| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6119
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 19 Mar 2007 12:34 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| Primul test al filtrelor a avut loc azi dimineata la ora 7.45 in conditii de cer senin. Discul solar se vede superb! Din pacate durata observatiei a fost destul de redusa pentru ca la 8.00 a trebuit sa plec spre munca. |
|
| Sus |
|
 |
Alexandru Rautu Membru

Data inscrierii: 15 Sep 2006 Mesaje: 748
Motto: "Imagination without knowledge is ignorance waiting to happen" Localitate: Anglia
|
Trimis: 19 Mar 2007 14:26 Download mesaj |
|
|
|
Ce inventiv e romanu' ...  _________________ It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it. |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 10 Iul 2007 19:48 Download mesaj |
|
|
|
Ramasesem dator cu prezentarea ultimului punct de la acea comparatie pe care am facut-o intre Olympus 10x50 si Baigish 15x50.
| Citat: | la planete nu am avut ocazia sa privesc cu acest binoclu, am vazut doar Jupiter cu satelitii lui prin Olympus si mi-a placut. dar cred ca Baigish-ul ar face treba ceva mai buna, deocamdata nu stiu.
|
Am avut aseara ocazia unei indelungi comparatii intre cele doua binocluri cu subiect dedicat Jupiter.
Din cauza luminozitatii mari, Olympusul da un fundal destul de deschis al cerului pe care se disting totusi cu usurinta planeta impreuna cu satelitii sai. Din cauza magnificatiei mici, separarea unghiulara dintre acestia este relativ mica, lucru care cere putina concentrare vizuala.
Baigishul, din cauza magnificatiei mai mari la aceiasi apertura inchide luminozitatea cerului creind un contrast mai mare intre planeta si fundalul cerului iar din cauza campului mai mic pe care il are da o separare unghiulara mai mare intre planeta si sateliti.
Concluzia finala ar fi ca cele doua binocluri se diferentiaza intre ele prin reactia subiectiva pe care o provoaca: Olympusul este un binoclu cu luminozitate mare si camp generos, lucru care da o senzatie deosebita pe cer, iar Baigishul datorita magnificatiei mai mari la aceiasi apertura are un coeficient de eficacitate mai bun pe lumina slaba dand un contrast mai mare, o separare unghiulara mai buna dar si un camp mai mic.
Ultima modificare efectuata de catre zoth la 01 Oct 2007 20:05, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4326
Motto: Memento mori! Localitate: Onesti (Bacau)
|
Trimis: 26 Iul 2007 13:18 Download mesaj |
|
|
|
Am gasit pe site-ul http://www.hunterscompany.ro/optica.htm ca firma respectiva (e din Constanta si are puncte de vanzare in Arad si Odobesti, dupa cum scrie pe site) ar comercializa si binocluri Baigish BPT 15x50, printre altele. Din pacate nu scrie nimic de preturi si nici nu am primit raspuns, deocamdata, la mail-ul pe care l-am trimis.
Poate are altcineva mai mult noroc si obtine mai multe informatii! |
|
| Sus |
|
 |
Ovidiu M. Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 1289
Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies." Localitate: Buzau
|
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 20 Sep 2007 19:03 Download mesaj |
|
|
|
In link-ul pe care l-ai dat, binoclul e cel care se vede in josul paginii, aceleasi mansoane de cauciuc la oculare si la obiective, aceiasi geanta de protectie. Faptul ca e botezat altfel cred ca se datoreaza fitzelor americane, probabil au vrut sa-i acorde un aer mai comunist si sa-l scoata in fata ca pe o curiozitate (chestie de reclama).
Daca mai vrei detalii despre Baigish, spune exact ce anume te-ar interesa, sau si mai bine ce fel de binoclu cauti mai exact, ce anume sa stie sa faca? |
|
| Sus |
|
 |
Ovidiu M. Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 1289
Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies." Localitate: Buzau
|
Trimis: 20 Sep 2007 20:03 Download mesaj |
|
|
|
Zircon eu sunt asa de incepator incat am o idee vaga despre ce vreau. Insa, in principiu as vrea un binoclu cu care sa pot invata cerul cat de cat si cu care se pot face si niscaiva observatii planetare...;si daca vad si o andromeda sau cateva deep sky objects ar fi ideal....
Eu am mai gasit undeva si un Kronos BP 20X60 cam la acelasi pret cu Bagish 15X50....Greu mai este sa alegi ceva....
P.S- Ai auzit cumva de cazuri binocluri Bagish sau Kronos cu defecte?
