Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
m42.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 235111
Numar de utilizatori inregistrati: 2859
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

telescopu' a sosit..

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Lunete/Telescoape

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010

Motto: Start spre viitor...

MesajTrimis: 29 Iul 2012 16:07 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 29 Iul 2012 18:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

nu vreau neparat sa-mi supraestimez luneta(nu e cazu,sunt altele mai bune recunosc),dar era vorba de comparatia intre 90/1000 si 130/650 sau 130/900 la luna si planete indeosebi.Cred ca nu se poate vedea ca prin 8 inch-ar fi prea de tot.Totusi tu ai privit prin 90/900 sky watcher,iar eu prin 90/1000 Omegon.Chiar daca pretu si calitatea optica seamana,Omegonu e putin mai lunga ceea ce face o calitate ceva mai buna a imaginii,care printr-un zoom chiar si mediocru poate da niste imagini superbe pentru mine la luna,planete si steleduble
ce am spus in mesaju anterior despre luneta mea e adevarat.Poate se datoreza si faptului ca e nemteasca,chiar daca-i fabricata in China,supusa fiind controalelor de calitate din vest,ceea ce se vede.Nu stiu sky watcheru pe unde o fi construit,dar banui ca tot vreo chinezarie..

Ultima modificare efectuata de catre sternchen la 29 Iul 2012 22:39, modificat de 1 data in total
Sus
sternchen
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Iul 2012 19:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

legat de zoom "mediocru",apo inseamna corectia aberatiei cromatice.Si zoom-ul meu e tot de la Omegon Wink
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 29 Iul 2012 19:35 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Iul 2012 19:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

concluzionand tin sa precizez ca-s multumit de luneta,pt ca am vazut cu ea mai mult decat mi-am inchipuit eu,avand f putine idei despre telescoape acum 2 ani cand am luat-o.
Sus
eolloe
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2011

Motto: Eu cand vreau sa fluier, fluier!

MesajTrimis: 29 Iul 2012 19:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ati cam inceput sa vorbiti discutii. Intotdeauna "a mea e cea mai buna" ca lunga nu se potriveste decat partial aici Mr. Green.

Habar nu aveti ce imagini da cautatorul meu 6x30 si culmea, fara aberatii. Chiar am ramas uimit.

Eu zic sa trecem de hopul asta. Ceea ce vedem prin ele este pur partinitor. Ne multumeste sau nu ce vedem in raport cu banutii care i-am dat.

@sternchen amandoua sunt chinezarii si din pacate, amandoua acromate. Nu prea exista diferente de calitate si de imagine. Am avut ocazia sa ma uit si prin Celestron si prin Omegon si prin Skywatcher.

Edit: Sa nu insinuam ca ce e facut pentru vest e diferit. N-as vrea sa ma simt prost Smile. Chiar vad un chinez mic care sta si masoara si pune in doua lazi diferite Smile. Daca vrei sa vorbim despre masini atunci iti dau dreptate. Dar sunt fabrici din Europa nu din China.

Edit 2: Am un Skywatcher 150/750 "facut" pentru Spania. Fis...

Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Iul 2012 22:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu vreau sa te simti prost,da esti sigur ca toate sunt la fel?..destinatia nu conteaza?
sa luam de exemplu masinile-crezi ca o masina pt export e la fel cu una de intern?sau un telescop fabricat pt china sau romania e identic cu cel pt nemti sau Spania?as zice ca e o mica /mare diferenta care "se vede" si care nu consta doar in ultimu control inainte iesirea din fabrica ci in materialele folosite.
Apropo,prin ce Omegon te-ai uitat?
Sus
sternchen
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Iul 2012 22:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

voiam sa zic ca mai sunt telescoape bune pe piata la acelas pret cu altele.Bun insemnand ca se potriveste destinatiei lui,adica vede ceva.Totu e sa le cauti..

Spor!
Sus
eolloe
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2011

Motto: Eu cand vreau sa fluier, fluier!

MesajTrimis: 29 Iul 2012 22:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

Omegon 70/900 http://www.astroshop.eu/omegon-telescope-ac-70-900-eq-1/p,22464

Sa nu intram in comparatii de zone ca nu tine la optica.

Edit: Eu ies din polemica pentru ca am niste lucruri mai bune de facut.

