Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Marte.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239534
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Binoclu Sky Rover 10x42 Apo Banner Cloud

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 18 Feb 2026 08:50 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

tudor a scris:
Cu toate acestea eu nu voi cumpăra niciodată acest Sky Rover si nici Nl Pure pentru ca nu sunt în sfera preferintelor mele binoculare. Nu inseamna ca nu sunt bune pt unii, ci ca mie personal nu îmi place distorsiunea unghiulara în binocluri.

Cred ca putini ti-au inteles preferintele mai... astronomice.

CristiB a scris:

PS2: in descrierea de pe site-ul APM se specifica faptul ca binoclul dispune de ,,sticla ED dubla ". Ce e asta?
Dank der Verwendung von doppeltem ED-Glas =Datorită utilizării sticlei duble ED.

Inseamna ca are doua perechi de oo, un pic mai tari ca osul de meduza.

Sau vorba cantecului:
There is no general answer; it can be better, near equal, or worse.
https://www.telescope-optics.net/miscellaneous_optics.htm#good
Sus
sorin georgescu
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024

Motto: a fi prost e o arta!

MesajTrimis: 18 Feb 2026 10:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Tudor, tu ai mereu o eleganta a ta si o spun cu admiratie. Eu am fost un pic mai acid si tu ai replicat foarte elegant si frumos. Vreau doar sa iti spun ca in cu totul alte domenii unde ma roade pe mine pasiunea hobbysta (deasemenea, domenii cu cheltuieli mari) au fost din cand in cand diverse descoperiri din astea chineze, adica ceva produs de astia a trezit un mare entuziasm pe net pana la afirmatii ca brandul occidental X (super scump si vechi) si-o fura de la chinezaria ieftina.

Insa toate s-au stins dupa o vreme din diverse cauze combinate. Adica minunea nu era asa de minune cat entuziasmul unora ca au gasit ceva de 12 ori mai ieftin dar "la fel de bun" si din motivul invocat mai sus, chinezii nu pastreaza calitatea si nici traditia de productie, le fac din ce in ce mai proaste sa fie IEFTINE (si bune! Laughing ).

Invariabil primele lor serii sunt cele mai bune si apoi din ce in ce mai proaste..... adica IEFTINE. Astia nu au treaba cu traditia si seriozitatea care construiesc un brand. Au invatat ca in ziua de azi conteaza numai sa impusti banul pe orice cale, in ziua de azi lumea are memorie scurta si tot de ei a fost dezvatata sa nu mai tina la brand, sa nu-i mai pese de marca.

De aceea eu sunt aproape sigur de doua chestii, minunile astea de acum nici nu sunt la fel (pentru ca ei nu pot pastra calitatea constanta..... pentru ca ei nu sunt japonezi....),si sunt aproape sigur ca nu vor pastra calitatea de acum.

Cristian Kata a avut noroc de un exemplar bun si mai sunt convins ca peste nu multa vreme vor livra produse mai proaste. De aceea am scris mai sus ce "mi-ar place mie sa cred", adica faptul ca totusi Swaro e superior. Pentru ca macar astia sunt un brand vechi, cu traditie si nu-si permit sa faca ce fac aceste "no-name" chineze aparute ca ciupercile dupa ploaie.

"Dovezile" le detin chiar eu..... Adica niste exemplatre APM foarte bune si trebuie sa mentionez ca la randul meu am returnat 2 exemplare APM. Iar Cristian Kata a nimerit pe cele rele, mai ales in privinta micutului model 8x32 porro, caz in care el a nimerit unul defect si altul petarda iar eu am unul minune pe care inca il consider poate cel mai bun al meu din colectie....

Chinezii se mananca intre ei din punct de vedere economic. Au ajuns in prezent la un nivel extrem de ridicat de tehnologie si calitate (numai daca vor.... si cand vor....) insa ei sunt ca hienele, se sfasie in interiorul haitei. De exemplu acum la Aliexpress exista o mica eticheta albastra care sa certifice (in masura in care ii crezi pe astia....) ca produsul respectiv este.... original!

