| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 242871 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: CosminXF |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1789 la data de Joi Aug 27, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
pischiper Membru

Data inscrierii: 18 Apr 2008 Mesaje: 2
|
Trimis: 07 Iul 2008 14:32 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| faina conversatiile lucia tineo tot asa multam pentru salutari ne cam auzim zilnic pe tiburi aici nu prea am avut timp sa intru insa sunt citeva discutii destul de faine |
|
| Sus |
|
 |
stefan Membru

Data inscrierii: 30 Mai 2008 Mesaje: 92
|
Trimis: 25 Noi 2008 21:25 Download mesaj |
|
|
|
opa-opa
pagini din istoria "star wars" _________________ think pink! |
|
| Sus |
|
 |
lucia lucia Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2006 Mesaje: 1096
|
Trimis: 07 Mai 2013 00:47 Download mesaj |
|
|
|
Sorooooo!
Greu îmi e cu slujba, dar mai greu îmi e să mă regăsesc pe aici.
Claie de novici. Ete-e... e și nenea Abel.
Bre, voi ăștia. Poate-mi spuneți că nu mă știți, auzi, cică who is she, că vin și vă caftesc nasol de tot.
Foaie verde bob de rouă
Avem și piscină nouă.
Ne-negrim, ne-ntinerim
Dar suntem ce vrem să fim.
(Asta e doar pentru Dl.D., să-și amintească de prima întâlnire și să știe că știu.) _________________ vor veni straini aici, mult dupa ce ne vom stinge si se vor intreba:
CINE AM FOST? |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7216
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Mai 2013 01:53 Download mesaj |
|
|
|
Buna revenire. Nu ne-am intersectat pe forum, dar nu am uitat spiritul spumos, care vad ca nu s-a pierdut. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
aandrei Membru

Data inscrierii: 10 Ian 2013 Mesaje: 494
Motto: Inteligenta si viata sunt proprietati fundamentale ale materiei. Localitate: Constanta
|
Trimis: 17 Iul 2013 18:03 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Salut! |
|
|
|
Ti se pare ca au probleme modelele cosmologice sau stiinta in general?
Ai sesizat ca stiinta a devenit o pseudoreligie a nihilistilor ateisti?
Unde au stat legile fizicii inainte de big Bang?
Daca moartea termica a Universului era posibila, nu s-ar fi produs DEJA?
Daca pui intrebarea corecta, raspunsul te va gasi  _________________ Newtonian Dobson Capella 10", F 4,7 |
|
| Sus |
|
 |
stelaru Membru

Data inscrierii: 10 Aug 2006 Mesaje: 569
Motto: Haideti sa haidem! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 29 Sep 2013 21:03 Download mesaj |
|
|
|
Hei, lucia!
Ce mai faci?
Nu sunt numai novici pe-aici.
Mai sunt si "intrerupti" ca mine.
Eram sigur ca ai plecat din tara, nu stiu de la ce mi-a ramas asta in cap acum (nu spun cati) ani. _________________ Nimic din ce vezi nu e real
-----------------------------
Sky-Watcher Mercury refractor 70/500
Bresser 10x50
Alcor 8x21
2 ochi |
|
| Sus |
|
 |
Sarrah Membru

Data inscrierii: 08 Dec 2013 Mesaje: 362
|
Trimis: 13 Dec 2013 01:00 Download mesaj |
|
|
|
| La multi ani Lucia, maine e 13 decembrie, sf. LUCIA. |
|
| Sus |
|
 |
Sarrah Membru

Data inscrierii: 08 Dec 2013 Mesaje: 362
|
Trimis: 13 Dec 2013 21:20 Download mesaj |
|
|
|
Pubblicato da:
Mauro Meloni
13-12-2013 ore 13:07
Il detto "Santa Lucia, il giorno più corto che ci sia" risale a ben 5 secoli fa, cioè a prima del 1582: in quel periodo la sfasatura fra calendario civile e calendario solare era ancora così rilevante che il solstizio cadeva proprio fra il 12 e il 13 dicembre rendendo quindi questo il giorno più corto dell'anno. A seguito della Riforma di Papa Gregorio XIII, si colmò la sfasatura di calendario ed il solstizio passò così al 21-22 dicembre (come oggi) ma la festa della Santa rimase sempre al 13 e così anche il detto legato al giorno più corto si è tramandato invariato fino ai nostri giorni, pur non rappresentando pienamente l'attinenza con la realtà. Contrariamente a quello che ancora in tanti credono, non è quindi Santa Lucia il giorno più corto dell'anno.
Va comunque rilevato che ancora oggi attorno al 13 dicembre cade il periodo dell'anno in cui il Sole tramonta prima. Nell'arco delle prime due settimane di dicembre l'orario del tramonto si mantiene quasi costante, tra le 16.41 e le 16.42 (per una località di media latitudine italiana): il sole tramonta perfino prima che al solstizio! Durante il solstizio, infatti, il Sole tramonta leggermente più tardi, attorno alle 16,44, ma anche l'alba è ritardata di alcuni minuti: in definitiva, pur tramontando dopo, per il solstizio il Sole resta sopra l'orizzonte circa 3 minuti in meno rispetto al giorno 13, andando così a configurare la giornata più corta dell'anno. In basso Santa Lucia rappresentata in volo col suo asinello: da oggi (13 dicembre) si fa sempre più forte l'attesa dell'inverno e del Natale.
http://www.meteogiornale.it/notizia/30424-...che-ci-sia |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|