Mi-e sa nu comand si sa ma trezesc cu vreunul defect..... |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 20 Sep 2007 20:45 Download mesaj |
|
|
|
| Citat: | | eu sunt asa de incepator incat am o idee vaga despre ce vreau |
de fapt asta e cea mai mare problema a ta, nu faptul ca nu gasesti un binoclu potrivit. eu cred ca asa patesc toti incepatorii, vor cam tot de la inceput. nu e un lucru rau dar treburile trebuie rezolvate treptat.
parerea mea e ca in primul rand ar fi bine sa inveti cerul, si cel mai indicat instrument pentru acest lucru este un binoclu cu camp mare, un 10x50 ar fi ideal dupa mine.
pentru un astfel de binoclu nu este necesara o investitie mare si pe masura ce inveti cerul se vor contura si lucrurile care te atrag, astfel incat sa stii singur incotro vrei sa te indrepti si ce iti va fi de folos in viitor.
dupa ce treci de prima etapa ai sa poti sa-ti cumperi si un binoclu mare in caz ca ti-l vei mai dori.
folosind un binoclu cu magnificatie mare la inceput, placerea invatarii cerului se va transforma mai mult in chin, nu e imposibila invatarea nici cu un astfel de binoclu, dar va fi mai greu (exemplul cu tabloul dat de DD).
| Citat: | Ai auzit cumva de cazuri binocluri Bagish sau Kronos cu defecte?
Mi-e sa nu comand si sa ma trezesc cu vreunul defect..... |
Nu am auzit pana acum dar nici imposibil nu cred sa fie...
Cred ca ar fi mai bine sa comanzi din Europa, gasesti si aici toate modelele pe care le doresti. |
|
| Sus |
|
 |
Tavi F. Membru

Data inscrierii: 05 Noi 2006 Mesaje: 988
|
Trimis: 26 Sep 2007 10:19 Download mesaj |
|
|
|
M-ar interesa si pe mine citeva aspecte constructive, daca imi puteti spune, si anume:
1. Capacele corpului cum se fixeaza? (nu vad suruburi) Prin presarea datorata filetarii tubului port ocular resp. tubului obiectivului?
2. Prismele cum sint fixate pe directia axiala (directia privirii)? Sper ca nu prin forta produsa de o lamela elastica fixata la ambele capete.
3. Cit e inaltimea unei prisme? Sau dimensiunile fetei ipotenuza? Sper ca sistemul de redresare nu produce vignetare.
Am gasit si eu un binoclu din aceeasi categorie, dar cu focalizare individuala, un BP 16x50, de asta intreb. |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 26 Sep 2007 15:59 Download mesaj |
|
|
|
| Citat: | | 1. Capacele corpului cum se fixeaza? (nu vad suruburi) Prin presarea datorata filetarii tubului port ocular resp. tubului obiectivului? |
intradevar nu exista suruburi si prinderea capacelor se face asa cum ai intuit. se pare ca e o metoda larg folosita de rusi (si Kronosul este la fel si e construit la alta fabrica decat Baigishul).
| Citat: | | 2. Prismele cum sint fixate pe directia axiala (directia privirii)? Sper ca nu prin forta produsa de o lamela elastica fixata la ambele capete. |
nu am desfacut nici Baigishul nici Kronosul sa ma uit la acest aspect si din pacate nu o pot face nici acum caci intre timp am dat Baigishul.
ce pot sa spun ar fi ca "scoala" am facut-o tot pe un Baigish parca de 10x40 si la el am observat metoda de care spui. in plus prismele nu erau montate pe vreo piesa separata de corpul binoclului asa cum se intalneste la multe binocluri chinezesti, ci erau montate chiar pe corpul binoclului care avea frezate locasuri speciale pentru prisme si apoi asigurate cu acele lamele. acel locas permitea reglarea prismei doar longitudinal, canalul frezat fiind un pic mai lung decat prisma. am motive sa cred ca si Baigishul de 15x50 era la fel fiind confectionat la aceiasi fabrica.
| Citat: | 3. Cit e inaltimea unei prisme? Sau dimensiunile fetei ipotenuza? Sper ca sistemul de redresare nu produce vignetare.
|
dimensiunile prismelor nu le cunosc, mi s-au parut de dimensiuni normale.
despre vignetare e greu de dat un verdict obiectiv, dar ca parere subiectiva am impresia ca binoclul este construit foarte aproape de limita. |
|
| Sus |
|
 |
|