Numai bine!

Ultima modificare efectuata de catre eolloe la 29 Iul 2012 22:36, modificat de 1 data in total
Sus
sternchen
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Iul 2012 22:36 Download mesaj
Titlul subiectului:

daca tu zici..
Sus
sternchen
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Iul 2012 22:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

o seara buna tuturor!
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 30 Iul 2012 12:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

zoth a scris:
Valy, cu siguranta nu ne vom putea intelege niciodata atata timp cat fiecare dintre noi se gandeste la aspecte diferite dar amandoi ne exprimam concluziile pe un subiect aparent comun.
Eu de exemplu ma gandesc la diferenta de perceptie a lui M3 sau M13 (tinte de luminozitate relativ mica si deschidere unghiulara marisoara) vazute intr-un telescop de 60mm si in unul de 200mm.
Sigur ca in acest caz castigul de cauza il va avea telescopul cu deschidere mare iar acest castig va fi datorat in principal castigului de lumina suplimentar al celui de-al doilea si mai putin de cresterea in rezolutie a raspunsului lui. O tinta mai luminoasa va fi perceputa mereu de ochi, ca avand o rezolutie mai buna.
Daca ne-am gandi insa la imaginea lui Jupiter sau Marte (tinte de luminozitate relativ mare si deschidere unghiulara mica) atunci diferentele s-ar estompa mult, atat din cauza perceptiei ochiului cat si din cauze fizice (limitarea atmosferica, nivelul de corectie al opticii, probleme de aclimatizare, colimare, etc).

+

Exista situatii in care grosismentul este un parametru relevant dar nu mereu el detine suprematia, pentru mine cel putin mai exista si alte aspecte care ma ating la "coarda sensibila". Ar fi vorba de dinamica imaginii, de profunzimea campului de clar, de adancimea planului de focus, de nuanta imaginii, de gradul de corectie al campului privit, de estetica imaginii, de fermitatea contururilor, de capacitatea instrumentului de a discerne o figura de difractie corecta si altele ... Toate astea pe mine ma bucura mai mult decat potentialul iluzoriu al unui grosisment urias.

Incerc sa patrund intelesul, desi oarecum il inteleg din al doilea citat. Probabil nu voi reusi decat daca facem un star party: cu cassul ajung la minim 137x, banui ca si tu ajungi la ceva similar cu ed-ul 100/900. Mereu am avut in minte equinoxul 100-120, dar m-a tinut departe pretul. As fi curios. Putem testa mai multe dileme:
- refractor aclimatizat rapid vs. reflector oglinda medie neaclimatizat, decolimat (ca sa testam si clasamentul lui archy)
- putem pune benzina (il climatizam/colimam)
- incercam si luna, si un jupiter, eventual si M13 ca s-ar putea sa incapa in ocular
Avem si un arbitru cu experienta, adica tu, avem si conditii de seeing identice pentru ca sa nu fie discutii.
Eu nu prea pot face comparatia ed80 cass 200 ca nu prea am oculare bune cu focala mica astfel incat sa am magnificatie similara, nici o a doua montura ca sa urmaresc in acelasi timp.

Ultima modificare efectuata de catre valy la 30 Iul 2012 13:05, modificat de 1 data in total
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 30 Iul 2012 12:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 30 Iul 2012 12:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pai tocmai, le aducem pe toate la numitor comun: magnificatie in conditii identice (locatie, seeing, subiect observat).
Totusi nu comparam chiar mere cu pere, ED-ul e f/9 (ma refer la 100/900), cassul e f/22 deci asa la plesneala as zice ca sunt comparabile. Chiar si pretul e tot in aceeasi clasa. Pana la urma toate sunt telescoape destinate aceluiasi scop, observatiilor astronomice, nu?
Ar mai merita luat in calcul un achromat lung, tot asa gigantic >f/15. Din pacate nu mai pot face downgrade la f/5 ca il comparam si asa, decat daca aduce careva o diagonala de 50mm.
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 30 Iul 2012 13:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

Si care este scopul acestor comparatii Valy?
Pana la urma ce vrem sa rezulte din aceasta discutie?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Lunete/Telescoape Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatoare

Download topic
Pagina 5 din 7

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact