| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 241343 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2931 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: DorinLuca |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5292
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 11 Sep 2010 13:37 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| Ai avut o sclipire, la un moment dat, dar acum ai ajuns pe aratura .... |
|
| Sus |
|
 |
dyazzz Membru

Data inscrierii: 13 Iun 2010 Mesaje: 285
Motto: Keep looking up! Localitate: Urziceni
|
Trimis: 11 Sep 2010 13:40 Download mesaj |
|
|
|
Poti fi mai explicit te rog ?  _________________ Keep looking up!
Clear Sky!
...............................................
Telescop:TS 76/700,Omegon 130/900 EQ2
Binoclu:Breaker 7X50 |
|
| Sus |
|
 |
dyazzz Membru

|
Trimis: 13 Sep 2010 20:49 Download mesaj |
|
|
|
Ce e mic,portabil si in acelasi timp destul de puternic pentru dimensiunile lui?Am ajuns la concluzia ca Heritage 130 este acel instrument.Ieri seara am fost la un prieten care avea asa ceva si m-am indragostit de instrumentul acela.Pe langa Astromaster 130 EQ pe care mi la recomandat domnul Horatiu,acesta este mai micut,mai usor de carat de colo colo si mai ieftin.Voi ce ziceti?Isi merita pretul?pretul de pe astrovest.
http://www.astrovest.ro/home/index.php?opt...;Itemid=54
Cer senin! _________________ Keep looking up!
Clear Sky!
|
| Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 3002
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 13 Sep 2010 22:54 Download mesaj |
|
|
|
| Hmm... tub colapsabil. Esti sigur ca secundara nu va face talanga-balanga la adierile de vant ? Eu vad doar doua tije de sprijin. Exista si o a treia? |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9896
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 13 Sep 2010 22:55 Download mesaj |
|
|
|
Tubul e făcut din carton? Sigur nu vibrează celula care ține secundara și focuserul  _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7177
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 14 Sep 2010 05:28 Download mesaj |
|
|
|
La pretul asta merita. Sigur, in timp vor fi ceva probleme, dar rezolvabile.
In fapt mai devreme sau mai tarziu probleme apar cam la toate. Vorba unui american de pe CloudyNights. Telescoapele sunt singurele lucruri pe care le cumperi noi din magazin si nu te astepti sa mearga totul bine. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
dyazzz Membru

|
Trimis: 14 Sep 2010 14:26 Download mesaj |
|
|
|
Este din aluminiu nu din carton .Pe niciun review nu am vazut sa fie specificata problema balanganelii.Desi cele doua tije mi se par cam firave...de ce nu or fi facut si ei 3? .Totusi la pretul pe care il are....nu stiu ce sa zic.Poate ii incropesc un tub intreg. _________________ Keep looking up!
Clear Sky!
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 14 Sep 2010 17:54 Download mesaj |
|
|
|
| Ai vazut suportul de la oglinda secundara ? |
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3746
|
|
| Sus |
|
 |
dyazzz Membru