Mai trebuie sa spun ca pe Cristian Kata as putea spune ca il cunosc bine si pentru mine ce spune e garantat autentic, mai ales ca am senzatia dupa ceva timp de relationare ca are aceleasi gusturi ca mine (chestiune intamplatoare). Si oricum, consider ca se pricepe la superlativ in domeniul acesta, mai ales ca le si surubareste si stie ce e in jucariile astea.

Apropos de gusturi, chiar si eu in calitatea mea de semi-analfabet in domeniu, mi-am dat seama ca una e folosirea pe terestru in timpul zilei si cu totul alte cerinte sunt la folosirea noaptea pe astronomie. Banui, dupa umila mea experienta, ca unele super bune pe timp de zi pe terestru pot sa fie chiar proaste noaptea la astronomie si invers.
Sus
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 18 Feb 2026 10:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

sorin georgescu a scris:
[... chinezii nu pastreaza calitatea si nici traditia de productie, le fac din ce in ce mai proaste sa fie IEFTINE (si bune! Laughing ).
..

Cred ca o sa fim nevoiti sa ne lasam pagubasi si de parerea asta generala.
Iar daca parerea o sa ramana probabil va fi valabila doar pentru produsele facute de ei pentru noi si in nici un caz pentru produsele facute de ei pentru ei.
Ieri au venit cu aceasta prezentare a robotilor Kung-Fu cu ocazia noului an.
Ramai masca pur si simplu, astia nici nu mai au nevoie de soldati prin care sa curga sange, fac un milion din cei prezentati ieri si mai stai de vorba cu ei.
https://youtu.be/R6T-Ea5CfRE?si=IY6Pw5ZTN8n9f6l-
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 18 Feb 2026 11:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am sa punctez doar doua lucruri. Nu pot sa-l contrazic pe Sorin in privinta onestitatii review-verilor profesionisti. Dar eu am amintit de Neil English asa ca ma simt obligat sa precizeze ceva. Pe de o parte, Sorin are dreptate iar Neil are un interes comercial. Dar numai in senul ca priveste produsele analizate din buzunarul amatorului. Interesul acestuia, de a primi cat mai mult pentru o suma data este ceea ce il ghideaza.

Cu parerea peiorativa despre chinezi nu pot sa fiu de acord. Ani multi am fost si eu acolo pana cand m-am lamurit. Este adevarat si este in acelasi timp neadevarat ca au calitate fluctuanta, ca nu pastreaza nivelul de calitate. E o realitate cu multe fete, colegate. Din punctul lor de vedere fac un lucru minunat pentru care eu nu pot decat sa-i admir. La ei nu este ca in Occident unde regula este canibalismul.
La chinezi, de indata ce un produs sau o familie de produse ''a prins'' , ''friptura'' este impartita si altora. Acela este momentul in care apare caderea de calitate. Produsul incepe sa fie facut in doua sau mai multe locatii. Una cu experienta iar in cealalta cu oameni care ieri au venit din lanul de orez. Daca cumperi un produs, e un proces absolut aleator, nu stii la care dintre fabrici a fost facut. Asa lupta ei sa ridice neamul lor din saracie. Bravo lor!

Sa nu uitatam insa, aceasta ridicare din saracie a lor are loc pe buzunarul nostru, pentru ca o clica intreaga de kkciosi zabalosi de la noi au decis de mult sa ne sacrifice. Iar acum nu exista alternativa. Cine o sa-i mute la furnale, in mine si la cuptoarele de copt sticla pe lobotomizatii pentru care munca inseamna linsul ecranului de telefon si a fi influencer?

Doar niste opinii. Mircea

Sus
sorin georgescu
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Feb 2026 12:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

CristiB, eu suspectez ca imaginea la acest video e falsificata, probabil cu Ai care a ajuns foarte performant in generare de imagini. Nu cred ca la ora asta robotii umanoizi dispun de o sursa de energie sificienta sa faca toate acele miscari atata timp si nici mecanismele necesare avand invedere cerinta de greutate/putere. Propaganda chineza e foarte abila. Am observat ca acest video se afla pe contul la "The Sun", dar asta nu-mi garanteaza ca nu e o facatura.

