Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Omul_si_Galaxia.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 237796
Numar de utilizatori inregistrati: 2896
Cel mai nou utilizator inregistrat: paulbth
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Metode ieftine pentru producerea oglinzilor

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje  

Lunete/Telescoape

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 24 Iul 2010 14:52 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Mai bine te-ai pune sa studiezi un pic inainte de a specula.

PS
eu sa fac
tu sa faci
el/ea sa faca
noi sa facem
voi sa faceti
ei/ele sa faca
Sus
Stanescu Octavian
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 24 Iul 2010 15:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

pitiulian: activezi si pe site auto si plangi dupa autoturisme Audi, BMW ieftine ,
doresti bijuterii cu diamante ieftine , totul sa fie bun si ieftin Laughing
Ai facut cu mana ta ceva de caliatate si ai dat ieftin ?
poti face o piesa mecanica la precizie micronica ? sti cum sa o masori?
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 24 Iul 2010 16:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pitiulian, cred ca daca ai incerca sa slefuiesti o oglinda de telescop pana la capat, cu testele aferente, si ai calcula timpul pe care il folosesti pentru realizarea ei, la pretul orei de munca de la noi, s-ar putea sa ai surpriza sa vezi ca te costa cam cat un telescop chinezesc cu totul.

Nu stiu daca preturile din magazine sunt mari sau mici in raport cu ora de munca din China sau Taywan, dar stiu ca preturile de acum 10 ani erau mai mari.

Membru
Membru

Data inscrierii: 14 Iun 2010

MesajTrimis: 24 Iul 2010 18:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ma-m referit ca sunt anumte masini care fac oglinzile respective,intr-un timp foarte scurt,sa nu crezi ca la fabrica x face careva oglinzi manual?
Sus
Doru Dragan
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

MesajTrimis: 25 Iul 2010 17:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cineva face sticla. Neaparat de calitate. Cineva slefuieste. Neaparat cu precizie. Cineva aluminizeaza. Cineva face tubul si mecanica din jur. Asta ca sa nu vorbim despre oculare. Noroc ca sunt chinezi si se multuumesc cu putin. Deocamdata.
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 25 Iul 2010 17:35 Download mesaj
Titlul subiectului:

Evident ca in fabrici oglinzile se fac pe masini, chiar si pe unele controlate de computer, dar si astea costa. Daca vrei sa faci 100 de oglinzi poate ca merita, dar daca vrei doar una....

Poti insa sa incerci sa-ti construiesti o masina, dar tot nu va fi ieftin.

Cred insa ca merita sa cauti sa vezi ce metode exista, poate inventezi tu o metoda noua. Dar trebuie sa stii exact care sunt caracteristicile unei oglinzi bune.

Membru
Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009

Motto: SI SEDES NON IS

MesajTrimis: 25 Iul 2010 19:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eu am invatat din proprie experienta ca vorba "suntem prea saraci sa ne permitem sa luam lucruri ieftine" se aplica de fiecare data. De fiecare data "ieftin" s-a transformat foarte repede in "extrem de scump". Putem judeca functie de raportul calitate - pret. A alege numai functie de pret este cea mai mare gresala. Nu inseamna ca tot ce este foarte scump este si de calitatea cea mai buna. Exista si "marfa de fite" pentru "clienti de fite". Laughing
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Iul 2010 19:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

Hmm posibil,dar totusi daca stai sa te gandesti,incet incet mana omului nuprea mai intervine cu cat procesul devine aproape automat.Asta inseamna ca prelucrarea este mai ieftina.Dar mai intervine distribuitorul x,etc,care ridica din nou pretul Crying or Very sad
Sus
Erwin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 25 Iul 2010 19:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eu am cercetat atât documentația cât și informațiile de aici de pe forum și de pe alte site-uri ATM și am ajuns la concluzia că pentru mine nu este rentabil să mă apuc de șlefuit. Nu am spațiul și timpul necesar unei astfel de activități, cel puțin nu în viitorul imediat. Dar, pentru că îmi place să construiesc și mă pricep la mecanică, m-am apucat de celelalte părți ale unui telescop: tubul, focuserul, montura. Chiar și acestea au ajuns să coste echivalentul în bani ceva mai mult decât cele chinezești din magazin. Pentru mine însă, satisfacția obținută nu se poate măsura în bani. E un hobby și plăcerea de a construi e mai mare. Când reușesc să obțin și rezultate, observații și aprecieri, satisfacția se dublează. Totul este să-ți echilibrezi în interior "cererea și oferta", fie că te pasionează observarea cerului, astrofotografia sau construirea pur și simplu. Optica este însă un domeniu de mare precizie care necesită multă muncă și solide cunoștințe teoretice, iar cei ce reușesc s-o stăpânească cu adevărat sunt puțini.
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
Dan Vasiliu
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Iul 2010 20:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