|
Trimis: 14 Sep 2010 20:10 Download mesaj |
|
|
|
Ce mai are si suportul???? .Voi numa critici dati .Pe siteurile americane am vazut numai laude.Marog... _________________ Keep looking up!
Clear Sky!
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 14 Sep 2010 21:18 Download mesaj |
|
|
|
| dyazzz a scris: | Ce mai are si suportul???? .Voi numa critici dati .Pe siteurile americane am vazut numai laude.Marog... |
Asa-s americani, vad doar jumatea plina a paharului pe cand noi doar pe cea goala. Niste tristi. In principiu poti citi printre randuri, or fi ei americani dar tot oameni sunt, ma indoiesc ca toti sunt toti experti si apreciaza sculele la nivelul unui expert. Acum nu te astepta ca lumea sa iti dea sfaturi perfect obiective, perfect echilibrate, fara urma de invidie, cu profesionalism 100%, sa iti si inteleaga situatia particulara si sa vina cu solutii perfect valabile respectivei situatii. Pe de alta parte multi nu au sansa sau posibilitatea sa si foloseasca multitudinea de scule prezentate (cad ca cel putin in romania sunt mai multe modele de telescoape decat pasionati) asa ca multi (ca si mine) vorbesc din auzite, din vazute pe net sau judecand din poze/specificatii. Oricum orice ai alege este alegerea perfecta daca o vei folosi respectiv alegerea gresita daca nu o vei folosi cu succes. Pune-te in situatia de a-ti fi luat respectivul telescop si imagineaza-te ca deja il folosesti. Daca la sfarsitul exercitiului totul e ok, nici o urma de regrete atunci go for it. Daca nu atunci mai gandeste-te, mai intreaba, mai cauta. Pe de o parte.
Pe de alta parte criticile nu au omorat pe nimeni, laudele insa nu aduc nimic bun.
Parerea mea. |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 14 Sep 2010 23:40 Download mesaj |
|
|
|
| Ce are suportul secundarei cu un singur brat ? Chiar asa ... ce rost are colimarea la f/5 ? Nici focalizarea nu-i o problema. Merge oricum ... baga mare ... nu uita masuta pe care trebuie sa-l pui daca nu vrei sa stai pe burta ... good luck ! |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9896
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 15 Sep 2010 01:00 Download mesaj |
|
|
|
dyazzz, orice telescop ti-ai lua, că e mic, că e mare, scump sau ieftin, că-l faci cu mâna ta sau îl iei de gata, până la urmă nu contează, decât să faci observații cu el. Dacă ai urmărit topicul cu observații, ai văzut că oamenii de-aici observă cu tot ce au în dotare și satisfacția este cu atât mai mare cu cât vezi mai bine cu un instrument mai mic... Un instrument mic dar perfect reglat și un ochi instruit, cu care observi de câte ori ai ocazia valorează mai mult decât un instrument scump, mare, greu de cărat și greu de colimat pe care nu prea-l vei scoate la cer... _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Ultima modificare efectuata de catre Erwin la 15 Sep 2010 10:35, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
mak Membru

Data inscrierii: 19 Ian 2009 Mesaje: 1239
|
Trimis: 15 Sep 2010 10:24 Download mesaj |
|
|
|
De acord cu Erwin 99,99%. Restul de 0,01% dezacord sunt pentru faptul ca trebuie sa iti faci temele totusi inainte de a cumpara ceva, adica sa fii sigur ca e ceea ce trebuie si face ce zice pe cutie . La banii astia, nu tot ce zboara se mananca. |
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 15 Sep 2010 10:35 Download mesaj |
|
|
|
dyazzz,
telescopul de la Astrovest este foarte bun pentru un incepator. Faptul ca este colapsabil si are greutate mica il face foarte usor de transportat si depozitat si acestea sunt avantaje imbatabile.
Probabil ca va fi putin mai greu de colimat, fiind f/5, dar chiar si un telescop cu raport focal f/10 trebuie colimat si oricum trebuie sa inveti sa faci si asta daca iti cumperi un reflector. Spre deosebire, un refractor sau un Mak nu prea necesita colimare decat in rare cazuri (dar in aceasta situatie ai cam "pus-o" - colimarea precisa a refractoarelor si Mak-urilor este foarte dificil de facut).
Mie imi ia exact 5 minute sa colimez un telescop f/4 (evident e necesar exercitiu ) si 2 minute sa colimez unul cu raport f/6. Laserul de colimare in combinatie cu o lentila Barlow face mai toata treaba, eu doar invart un pic de suruburi
Nu mai speriati omul, va rog, mai ales atunci cand vorbiti din auzite. Eu nu cred ca un incepator trebuie sa dea mii de euro pe telescoape apocromate sau mai stiu eu ce bazdaganii scumpe numai ca sa faca unora pe plac (desi cei despre care vorbesc eu acum probabil ca au vazut un APO numai in poze). _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|