Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1735
|
Trimis: 02 Oct 2010 13:46 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
nobody a scris: | Cum ai ajuns la aceasta concluzie ?
cristib a scris: | Daca Skywatcher e cea mai de jos treapta a lui Synta, atunci cu Celestronul cum ramane? Mie mi se pare ca Celestronul e mai slab calitativ decat Skywatcher. Cel putin pana la nivelul instrumentelor aflate in discutie aici. |
|
Avand un instrument de la ei si citind pe forum; pana si un C8 a avut nevoie de ,,disectie" pentru a functiona cum trebuie. |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5162
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 02 Oct 2010 14:22 Download mesaj |
|
|
|
@cristib
In the USA, as well as in most developed countries, the low-end market consists of lower-priced products suitable for customers who are not willing or able to spend large amounts of money.
In developing countries, some low-end products may be considered high-end or even luxury items.
Celestron-ul acopera un segment de piata superior fata de Skywatcher.
Calitatea este direct proportionala cu pretul. Producatorul este acelasi.
Deci, ne putem astepta la acelasi raport calitate/pret.
Concluzia ta emotionala este irelevanta din punct de vedere statistic.
Va rog sa ne scuzati pentru off-topic. |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 02 Oct 2010 14:44 Download mesaj |
|
|
|
Concluzia mea emotionala e castigata cu banii mei! Cam amestecam lucrurile. Eu vorbesc de ce gasim in Ro si contraargumentele apar din USA. Daca e asa atunci trebuie stiut ca nici BMW-ul livrat in state nu e la fel ca cel din Europa de Est. Si nu e deloc off-topic, doar vorbim de durata de viata a telescoapelor, care cred ca e data si de calitatea lor.  |
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3631
|
Trimis: 02 Oct 2010 15:21 Download mesaj |
|
|
|
Nu se pot compara telescoapele cu masinile , la telescoape nu se uzeaza decat focuserul si sa zicem pinioane la montura . oglinzile nu se uzeaza , si oricum se pot reacoperi . doar la mak- schmidt antireflexul zgariat de stergeri multe neglijente e aproape exclus ca se poate reface . nu se poate da jos chimic, sau nu stiu eu. |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2939
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 02 Oct 2010 15:54 Download mesaj |
|
|
|
Parca-mi amintesc ca am indepartat depuneri antireflex cu acid azotic fumans. Ar trebui sa functioneze si cu apa regala sau cu solutie 'piranha'. Cred ca am sa fac niste teste saptamana viitoare. Daca mi-amintesc bine , cel mai al naibii de curatat e depunerea aia metalizata portocalie de pe obiectivele de la junk-urile chinezesti. |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 02 Oct 2010 16:01 Download mesaj |
|
|
|
Stanescu Octavian a scris: | . doar la mak- schmidt antireflexul zgariat de stergeri multe neglijente e aproape exclus ca se poate reface . nu se poate da jos chimic, sau nu stiu eu. |
Nu se poate schimba pur si simplu oglinda veche cu una noua? |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

|
Trimis: 02 Oct 2010 16:06 Download mesaj |
|
|
|
Oglinda sau meniscul?!  |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 02 Oct 2010 16:13 Download mesaj |
|
|
|
Nu merge cu acizii binecunoscuti am incercat recent strat depus simplu de Florura de Magneziu facut de mine . probabil ca cu florhidric merge dar ia si din sticla. |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 02 Oct 2010 16:15 Download mesaj |
|
|
|
catalin dumitru a scris: | Oglinda sau meniscul?!  |
Aia care se degradeaza.  |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 02 Oct 2010 16:25 Download mesaj |
|
|
|
Stanescu Octavian a scris: | Nu merge cu acizii binecunoscuti am incercat recent strat depus simplu de Florura de Magneziu facut de mine . probabil ca cu florhidric merge dar ia si din sticla. |
Grija mare cu acidul fluorhidric. Este letal sub forma de vapori. _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

|
Trimis: 02 Oct 2010 16:25 Download mesaj |
|
|
|
Daca depunerile dau caracter acid prin hidroliza , atunci e clar ca n-au cum sa fie dizolvate de acizi. Poate ar trebui incercat cu hidroxizi puternici in cazul acesta. O alta solutie 'faimoasa' este asa-zisa 'pirania' alcalina, rezultata din amestecarea perhidrolului cu amoniac concentrat. Desi in reactie cu unele metale nobile , 'base piranha' e suspecta de a forma produsi explozivi , cred ca in aceasta situatie nu e cazul. |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 02 Oct 2010 16:58 Download mesaj |
|
|
|
La acoperirile moderne substantele din straturi sunt variate ex :SiO2 +TiO2+Al2O3+SIO astea toate se pun chiar si pe lentilele de plastic pt ochelari. |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

|
Trimis: 02 Oct 2010 17:12 Download mesaj |
|
|
|
Oxizii enumerati sunt depusi simultan sau pe rand? Daca SiO sau SiO2 sunt la suprafata , atunci treaba se impute rau. |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 02 Oct 2010 17:19 Download mesaj |
|
|
|
bineinteles ca-s la suprafata cele mai tari ca si pt protectie sunt incluse . Sio2 e si in mai multe straturi fiind din pereche cel cu indice mic 1,46 -2,3 Tio2 |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5915
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 03 Oct 2010 10:28 Download mesaj |
|
|
|
Si eu folosesc pentru indepartarea acoperirilor un amestec de hidroxizi concentrati si pana acum nu am avut probleme cu niciun fel de depunere.
Straturi ruby inca nu am incercat sa inlatur deoarece nu mai am nicio lentila cu astfel de acoperiri.
Probabil amestecul respectiv nu dizolva si straturile de cimentare din SiO2 dar profita de microfisurile existente.
Dupa ce le tin cateva zile (4-5) in acest amestec, depunerile se "inmoaie" si pot fi indepartate usor cu o carpa moale. |
|
Sus |
|
 |
|