| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239568 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
mircear Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005 Mesaje: 428
|
Trimis: 15 Mar 2012 14:53 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| dragos.p a scris: | | ... la un mol urias numai cu instrumente... |
Exista asa ceva? Un nume, link ceva? Ca freamat  |
|
| Sus |
|
 |
dragos.p Membru

Data inscrierii: 14 Mar 2012 Mesaje: 86
Motto: nimic nou sub soare Localitate: bucuresti
|
Trimis: 15 Mar 2012 15:01 Download mesaj |
|
|
|
v-astept cu sugesti made in china, (dealtfel numai ferari nu se face in china, inca), ce v-ati lua daca avetii 2000 de dolari |
|
| Sus |
|
 |
dragos.p Membru

|
Trimis: 15 Mar 2012 15:16 Download mesaj |
|
|
|
| o sa flu un link, de la molul din china, sper sa aiba asa ceva, si il pun aici. |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 15 Mar 2012 15:21 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 15 Mar 2012 15:36 Download mesaj |
|
|
|
| nobody a scris: | | Daca vrei sub 200mm diametru, uita-te si la un Maksutov-Cassegrain. Este o bijuterie. |
Pai e mic si merge transportat in avion.
Altceva poate un ED/Equinox 120.
Dar m-ar tenta si partea cu "state"-le. Astia vantura multe scule secondhand, poti incerca un SC mai maricel, de 9-11, o montura corespunzatoare si niste oculare, barlow bune. Sunt la pret mai mic si mai beneficiezi si de diferenta E/USD.
Dar vezi cum te descurci cu vama, fie ele aduse din china sau state.
La 2000 de coco si stand la curte as lua de aici (sau mi-as face, ca nu e complicat) un dobson de 10-14 cu motorizare (nu goto ca e cam inutil) si m-as gandi pe viitor la un pilon sa-l pot monta si pe un EQ sau i-as face o platforma EQ la dobson.
Spor la cheltuit. |
|
| Sus |
|
 |
dragos.p Membru

|
Trimis: 15 Mar 2012 15:45 Download mesaj |
|
|
|
| in state este putin mai complicat cu vama, aia te pun capra acolo si iti verifica si grupa de sange, daca ai in sacosa"un instrument de vreo 10 kg, cred ca nimeni nu te ia de gat prea tare cu vama, poti sa justifici ca vii in romania la o intalnire astronomica, dar daca vii cu un monstrulet dobson, la pachet, o sa creada ca este vreo bomba cu neutroni...si atunci apari cu un portret din profil inscriptionat cu wanted. Si pana la urma nu pot sa abuzez foarte tare de prietenii mei, este ok, mai mult sau mai putin un intrument care sa intre la bagaje de mana si o greutate decenta |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 15 Mar 2012 16:04 Download mesaj |
|
|
|
Daca e pe banii altora iti vin idei. Deci ar mai fi o varianta care acopera tot: http://skywatcher.ro/SK/SK30515PEQ6synscan.htm
Ai galeata de lumina. Ai EQ motorizat pentru vizual, ai si pentru planete cu un barlow 2-5x. Ai si pentru foto planete. Pentru foto DSO poti pastra omegonul si ii refaci optica si il pui pe eq6.
Stiu ca multi vor zice ca e prea putin 12" pe EQ6 dar daca nu bate vantul si nu faci foto DSO cred ca tine. Ii poti inlocui trepiedul cu un pilon solid ingropat in beton.
Din state nu zic sa vii cu un dobson ci cu ceva mic, fie nu refractor fie un mak sau un sc. |
|
| Sus |
|
 |
dragos.p Membru

|
Trimis: 16 Mar 2012 10:10 Download mesaj |
|
|
|
pai aici este buba...refractor, mak sau cas, am mai vazut un design constructiv interesant mak-newton, cred ca foerte potrivit pentru astrofotografie, am vazut ceva interesant la orion un tub cu apretura de 190, si era o caracterizare interesanta, caracteristici aproape de apo cu un pret de newton, il gasesc si il pun....
http://www.telescope.com/Telescopes/Astrop...p/9978.uts
mi s-a parut foarte interesant |
|
| Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2932
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 16 Mar 2012 16:07 Download mesaj |
|
|
|
Ehe, nu chiar asa cum crede lumea...
Ala nu e deloc ieftin ca un newton, dar evident nu e nici pe departe la fel de scump ca un refractor APO de aceeasi dimensiune.
Dar daca vrei astrofoto, e foarte bun si la DSO si la planete, fara coma specifica newtonienelor si cu contrastul mare specific refractoarelor. E un compromis foarte bun.
Vezi doar ca nu mai e valabil in oferta de la ORION.
Asa incat daca nu esti hotarat, sari pe el si gata, daca bugetul permite. |
|
| Sus |
|
 |
Alexandru Savin Membru

