| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
viviana Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2010 Mesaje: 16
|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 22 Dec 2010 12:10 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Scuze, n-am fost atent, se pare ca are diagonala si un ocular, cel putin asa scrie.
Daca vrei sa iei acum si montura, poti discuta la astrovest sa-ti faca o oferta. Ulterior o poti lua de unde vrei, inclusiv second hand, la preturi bune. N-are ce sa se strice la ea, poate fi ca noua. |
|
| Sus |
|
 |
viviana Membru

|
Trimis: 22 Dec 2010 12:14 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc de confirmare, Vali.
Am trimis deja mail, astept un raspuns, cu toata ca ma incurca ca sunt in TM.
Voi studia si piata second, macar pentru montura... |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 22 Dec 2010 13:30 Download mesaj |
|
|
|
| viviana a scris: | | cu toata ca ma incurca ca sunt in TM. |
Nu vad o problema: il pune seara la curier, dimineata e acasa. Daca vrei sa il vezi incearca la www.instrumenteoptice.ro (pe langa bucur obor), chiar daca nu are ocular sau diagonala, poti lua separat. Il si poti testa sa vezi ca totul e ok. Evident daca e pe stoc. |
|
| Sus |
|
 |
viviana Membru

|
Trimis: 15 Ian 2011 00:16 Download mesaj |
|
|
|
Pana la urma am triplat investitia pe care ma gandeam sa o fac initial, am spart si pusculita si decizia castigatoare a fost pentru ED80EQ5 cu sistem GoTo de la furnizorul din Timisoara.
Maine soseste!
Va multumesc pentru sfaturi! |
|
| Sus |
|
 |
eolloe Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2011 Mesaje: 226
Motto: Eu cand vreau sa fluier, fluier! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 31 Ian 2011 15:14 Download mesaj |
|
|
|
Acum ca a terminat Viviana am si eu o intrebare: am vreo sansa sa ajung, la un moment dat, sa fac astrofoto cu ceva de genul asta http://skywatcher.ro/SK/Dob10flextubeauto.htm ? Sau trebuie sa merg clar pe varianta cu montura ecuatoriala unde pot cumpara un tub de 254mm la 1700 de lei si o montura eq5 goto cu 2200? Acum mai e ceva: 254 pe eq5 merge sau e prea greu tubul? Si daca mai adaug si aparatul cu adaptorul nu voi avea probleme? Observatiile le voi face de la munte unde va sta tot timpul telescopul.
Multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 31 Ian 2011 15:21 Download mesaj |
|
|
|
Nu stiu daca poti monta prea simplu un astfel de tub pe un EQ, avand in vedere ca inelele ar veni pe la jumatate unde sunt barele respective. EQ5 merge cu ceva mai mic, sau ceva de forma asta http://www.astrovest.ro/home/index.php?opt...;Itemid=55 .
Ultima modificare efectuata de catre valy la 31 Ian 2011 15:24, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
eolloe Membru

|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 31 Ian 2011 15:25 Download mesaj |
|
|
|
Tub+montura e posibil sa iasa mai ieftin (mai fac reducere). Asa daca il iei separat, mai bine second hand, sunt cateva la vanzare de 200 parca. Mai te invarti putin si poate dai si de o montura adecvata.
Desi daca zici ca il folosesti la munte: http://skywatcher.ro/SK/SK30515PEQ6synscan.htm  |
|
| Sus |
|
 |
eolloe Membru

|
Trimis: 31 Ian 2011 15:48 Download mesaj |
|
|
|
Ai dreptate. Dar nu prea ma tin buzunarele . Sper sa ajung la un moment dat si la nivelul ala. Ce vreau sa aflu neaparat este daca un autodobson merge la foto sau nu? |
|
| Sus |
|
 |
mircear Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005 Mesaje: 428
|
Trimis: 31 Ian 2011 18:24 Download mesaj |
|
|
|
Pentru astrofoto cu expuneri lungi ai nevoie fie de o montura ecuatoriala fie de o montura tip alt/az solida gen GOTO de la Celestron, Meade, IOptron etc, combinata cu o masa ecuatoriala sau cu un rotitor de camp. Poti face expuneri lungi si fara masa sau rotitor, insa timpul e de ordinul catorva zeci de secunde, pentru ca stelele vor aparea alungite dupa o vreme.
N-am idee cat de solid e auto-dobsonul, insa sunt sigur ca n-a fost gandit pentru observatii fotografice.
Imagini la Luna sau planete poti face fara probleme prin el cu un webcam, insa daca iei in calcul un DSLR sau o camera mai serioasa, nu cred ca e capabil sa o conduca corect.
Pentru un tub newtonian de 12" ai avea nevoie cel putin de o montura EQ6 pentru astrofoto. Un EQ5 in cel mai bun caz - desi e la limita - l-ai putea folosi doar pentru vizual cu un 12". |
|
| Sus |
|
 |
eolloe Membru

|
Trimis: 31 Ian 2011 19:03 Download mesaj |
|
|
|
| Multumesc pentru lamurirea problemei cu Dobson-ul. Acum intervine urmatorul lucru: As putea sa merg la limita pentru astrofoto cu un tub de 10'' pe un neq5 cu adaugarea de motoare de urmarire? Sau ar fi prea mare sarcina pe montura avand in vedere ca tubul are undeva la 9kg si cu aparat as trece de 10kg mai mult ca sigur? Nu as vrea sa merg treptat cu instrumentele. Nu am foarte multi bani de cheltuit si vreau sa aleg o varianta care sa-mi acopere si urmatorii 3 ani de observatie si o evolutie inspre astrofotografie. In acelasi timp nici nu vreau sa ma trezesc ca fac astrofoto si sa cedeze montura sau sa apara vibratii si sa nu-mi iasa nimic. Eventual sa ma limitez la 8'' pe un neq5? |
|
| Sus |
|
 |
mircear Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005 Mesaje: 428
|
Trimis: 31 Ian 2011 19:10 Download mesaj |
|
|
|
Erata - in mesajul de mai sus in loc de 12" era vorba de 10".
Pe un EQ5 un newtonian de 8" este la limita pentru astrofoto.
Pentru un 10" ai nevoie de un EQ6 sau peste. |
|
| Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1215
|
Trimis: 31 Ian 2011 19:44 Download mesaj |
|
|
|
Iti sugerez sa citesti macar o carte de astrofoto ca sa te lamuresti ca aceste combinatii pe care le visezi sunt nerealiste.
Citeste aici cateva linii mari: http://www.skywatcher.ro/Educatie/Intrebari/astrofotografie.htm _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 31 Ian 2011 19:57 Download mesaj |
|
|
|
| eolloe a scris: | | . Nu am foarte multi bani de cheltuit si vreau sa aleg o varianta care sa-mi acopere si urmatorii 3 ani de observatie si o evolutie inspre astrofotografie. In acelasi timp nici nu vreau sa ma trezesc ca fac astrofoto si sa cedeze montura sau sa apara vibratii si sa nu-mi iasa nimic. |
Mare nu inseamna neaparat bun. Daca ai ceva bani de cheltuit, parerea mea e sa mergi pe chestii de calitate dar nu neaparat mari. Un refractor mic dar bun cu o montura putin supradimensionata (for future) cred ca nu te va plictisii ani de acum incolo. Astrofoto poti face si cu 50mm daca ai camera buna si montura sa urmareasca bine. |
|
| Sus |
|
 |
|