Mircea Pteancu, ai zis bine ce ai zis. Astia au pastrat ceea ce stiam si noi de pe "vremea comunista", anume ca plus-valoarea se obtine doar prin munca si productie. Occidentul insa traieste prin mentalitatea "jmecherului" care isi fura singur caciula. S-a vazut la pandemie unde toti erau cu mana intinsa in genunchi la China. Pentru ca nu poti manca bani, nu poti hrani populatiile cu cifrele din computerele burselor, nu poti nici macar furniza hartie igienica stand in fatza PC-ului prelucrand date si grafice. Cineva trebuie sa produca.

De decenii in Occident astia care produc si trag cu carca sunt trimisi in mahalaua societatii occidentale, sunt considerati ultimii prosti, boi de munca si abator si castiga cel mai putin. In varful societatii occidentale au ajuns "jmecherii" care manevreaza cifre in computere.

Statele occidentale au fost subjugate de corporatii multinationale conduse de indivizi pentru care unicul scop pe lume este sa faca bani, sa le creasca actiunile, profitul, procentele, nu conteaza cum.

Asa au desfintat industriile de productie si trimis acasa phulimea occidentala, mutand productia in tarile sarace pentru ca le iese profitul mai mare. In numele "globalismului"!

Politicienii nu au mai contat, au devenit oricum marionetele acestora (cumparati pe bani de catre cei care au bani) si au acceptat asemenea ticalosii antinationale.

Propria populatie a fost trimisa sa someze sau sa vanda burgeri, sa duca tava, sa frece ecrane de PC, mituita cu o viata buna fara munca, fara riscuri, fara obligatii, plina numai de drepturi nobile.

Le-a convenit la multi ca nu-si mai castigau salariul din carat sacul cu carca si viata e mai buna la tastatura decat la carat saci cu spinarea. Au ajuns "jmecherii" in varful lumii cum a ajuns lupul din poveste la masa cu ospat in casa caprei, stand pe rogojina sub care ardea focul, indopat de capra cu sarmale bune.

Politica inceputa de Deng Xiaoping a fost ca in acele arte martiale in care te folosesti de forta adversarului intorcand-o impotriva lui. Asa ca intreaga productie s-a mutat in China (e mai ieftin, cresc actiunile, miliardarii vor avea si mai multe miliarde!).

In timpul asta noile generatii din universitatile occidentale au fost spalate pe creier de neo-marxisti care si-au dat seama inca din anii 1960 ca nu se mai poate merge pe comunismul pe clasa muncitoare, ca asta nu o mai duce rau, nici nu mai e clasa muncitoare, e mai mult un soi de burghezie de mijloc, nu mai ai cum sa faci cu astia "agitatia de mase" pentru revolutii in care sa vina la putere alti banditi deghizati in comunisti si salvatori.

Asa ca au atacat lent, subversiv, adica s-au cuibarit in universitati pentru spalarea creierelor tinere si curate. Apoi generatiile de spalati pe creier cu mentalitati neo-marxiste au devenit din studenti, profesori si incet, incet, elita occidentala a fost umpluta cu cacat la creier.

In timpul asta China condusa cu mana de fier in manusa de matase si-au biciuit poporul la munca, ca oricum mureau de foame si nu aveau alta iesire. Asa, incet, incet vine nota de plata. Pentru ca vechea zicala, "cine nu produce, nu mananca" este o lege a existentei.

Acum Occidentul e in retragere si in cadere cum a fost Imperiul Roman spre urma. Atunci a durat sute de ani pana au navalit barbarii si s-au asezat pe tron dupa care au dictat ei legea si lumea s-a schimbat, nu neaparat in bine. Dar mereu au fost si bune si rele. Depinde cum privesti.
Sus
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 18 Feb 2026 12:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mircea Pteancu a scris:

La chinezi, de indata ce un produs sau o familie de produse ''a prins'' , ''friptura'' este impartita si altora. Acela este momentul in care apare caderea de calitate. Produsul incepe sa fie facut in doua sau mai multe locatii. Una cu experienta iar in cealalta cu oameni care ieri au venit din lanul de orez. Daca cumperi un produs, e un proces absolut aleator, nu stii la care dintre fabrici a fost facut.