Data inscrierii: 09 Mai 2011 Mesaje: 480
|
Trimis: 16 Mar 2012 18:40 Download mesaj |
|
|
|
Salutare!
Ca vrei ca nu vrei, pe langa banii aia pe care ii investesti tre' sa te gandesti serios si la timpul de aclimatizare al instrumentului. Exemplu: EU am amvut un mak 150 si un ED100. Mak-ul statea mai mult in cutie pana l-am maritat. Depinde cat de mult vrei sa stai pe langa instrument pana se aclimatizeaza.
O seara buna,
A. |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 16 Mar 2012 18:46 Download mesaj |
|
|
|
| Astronomul serios care sta la curte il tine la racoare tot timpul astfel ca seara e aproape aclimatizat. Ii mai pune si un cooler sau ceva daca se grabeste, exista solutii. Intr-adevar instrumentele inchise sunt mai dificile din punctul asta de vedere dar nu-i un capat de tara. Dar daca stai la bloc si il tii in balconul incins, seara clocoteste. |
|
| Sus |
|
 |
dragos.p Membru

|
Trimis: 19 Mar 2012 10:10 Download mesaj |
|
|
|
buna dimineata
sper sa aveti o saptamana buna, cu cer senin....deci orionul 190, mak-newtonian, m-ar ajuta atat vizual cat si viitorul mai indepartat pentru foto?, este cel mai bun compromis? |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 19 Mar 2012 11:26 Download mesaj |
|
|
|
| dragos.p a scris: | | .. este cel mai bun compromis? |
Asta cu "cel mai bun compromis" doar tu o poti decide, fiecare intelege compromisul diferit.
http://www.cloudynights.com/ubbthreads/sho...art/1/vc/1
Daca tot vrei As avea in vedere si un SC de 8-9.25", mai e si mak-ul 180 de la skywatcher.
Cauta pe net pareri, plusuri, minusuri, cantarestele prin prisma ta. Vezi daca sunt disponibile in stoc, sa nu fie outoforder.
Spor. |
|
| Sus |
|
 |
dragos.p Membru

|
Trimis: 19 Mar 2012 11:39 Download mesaj |
|
|
|
| multumesc valy pentru review, acum am lectura de pe forum, pentru vreo 2 luni, incet, incet ma apropii de un catadioptric de 9.25", care se pare este cel mai rezonabil compromis....ma pun cu burta pe forum...multumesc inca odata |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 19 Mar 2012 13:07 Download mesaj |
|
|
|
Consider ca important e sa identifici tipurile de instrumente, si sunt destule, sa identifici si sa intelegi tipurile de probleme, avantajele si dezavantajele fiecaruia, sa faci un tabel si sa faci comparatie. Asta insa e de durata si necesita lectura, intelegere, "citit" (de multe ori printre randuri) pozele si parerile utilizatorilor. Poti urmari instrumentul care aduce compromisul optim tie sau sa alegi mai multe intrumente fiecare pe bucata lui, dar asta depinde doar de tine.
Oricum pentru mine multe aspecte imi sunt inca neclare, pana la urma conteaza sa iei ceva si sa te bucuri de el, totusi fiind constient de limitari ca sa nu fii dezamagit.
Lumea pe cloudynights e in general multumita de SC-urile de la Celestron, parerile sunt aproape unanime. Unii critica faptul ca e tub inchis si de aici probleme de aclimatizare, dar poti gestiona problema simplu (ventilator, tinut la rece ziua, etc). Un 9.25 e cam cea mai buna solutie pt. un seeing normal ca pe la noi. Prea mare aduce prea putin, prea mic poate nu aduce suficient de mult. Daca e aclimatizat si colimat si nu are bube cred ca te va tine o viata. Focala lunga obtii cu un barlow, focala scurta cu un focalreducer sau cu faststar (daca are). Doar o montura decenta si ceva accesorii alese cu grija si cam gata.
Avem colegi cu SC 8, 9.25 cred ca ii poti intreba.
Spor. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|