Evident ca nu m-am referit la hobby. Placerea de a construi ceva nu se echivaleaza in bani ci in satisfactie. Laughing

Acum revenind la "masini" care inlocuiesc munca umana. Da, masinile nu primesc salariu. Utilajul insa trebuie inventat, proiectat, realizat ceea ce costa bani. Se adauga costurile de intretinere, consum energie, spatiul in care "se manifesta" utilajul etc. Si astea costa ! Utilajul se uzeaza fizic (trebuie reparat) si moral (inlocuire, modernizare sau retehnologizare). Si astea costa ! ... Mai are si amortizare si ... altele. Toate sunt costuri care se reflecta in pretul produsului. Nu inseamna ca inlocuind omul cu masina pretul produsului reflecta doar materialul folosit. Si inca ceva, daca nu ai o cantitate anume de produse finite (cererea pietii) toate costurile pot creste semnificativ pretul produsului finit. Cool

Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Iul 2010 21:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

Aveti dreptate,dar tot consider ca fabricele care produc aceste telescoape au preturi mult mai scazute si intermediarii cu distribuitorii maresc preturile dupa bunul plac.
Va dau un exemplu:sunt magazine de la noi(nu dau nume)care dupa ce sa marit tva-ul toate telescoapele sau scumpit,dar nu cu 3-5%,cu aproape 30-40%
Erwin si mie imi place sa fac de la zero un telescop,am rabdare,dar nu am nici sticla si nici firma de aluminizat prin apropiere.Pe langa asta urasc scartaitul sticlei care nu pot sa-l suport,de asta ma axez pe alte materiale.
Singurul telescop care il pot face din sticla este de tip luneta.
Sunt curios daca sa construit un telescop din oglinzi drepte?,pana acuma nu am gasit decat o versiune facut din mici bucati de sticla sub forma unui fagure.
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 25 Iul 2010 21:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

pitiulian a scris:
Va dau un exemplu:sunt magazine de la noi(nu dau nume)care dupa ce sa marit tva-ul toate telescoapele sau scumpit,dar nu cu 3-5%,cu aproape 30-40%

Pai cum putem verifica "exemplul" daca nu dai nume ?
Hai, fa-ti curaj si da-ne numele pana nu dispare "exemplul" de pe piata. Laughing
Sus
Erwin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 25 Iul 2010 21:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sigur că se poate construi, în principiu, dar e bun la ceva? Ia o oglindă plană suficient de mare și de subțire ca să fie elastică și curbeaz-o făcând vacuum sub ea. Nu-ți va folosi pentru astronomie, pentru că deformarea nu este suficient de precis apropiată de parabolă (vorbim de abateri de ordinul zecilor de nanometri). De fapt, oglinda plană e mai greu de făcut decât una sferică sau parabolică.
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob

Ultima modificare efectuata de catre Erwin la 25 Iul 2010 21:47, modificat de 1 data in total
Sus
pitiulian
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Iul 2010 21:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

nobody si asa moderatorii stau cu ochii pe mine si ma critica la fiecare rapuns daca mai dau si nume va parasesc Laughing Embarassed
Sus
Dan Vasiliu
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Iul 2010 21:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Un producator, cu cat investeste mai mult in specializare si in performanta produselor sale, tinde sa-si externalizeze anumite servicii printre care si departamentul de marketing. Pastreaza un minim necesar iar restul transfera catre distribuitori. In general distribuitorii vand cam la acelasi pret (recomandat sau nu de fabricant). Ca sa ramana agreati de producator au si un anumit target prevazut in contract. Din acest motiv si din multe altele nu-si permit sa sara calul cu preturile. Nici fabrica nu se incurca sa-si mentina o logistica costisitoare pentru vanzari en-detail. Cei care umfla pretul sun re-re-revanzatori (care si ei cumpara en-gros de la distribuitorul oficial). Piata insa regleaza astfel de neregularitati. Avem sansa ca putem sa cumparam de unde vrem (atentie la costuri de transport si eventual taxe vamale). Laughing
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje   Lunete/Telescoape Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatoare

Download topic
Pagina 5 din 6

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact