe cer si apune repede si mai ai si ceva nori peacolo prin zona, un telescop fiind practic inutilizabil avand campul mult prea mic.
Cre ca si tu Alex ai patit faze deastea si o sa mai patim pana ne luam si noi unul  |
|
| Sus |
|
 |
alexconu Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2005 Mesaje: 610
|
Trimis: 01 Mai 2006 11:53 Download mesaj |
|
|
|
Da.. legat de comete ai totala dreptate. Mi-amintesc prin 2003 cand era C/2002 V1 NEAT doar la 4 grade altitudine la orizontul vestic si eram pe bloc cautand-o prin smogul Bucurestiului. In situatia asta un asemenea binoclu ar fi extrem de util. Ce-i drept si atunci tot un binoclu am folosit pentru a o gasi, un 7x40, cometa fiind stralucitoare (putin mai stralucitoare de mag 3, daca mi-aduc bine aminte).
Si am simtit nevoia unui camp mai larg in 2001 cand eram la Piatra Arsa intr-o tabara de observatii si ma uitam impreuna cu Emil Neata din Craiova la M1. A doua zi am aflat ca la cateva minute de locul unde ne uitaseram noi, un canadian (Petriew) descoperise o cometa. Daca am fi folosit un instrument cu campul mai larg (noi ne uitam prin Meade LX50 de 250mm f/10) aveam sansa sa fim descoperitorii cometei. Dar na.. ata ete. Mai sunt sanse  |
|
| Sus |
|
 |
sky Membru

Data inscrierii: 08 Noi 2005 Mesaje: 442
|
Trimis: 02 Mai 2006 10:17 Download mesaj |
|
|
|
Chiar si in ziua de azi cu atatea telescoape care cauta numai comete inca se mai pot face descoperiri  |
|
| Sus |
|
 |
Victor Gergely Membru

Data inscrierii: 12 Iul 2007 Mesaje: 21
Motto: Where there is a will there is a way... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 15 Aug 2007 16:38 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Tocmai am luat un binoclu alcor 30x100 , si vreau sa spun ca este extraordinar. Are sistem de focalizare individual , e fara aberatii cromatice, si multa multa lumina, spre exemplu uitandu-ma la blocuri pot distinge detalii pe care altfel cu luneta nu le pot distinge. Am si trepied la el.
Uitindu-ma la jupiter am observat clar cele doua benzi, si satelitii sai.
Senzatia de spatialitate e incredibila.Totusi e un pic cam scump. Dar merita banii.
Binoclul e exact ca cel din link:
http://www.binocularschina.com/binoculars/25x100FB.html
Toate cele bune. |
|
| Sus |
|
 |
luluvasiliu Membru

Data inscrierii: 16 Iul 2006 Mesaje: 47
|
Trimis: 16 Aug 2007 04:49 Download mesaj |
|
|
|
super; sa-l folosesti sanatos.......
dar e 25x100...!
oricum ,e bestial  |
|
| Sus |
|
 |
Victor Gergely Membru

|
Trimis: 16 Aug 2007 08:46 Download mesaj |
|
|
|
Salut ,
Nu, e 30x100 , de aceea l-am si luat! Cu toate ca e chinezesc sub nume alcor , constructia e bine facuta si calitatea buna.
Numai bine. |
|
| Sus |
|
 |
Mircea_Albu Membru

Data inscrierii: 13 Ian 2007 Mesaje: 70
Motto: Portobelo. . . The Net Grabber. . . Localitate: Romania - Arad- Jud Arad........
|
Trimis: 16 Aug 2007 16:05 Download mesaj |
|
|
|
| Victor Gergely a scris: | Salut,
Tocmai am luat un binoclu alcor 30x100 , si vreau sa spun ca este extraordinar. Are sistem de focalizare individual , e fara aberatii cromatice, si multa multa lumina, spre exemplu uitandu-ma la blocuri pot distinge detalii pe care altfel cu luneta nu le pot distinge. Am si trepied la el.
Uitindu-ma la jupiter am observat clar cele doua benzi, si satelitii sai.
Senzatia de spatialitate e incredibila.Totusi e un pic cam scump. Dar merita banii.
Binoclul e exact ca cel din link:
http://www.binocularschina.com/binoculars/25x100FB.html
Toate cele bune. |
Trepied pt el , unde ai gasit ?
Am si eu asa ceva.....
http://www.telescope-service.com/binocular...ml#ts25100
... dar nu-l pot folosi ca nu am trepied pt el  _________________ ..." U can find me here ..... N 46.19 - E 21.33 "
SKC... !! |
|
| Sus |
|
 |
Mircea_Albu Membru

Data inscrierii: 13 Ian 2007 Mesaje: 70
Motto: Portobelo. . . The Net Grabber. . . Localitate: Romania - Arad- Jud Arad........
|
Trimis: 16 Aug 2007 16:19 Download mesaj |
| Titlul subiectului: asa ceva ar fi indicat pt el ... |
|
|
|
http://www.telescope-service.com/tripods/s...#Binomount
Dar, totusi mi se pare cam scump ... 390 Eur pt niste " fiare", si un trepied ...... , poate .... Robert obtine un pret mai bun ...? ...sau nu ?!! _________________ ..." U can find me here ..... N 46.19 - E 21.33 "
SKC... !! |
|
| Sus |
|
 |
Victor Gergely Membru

|
Trimis: 16 Aug 2007 23:39 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Trepiedul este marca velbon, o constructie robusta care tine pina la 9 kg. Binoclul are 6.5kg. L-am cumparat din Wiena, 125 eur.
Intradevar binoclul e foarte greu de manuit daca nu chiar imposibil fara trepied.
Trepiedul este cel din poza de la luneta de 100 mm de la vinzari.
Toate cele bune. |
|
| Sus |
|
 |
|