| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239606 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 533
|
Trimis: 30 Mar 2013 01:30 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| si eu as prefera focala mai lunga nobody,poti sa ajungi la magnificari de 200 fara barlow, insa cel cu 500focala e mult mai practic de transportat, sau tinut undeva |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 30 Mar 2013 11:36 Download mesaj |
|
|
|
Diferenta nu e asa imensa, sunt doar 30cm in plus, si aici nu vorbim de tuburi de 2m si 50cm diam, e micut. Iar la transport mai ai si trepiedul, unde incape el incape si un tub de 80cm. Iar daca bate vantul sau atingi tubul cred ca ambele vibreaza pe montura firava.
Parerea mea. |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 30 Mar 2013 17:00 Download mesaj |
|
|
|
La 500mm focala e intr-adevar foarte usor de depozitat si transportat.Se poate depozita intr-un colt al camerei si intra intr.un rucsac .Mai este si 70/500 skywacher pe care daca ai putea sa-l iei doar cu tub si montura AZ3,fara accesorii cred ca ar fi mai bine.sa zicem 100 euro+accesorii cumparate extra(sunt mai calitative daca stii ce sa iei)-de exemplu o diagonala dielectrica 1,25",un Super plössl 26mm,inca unu de 6,5mm si un barlow ce mareste de 3ori.Pretul total ar fi undeva la 250 euro.
Ceva asemanator ar fi un mak de 4 inch-102/300mm (tub compact si focala mare) iar pretul tot cam acolo.
Daca stai la tara cred ca prima varianta ar fi mai buna.. |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 533
|
Trimis: 30 Mar 2013 21:17 Download mesaj |
|
|
|
am avut doua de 70mm respectiv 76, si as vrea ceva putin mai puternic, probabil ca o sa cumpar saptamana viitoare 114/500, insa nu imi place ca vine cu laser pointer si nu cautator
dar nu cred ca la pretul acesta pot sa am prea multe de comentat |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 30 Mar 2013 21:53 Download mesaj |
|
|
|
Avand campul mare e mai usor sa gasesti obiectele pe cer.Cauta sa ai un ocular mare de 20-25mm sau mai mare pe post de cautator..
Si eu am primit RFT-ul fara cautator,numa cu inele de prindere-asa era oferta.Da' nu-i o problema.Un ocular de 30-40mm face fata foarte bine daca telescopul are camp mare |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|