Cam asta e si ultima poveste de ,,succes" ce sta in spatele APM-ului. Si mai nou si in fața APM-ului pentru ca toti iubitorii de binocluri au fost impartiti doar in doua categorii, cei ce au fost fripti de APM si cei ce au aflat de la cei fripti ce vinde acum APM. Iar vanzarile au scazut corespunzator.
La inceput binoclurile APM au fost facute intr-o fabrica ce vinde pe piata locala. Pe CN scrie ca fabrica face optica pentru armata chineza. O fi n-o fi asa, habar nu am, dar pana la urma si armata chineza e tot piata locala.
Stim calitatea primelor serii, eu si acum regret ca am vandut 11x70 ED. Si mai regret ca nu am fost destul de rapid ca nu am luat un 16x70ED din prima sarja. Ce vand ei acum e panarama curata, toate plasticurile alea imi amintesc de plasticul din tablourile electrice arse si pline de fum negru. Cred ca cel mai indulgent a fost Silviu cand le-a denumit uratenii. 🙂
Concluzia? Luati Rover acum, la anul nu mai seamana cu asta de azi.
Sau...luati de la concurenta europeana, astia raman constanti.

sorin georgescu a scris:
CristiB, eu suspectez ca imaginea la acest video e falsificata,...

Din pacate e 100% real . E adevarat ca robotii sunt condusi cu ajutorul AI, dar doar atat, reprezentatia de pe scena e autentica. E fascinant ce pot face!
Sus
sorin georgescu
Membru
Membru

MesajTrimis: 20 Feb 2026 19:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

robotii aia umanoizi sunt reali si de vanzare, nici nu costa mult, cam cat un binoclu Swaro mai dichisit. Au si om si caine:

https://www.unitree.com/

Eu vreau un caine din asta sa ma plimb cu el de lesa prin cartier. E chiar mai ieftin ca un binoclu Swaro:
https://www.unitree.com/go2
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 21 Feb 2026 11:53 Download mesaj
Titlul subiectului:

Revenind la subiect, trebuie sa va spun ceva ce nu imi place sa va spun. Este vorba despre reglaj DIP despre care Tudor zicea ca a gasit pe forumuri cum ca daca nu il reglezi exact e dificil spre imposibil de privit, am mai pomenit de acest lucru. Pot sa va spun absolut sigur ca exemplarul lui Cornel NU are aceasta problema, astept si confirmarea lui mai ales datorita faptului ca el, Cornel, foloseste un reglaj al DIP mai mare decat DIP a lui reala, asa ii place lui, lucru pe care l-am vazut cand a fost la mine Cornel. Daca binoclul are problema respectiva, ar trebui sa aibe probleme serioase cu o DIP semnificativ mai mare decat cea reala, dar problema nu exista, garantat. In acelasi timp nu pot sa nu ii cred pe cei care au intampinat problema asta, rezulta ca deja avem cel putin doua variante de SRBC, prima care ar fi avut aceasta problema si ce actuala. Problema se pune in felul urmator: de unde stii din ce stoc primesti? Iar ma ia groaza cand apare in ecuatie "norocul". Sau mai exista ipoteza ca cei care au raportat problema erau analfabeti in binocluri, dar nu cred pt ca problema am inteles ca a fost raportata si la Bosma care e oarecum aceeasi treaba cu SRBC optic dar cu mult plastic de aceea e si mai usor Bosma. Asa ca eventualii viitori posesori, care intampina problema semnalata, trebuie sa faca retur fara a sta pe ganduri, poate fi din primul sau primele loturi. Poate fi cumparat din multe locuri, nu vreau sa sune a reclama asa ca nu spun explicit de un a luat Cornel si nici nu garanteaza 100% ca nu dai gresi daca iei de la acelasi magazin. E bine ca problema a fost remediata daca chiar a existat, dar e rau daca exista pe piata si exemplare din primele loturi.

PS sau de ce am exclude faptul ca poate fi doua linii de productie...un fel de "original si fals", pe mine nu m-ar mira, daca chinezul copiaza pe european, de ce nu ar copia si pe chinez...eventual cu un cost mai redus?

