Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
19.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 194757
Numar de utilizatori inregistrati: 2540
Cel mai nou utilizator inregistrat: James Bond
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 399 la data de Joi Dec 31, 2015
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Sky-Watcher EQ8


Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Monturi/Trepiede

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
nobody
Membru
Membru


Data inscrierii: 02 Apr 2010
Mesaje: 4125

Motto: Never ever give up !

Localitate: Nowhere

MesajTrimis: 30 Mar 2013 01:26 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

@jimao22
Eu m-am gandit ca vinzi tot ce ai si iti iei EQ8. Am inteles ca merge si fara telescop. Poate ai noroc si iti mai ramane de-o luneta cautatoare. Sau o folosesti pe cea de aliniere polara.

Laughing Laughing Laughing

Apropo, cei mai batrani in domeniu ar putea sa ne explice ce inseamna "cer senin" ?
Poate-si mai aduc aminte ...
De EQ8 n-am bani ca ma pregatesc sa emigrez in Antartica.
Sus
valy
Membru
Membru


Data inscrierii: 21 Iul 2005
Mesaje: 8703



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 30 Mar 2013 10:59 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Vi se pare scumpa? Un edge hd de 9" e cam tot pe acolo, un fsq e 6000coco, si astea sunt entry level.
Il stiam serios pe jimao, chiar am crezut ca isi ia, m-a dezamagit Smile.
Sus
jimao22
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 12 Apr 2010
Mesaje: 2745

Motto: [descopera lumina]

Localitate: Ploiesti

MesajTrimis: 30 Mar 2013 12:34 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

E, bine, daca te-am dezamagit, n-am ce face, o sa-mi iau o montura d-asta. Ce sa fac?
Da' mai astept un pic. Vreun an-doi. Sa se mai coaca recolta de euro.
Sus
auriga
Membru
Membru


Data inscrierii: 22 Dec 2008
Mesaje: 2045



Localitate: Cluj-Napoca

MesajTrimis: 09 Iun 2013 08:38 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

primele exemplare au fost livrate:

http://www.astrophotography.id.au/unboxing.../#more-911

eqmod s-ar parea ca nu functioneaza (deocamdata) cu eq8.
Sus
Catalin Paduraru
Membru
Membru


Data inscrierii: 08 Mai 2006
Mesaje: 2117



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 09 Iun 2013 22:50 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Un singur lucru inteleg, s-a dus portabilitatea cu montura asta Smile
Sus
dragos.n
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 20 Dec 2007
Mesaje: 5491

Motto: Sentio ergo sum

Localitate: Ploiesti

MesajTrimis: 10 Iun 2013 08:47 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Da' de ce? O sudezi pe o remorca,, si gata portabilitatea. Laughing
_________________
Dragos N
Sus
jimao22
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 12 Apr 2010
Mesaje: 2745

Motto: [descopera lumina]

Localitate: Ploiesti

MesajTrimis: 10 Iun 2013 11:14 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

E, na si voi, acum. Pentru portabilitate extrema exista EQ1.
Sus
auriga
Membru
Membru


Data inscrierii: 22 Dec 2008
Mesaje: 2045



Localitate: Cluj-Napoca

MesajTrimis: 20 Iun 2013 11:52 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

A fost raportat ca EQDIR functioneaza pe EQ8.
In plus, niste rezultate initiale raportate:de un tip ce si-a cumparat-o (Robin Wilson) "Using pempro I get a PE of 4.4 Peak to Peak and after applying a curve to eqmod I get a corrected figure of 2.18 Peak to Peak. Pretty good".

Cumparati cu incredere Smile
Sus
dragos.n
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 20 Dec 2007
Mesaje: 5491

Motto: Sentio ergo sum

Localitate: Ploiesti

MesajTrimis: 20 Iun 2013 15:33 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Exact asta ne tinea in loc. Nu prea aveam incredere. Acum o sa dea toti buluc. Auriga, imi ti si mie rand la ea, la Horatius? Laughing Please.
_________________
Dragos N
Sus
cmatei
Membru
Membru


Data inscrierii: 09 Sep 2009
Mesaje: 844



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 20 Iun 2013 16:06 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

@dragos.n: de 10 ori mai bun, de 3 ori mai scump. E si o problema de incredere Smile
Sus
jimao22
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 12 Apr 2010
Mesaje: 2745

Motto: [descopera lumina]

Localitate: Ploiesti

MesajTrimis: 20 Iun 2013 19:21 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Nu ca as avea banii astia la dispozitie, dar faptul ca poate lucra cu EQMOD ma duce cu gandul departe... E o optiune de luat in calcul pe termen mediu/lung. La modul serios.
Sus
gabi
Membru
Membru


Data inscrierii: 13 Mai 2010
Mesaje: 794

Motto: Nu Stiu! Este Inceputul Intelepciunii..

Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 26 Oct 2013 15:51 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Un link cu mai multe detalii despre EQ8.

http://www.dangl.at/ausruest/eq8/eq8_e4.htm
Sus
Sorin Sfartz
Membru
Membru


Data inscrierii: 10 Sep 2008
Mesaje: 335



Localitate: Onesti

MesajTrimis: 02 Noi 2013 11:43 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

M-am uitat si eu pe link-ul dat de Gabi si am vazut ca fiecare motor pas cu pas are si niste encodere.
Ma poate lamuri cineva la ce servesc encoderele alea. Eu stiam ca se folosesc astfel de encodere la servomotoare ca sa furnizeze un feedback despre pozitie.
Dar la motorul pas cu pas lucrul asta nu prea imi pare (mie Smile ) necesar, caci pozitia e stabilita de numarul de pasi efectuati.
Sus
cmatei
Membru
Membru


Data inscrierii: 09 Sep 2009
Mesaje: 844



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 02 Noi 2013 12:25 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Poti sa misti axele independent de motor, si atunci tot stii (aproximativ) unde esti, nu pierzi alinierea pe cer daca misti manual de telescop.

Eu eram extrem de entuziasmat la inceput cand am auzit ca o sa aiba encodere fiind convins ca sunt encodere absolute (citesc direct pozitia). Chestia asta mi-ar fi convenit de minune, pentru restart de la distanta de exemplu. Cred ca de-aia si eram asa de convins, ca mi-as fi dorit sa fie Smile Dar sunt tot incrementale.
Sus
Sorin Sfartz
Membru
Membru


Data inscrierii: 10 Sep 2008
Mesaje: 335



Localitate: Onesti

MesajTrimis: 02 Noi 2013 13:08 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Aha! Multumesc.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Monturi/Trepiede Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4  Urmatoare
Download topic
Pagina 3 din 4
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact