Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235362 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
habarnam Membru

Data inscrierii: 14 Mar 2006 Mesaje: 175
|
Trimis: 06 Apr 2006 14:44 Download mesaj |
Titlul subiectului: transport |
|
|
|
am sunat la posta .. pentru cinci kile cu mentiunea fragil, de la noi in germania ... 130 RON ..ceea ce zic ca e super bine !
Domnu Robert am un pret corect de la HOO GErmany ?? LA telescopu meu ?
Deci io zic sa il iau ..ce ziceti ? |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 06 Apr 2006 15:24 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: transport |
|
|
|
habarnam a scris: | am sunat la posta .. pentru cinci kile cu mentiunea fragil, de la noi in germania ... 130 RON ..ceea ce zic ca e super bine !
Domnu Robert am un pret corect de la HOO GErmany ?? LA telescopu meu ?
Deci io zic sa il iau ..ce ziceti ? |
Acest telescop Luna 60 cu la fel acesoir pot sa trimet si eu, si transportul in Romania ma costa 35 Euro.
Cer senin
Robert _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
habarnam Membru

|
Trimis: 06 Apr 2006 15:45 Download mesaj |
Titlul subiectului: ok |
|
|
|
Ok .. Domnu robert va scriu un mail de comanda ferma in cateva zile ..
Singura intrebare, in cat timp ajunge, si daca exista o sansa mica sa fie sparta pe drum ? La transportul asta al tau e mentionat fragil ? la 35 Euro ar fi perfect ..
Si mai astept un sfat de la astronomii meseriasi in legatura cu luneta pe care mi-am ales-o .. pleeeeeeeessssssseeeeeee !!!!
Multam! |
|
Sus |
|
 |
bakunin99 Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2005 Mesaje: 333
|
Trimis: 06 Apr 2006 16:38 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Eu nu sunt un mare astronom , dar eu iti recomand mai degraba
http://www.teleskopservice.com/refractors/...tml#70-900
Nu stiu ce motoras e ala la un telescop de 100 de euro, dar sigur mai mult o sa te deranjeze ... sigur nu e bun de nimic.
Asta are apertura mai mare, montura mai solida, si costa cu 30 de euro mai mult. _________________ Vizitati blogul meu <a href="http://www.snowunderstarlight.com">Snow under Starlight</a> |
|
Sus |
|
 |
habarnam Membru

|
Trimis: 06 Apr 2006 17:30 Download mesaj |
Titlul subiectului: da |
|
|
|
Am vazut-o si pe aia .. doar ca nu are multe accesorii .. ca asta
Aia 10mm de la apertura chiar nu cred ca o sa fie foarte sesizabili, corect ?
cum iti dai seama ca e montura mai solida ? dupa nume?
La ala am motoras, care sper sa fie ok, okulare plossl (si la Jupiter sunt, ce-i drept), dot finder, prisma pt folosire terestra, si mai era ceva .. |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 06 Apr 2006 17:54 Download mesaj |
|
|
|
Saptamana viitoare plec la olimpiada de chimie la Baia Mare. Stie cineva daca se gaseste acolo vreun magazin de telescoape ? Am auzit ca au planetariu si niste telescoape la planetariu. Sper sa pot sa ma uit prin ele. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 06 Apr 2006 18:26 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: da |
|
|
|
habarnam a scris: | Am vazut-o si pe aia .. doar ca nu are multe accesorii .. ca asta
Aia 10mm de la apertura chiar nu cred ca o sa fie foarte sesizabili, corect ?
cum iti dai seama ca e montura mai solida ? dupa nume?
La ala am motoras, care sper sa fie ok, okulare plossl (si la Jupiter sunt, ce-i drept), dot finder, prisma pt folosire terestra, si mai era ceva .. |
Salut
10 cm mai mula apertura se aud putin, dar dau deja destul lumina mai multa, ca sa se mareste un obiect mai mult.
La luneta Luna60 este un motor pentru axa RA,care merge bine, si macar ramin obiectele in cimpul ocularul-ui.
Aici http://www.hoo-germany.de/produkt.php?prd=122 gasesti productul meu.
cer senin
robert _________________ CS Robert
House of Optics Germany
|
Sus |
|
 |
GM__ Membru

Data inscrierii: 06 Noi 2005 Mesaje: 89
|
Trimis: 06 Apr 2006 21:00 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Si mai astept un sfat de la astronomii meseriasi in legatura cu luneta pe care mi-am ales-o .. pleeeeeeeessssssseeeeeee !!!! |
personal nu m-am uitat prin lunete TS (cum e a ta),dar cunosc citiva indivizi care au asa ceva si mi-au spus ca sint mult superioare calitativ celor de la Synta (cum e skywatcher).In general sint considerate ca fiind la fel de bune ca TAL-urile.A,si daca poti ia-l pe ala de 70mm,cel de 70mm aduna cu 36% mai multa lumina si contrast decit cel de 60mm...e cam mare diferenta,nu? |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 06 Apr 2006 21:46 Download mesaj |
|
|
|
GM__ a scris: | Citat: | Si mai astept un sfat de la astronomii meseriasi in legatura cu luneta pe care mi-am ales-o .. pleeeeeeeessssssseeeeeee !!!! |
personal nu m-am uitat prin lunete TS (cum e a ta),dar cunosc citiva indivizi care au asa ceva si mi-au spus ca sint mult superioare calitativ celor de la Synta (cum e skywatcher).In general sint considerate ca fiind la fel de bune ca TAL-urile.A,si daca poti ia-l pe ala de 70mm,cel de 70mm aduna cu 36% mai multa lumina si contrast decit cel de 60mm...e cam mare diferenta,nu? |
Intre lunete TS si Skywatcher nu este nici o diferenta. Acele de la TS sint tot chinesesti si se deosebesc numai in tub, dar nu in optica si nu in tecnica.
Telescoapele TAL sint in comparatie cu Synta sau TS neaparat mai bune, nu se pot compara cu astea chinesesti.
Cer senin
Robert _________________ CS Robert
House of Optics Germany
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1208
|
Trimis: 06 Apr 2006 23:25 Download mesaj |
|
|
|
Salutare tuturor membrilor acestui forum!
Urmaresc de mai mult timp evolutia discutiilor si sfaturile avizate ale dlui. Robert.
Pentru "habarnam": astronomia este un hobby destul de scump. O investitie intr-un instrument astronomic nu isi va diminua valoarea atat de rapid cum se intampla cu celelalte produse (electronica, IT etc.). De aceea este bine sa cumperi un instrument cat mai mare posibil (in limita bugetului) si portabil (mai ales daca nu locuiesti la casa sau este foarte poluat luminos locul). O luneta de 70mm iti va permite sa observi sistemul solar si cateva obiecte deep-space mai luminoase. Foarte rapid vei vrea mai mult (daca se prinde microbul, bineinteles), dar vei fi mai sarac cu banii cu care ti-ai cumparat luneta asa ca nu iti vei mai permite un telescop mai mare (asta in cazul ca banii nu sunt o problema pentru tine). O luneta de 70mm o vei putea folosi insa si la observatii terestre (in sensul ca este mult mai usor de utilizat decat un reflector newtonian si nu da imagini inversate decat in oglinda sau chiar reale cu o prisma) sau ca instrument foarte portabil de luat in calatorii (sau o vei putea da copiilor tai). Sfatul este sa evaluezi cati de multi bani ai dori sa investesti, aceasta nefiind o investitie pe termen scurt, sa strangi acei bani daca nu ii ai si apoi sa iti iei un telescop decent.
Si o luneta de 70mm precum modelele Sky-Watcher poate fi un instrument pentru inceput daca ii intelegi limitarile si crezi ca mai tarziu iti vei permite ceva mai mare. O luneta de 70mm poate fi insa un al doilea telescop util (mai ales daca este apocromat) mai ales atunci cand nu ai chef sa montezi telescopul mai mare sau pentru o sesiune scurta de observatii.
Numai bine! _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
habarnam Membru

|
Trimis: 06 Apr 2006 23:30 Download mesaj |
Titlul subiectului: ok |
|
|
|
ok .. Multam de informatii !
Robert , o ultima intrebare ...
Pot sa iau luneta de 70, in locul celei de 60, pe montura celei de 60 ? (aia cu motoras ?)
Daca pot, cat e pretu (sa fie cam aceleasi accesorii)? (luneta+transport)
As mai scoate niste bani, daca se merita
Mersi pentru rabdare, trebe neaparat sa vii in Romania sa te cinstim !!!!!
p.s.(e mai recomandat un cautator cu dot, sau o luneta cautatoare ???)
Numai bine ! |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 07 Apr 2006 11:52 Download mesaj |
|
|
|
Montura si motoras iti trebuie doar daca vrei sa faci poze neaparat. In cazul asta iti mai trebuie un aparat foto si un adaptor intre el si luneta. La un instrument cel mai important e obiectivul, cu cat mai mare cu atat mai bine. Si asa la marginea campului vei avea aberatii, toate refractoarele au, mai ales cele ieftine. |
|
Sus |
|
 |
habarnam Membru

|
Trimis: 07 Apr 2006 11:57 Download mesaj |
Titlul subiectului: da |
|
|
|
Vreau neaparat sa fac poze.. deci vreau neaparat motoras ...
Adaptorul foto o sa incerc sa mi-l construiesc singur, dupa metoda bincecunoscuta a tubului de film
Asta e, o sa ma obisnuiesc cu aberatiile pe margine ..  |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 07 Apr 2006 11:58 Download mesaj |
|
|
|
Mai lasa dracului cautatoarele la o luneta asa mica. Iti recomand un dot - spot (cum vrei tu) doar daca vrei sa-l iei in catare pe Iliescu. Si daca luneta e atasata la altceva, un obiect acolo oarecare de calibru cat mai mare daca se poate. |
|
Sus |
|
 |
habarnam Membru

|
Trimis: 07 Apr 2006 12:02 Download mesaj |
Titlul subiectului: he he |
|
|
|
Iliescu e terminat .. sunt prea multi daca trebe sa-i iau in dotspot
Ideea era ca ambele erau moca la cele doua tipuri de lunete..si nu stiam care e diferenta. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|