PS Il rog pe Cornel cand are timp sa puna o poza cu capacul de pe cutie unde e stiker-ul cu garantia, pun si eu o poza cum arata la primele loturi, o sa vedeti ca e diferit total, poate fi un semn mic in a recunoaste daca e stoc nou sau vechi, pt ca nu cred ca odata trimisa marfa din fabrica mai trimite cineva apoi alte cutii doar pt a corecta garantia.

SRBC.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  55.52 kb
 Vizualizat:  de 338 ori

SRBC.jpg

Sus
Cornel
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Feb 2022

MesajTrimis: 21 Feb 2026 13:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salutare stimabililor, salutare!
Binoclul a ajuns in mainile mele aseara.
Cristi, multumesc foarte mult.
Dar ce sa vezi? Universul comploteaza impotriva mea si aici ninge de rupe. Nu pot sa vad nimic afara. Ma pot uita doar pe pereti cu binoclul.
Iata poza cu stickerul garantiei.
O sa revin si cu cateva poze si o prima impresie despre el.

20260221_132520.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  336.21 kb
 Vizualizat:  de 326 ori

20260221_132520.jpg

Membru
Membru

MesajTrimis: 21 Feb 2026 17:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Acum ca s-a oprit ninsoarea, am privit ceva mai mult prin binoclu. Nu am deschis geamul deoarece caldura de la calorifet provoaca turbulente in aer.
Urmatoarele pareri sunt doar ale mele, obtinute doar pe baza observatiilor cu ochii mei. Am folosit pentru comparatie Swarovski Habicht 10x40(1990) si Steiner Military Marine 10x50(2023). Nu sunt ele cine stie ce, dar atat am in dotare cu 10x. Oricum se plaseaza sub binoclul cel nou la toate capitolele.
- campul este foarte mare. Ca sa cuprinzi cu ochii marginile campului, nu prea poti. Ca sa vad o tinta aflata mai la marginea campului, pentru mine e mai practic sa misc binoclul decat sa misc ochii.
- daca vreti sa va recomand un binoclu cu efect de tub, comparativ cu SRBC 10X42, va recomand IOR 7x40. Asta o spun si fara sa scot IOR-ul din husa lui.
-cu cupele ridicate la maxim se vede tot campul fara probleme. Daca le cobori mai jos, zici ca treci cu ochii prin binoclu.
- la fizionomia fetei mele, cu cupele ridicate la maxim, ele se sprijina pe partea de sus a orbitei ochiului si pe partea lateral-superioara a nasului. Simt binoclul mai stabil asa.
- aberatiile cromatice sunt inexistente pe centru. Abia spre margine se obssrva ceva, dar daca le cauti. Iarasi campul mare are un avantaj.
- desi geamul meu termopan are o nuanta ce altereaza putin culoarea, as zice ca binoclul are o foarte usoara nuanta calda/galbuie. Zapada alba privita prin binoclu nu deranjeaza privirii deloc. O sa revin cu alte detalii cand il scot in teren.
- ca si usurinta/ relaxare in privire, binoclul sta foarte bine. Eu tin tuburile mai cracanate, cam la 70mm distanta interpupilara, nu mai mult. Nu am intalnit un deranj in a privi prin binoclu.
- rotita centrala de focus este din plastic tare. Se prinde bine pe zona de la varful degetelor. Desi are un raspuns uniform, indiferent de capatul sursei sau de inceputul sau sfarsitul miscarii sale, parca as fi vrut sa fie putin mai ferma. De retinut ca la Habicht 10x40 focusul central se misca mai greu, poate de aici si obisnuinta mea.
- reglajul de pe tubul drept se face bine, nici greu nici usor. Are un feeling usor cauciucat. Trebuie doar facute cateva curse la prima folosire. Dupa asta nu mai umbli niciodata acolo.
- de la un focus cam la 1km la un focus cam la 50m, am rotit de focusul central doar 3-4 linii, ceea ce este foarte putin.
-aseara am privit si direct in becurile de pe stalpi. Nu apar tepi sau alte reflexii. Nici in lumina galbena, nici in lumina alba. Si becurile se vad clar la marginea campului.
- greutatea binoclului cu tot cu capace este 946 grame..
- binoclul se simte bine in mana, chiar daca eate putin mai gros. Din ce am vazut in el, partea metalica in care sunt montate prismele, este destul de groasa.
- capacele la obiective se dau jos foarte rapid iar la inchidere doar apas cu podul palmei peste ele. Lentila obiectiv este destul de departe de marginea tubului. Ele sunt din cauciuc destul de gros. Cand se scoate binoclul din husa lui acestea nu cad de pe tuburi.
- cand am scos aseara binoclul din cutie, am gasit cupele ocular ridicate la prima treapta. Asa le-a pus Cristi. Asa recomand si eu sa fie lasate(ca si pozitie minima) cand se pun capacele la oculare. Daca capacele nu sunt puse simetric peste oculare, cand le indrepti cupa la ocular se invarte.
- ca si patrundere prin atmosfera, binoclul sta foarte bine. Cu Habicht vedeam neclar un stalp aflat cam la 3km iar cu SRBC se vede clar. Stalp negru de lemn, iar in spatele lui era un deal acoperit cu zapada. Cu Steiner, la fel.
Cam astea au fost primele impresii.

Membru
Membru

MesajTrimis: 21 Feb 2026 17:36 Download mesaj
Titlul subiectului:

Iata si cateva poze.

20260221_134852.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  597.46 kb
 Vizualizat:  de 268 ori

20260221_134852.jpg

20260221_135027.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  654.2 kb

20260221_135027.jpg

20260221_135116.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  567.94 kb

20260221_135116.jpg

20260221_135155.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  525.82 kb

20260221_135155.jpg

20260221_135225.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  627.36 kb

20260221_135225.jpg

20260221_135327.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  482.76 kb

20260221_135327.jpg

20260221_135411.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  514.87 kb

20260221_135411.jpg

20260221_135434.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  440.33 kb

20260221_135434.jpg

20260221_135523.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  528.1 kb

20260221_135523.jpg

20260221_135615.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  484 kb

20260221_135615.jpg

20260221_135750.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  478.19 kb

20260221_135750.jpg

20260221_143037.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  478.46 kb

20260221_143037.jpg

20260221_161409.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  732.86 kb

20260221_161409.jpg

20260221_161419.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  721.14 kb

20260221_161419.jpg

Membru
Membru

MesajTrimis: 21 Feb 2026 17:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

Acum nu-mi mai vine sa ma uit prin celelalte binocluri ale mele.Sad
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 21 Feb 2026 19:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dupa alte "sapaturi" pe net, am ajuns sa ma contrazic putin...oarecum, adica am fost prea indulgent cand am presupus ca reglarea unei DIP este un lucru banal pentru oricine mai ales pentru cei care sunt activi pe forumuri si care sunt posesori de binocluri de calitate. Am gasit mai multi nemultumiti care reclamau "problema", dar problema era ca ei reglau DIP aiurea, tocmai ceea ce este un plus la acest binoclu, campul mare si ocularele mari, s-au transformat in "probleme". Unu dintre ei explica cam asa "in timp ce la vechiul meu binoclu vad negru daca nu reglez corect DIP, la acest binoclu nu vad negru ci vad neclar", adica nu putea cuprinde campul si asta il deruta, altul care nu vedea bine, a masurat DIP dupa binoclul lui vechi cu care vedea bine si a constat ca avea DIP prea mare reglata la SRBC (astia erau pe cloudynights.com), etc etc. Binoclul trebuie sa il simti, nu sa ai nevoie de camp mic care sa te ajute la reglajul DIP, trebuie sa simti punctul "forte" al imaginii in timp ce reglezi DIP. De multe ori mi-am reprosat faptul ca sunt prea exigent cu alti utilizatori de binocluri, mai ales dupa ce am fost si criticat in acest sens, dar am sa revin la a privi lucrurile din nou fara a avea incredere in forumisti "strainezi". Vad ca aici nu merge altfel decat asa: "pana nu vad nu cred" Smile. In concluzie nu exista probleme nici la primele loturi ci exista probleme de pricepere. Exact cum ai conduce initial o masina cu botul lung pe care il vezi ca vrei ca nu vrei, iar apoi sa nu poti conduce una cu bot scurt decat daca ridici scaunul pana dai cu capul in plafon ca sa vezi capota (sa vezi pe unde merge masina Smile)) ).
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3

Download topic
Pagina 3 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact