| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Cristi Toc Membru

Data inscrierii: 19 Feb 2013 Mesaje: 43
Motto: Uite-te pe cer si fi liber de orice gand. Localitate: Timisoara
|
Trimis: 19 Feb 2013 02:42 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Am achizitionat...e bun ? |
|
|
|
Salutare tuturor. Sunt nou pe acest forum si tanar student la geografie si pasionat de astronomie mai nou.
Am achizitionat de la Emag Telescop Celestron PowerSeeker 40 AZ, refractor.
Gama:PowerSeeker
Tip obiectiv:Refractor
Design optic:Refractor
Nivel:Incepatori/Copii
Computerizat:Nu
Marire teoretica maxima:94x
Magnitudine stelara maxima:10.5
Montura:Altazimutala
Diametru:40 mm
Distanta focala:500 mm
Raport focal:F/13
Dimensiunea tubului:46 cm
Rezolutie (arcsec.)2.9
Trepied:Aluminiu
Cautator:2 x 20
Suport pentru accesorii:Da
Oglinda diagonala:0.96"
Oculare:20 mm / 8 mm
Greutate (Kg):1.81 Kg
Altele:Straturi antireflex
Accesorii:Software planetariu The Sky Level 1
INTREBAREA MEA ESTE: Pentru un incepator ca si mine, este bun ? (la inceput), avand in vedere c-am avut buget de 200 lei. Si cam ce pot vedea cu acest telescop in cele mai bune conditii (nu ma refer la desertul Atacama ).
Multumesc anticipat!
http://www.emag.ro/galerie-poze/254748/450834 _________________ www.facebook.com/pamantul.asa.cum.este |
|
| Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2300
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 19 Feb 2013 09:38 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: Am achizitionat...e bun ? |
|
|
|
| Cristi Toc a scris: | Salutare tuturor. Sunt nou pe acest forum si tanar student la geografie si pasionat de astronomie mai nou.
Am achizitionat de la Emag Telescop Celestron PowerSeeker 40 AZ, refractor.
INTREBAREA MEA ESTE: Pentru un incepator ca si mine, este bun ? (la inceput), avand in vedere c-am avut buget de 200 lei. Si cam ce pot vedea cu acest telescop in cele mai bune conditii (nu ma refer la desertul Atacama ).
Multumesc anticipat!
http://www.emag.ro/galerie-poze/254748/450834 |
Salut Cristi.
Si bine ai venit printre noi!
N-as vrea sa-ti atenuez elanul, ba chiar din contra, m-as bucura daca acest lucru te va ambitiona si mai mult, insa instrumentul pe care l-ai luat este mai mult pt privit natura, vecinii, probabil e bun de luat pe munte.
Pt astro se recomanda un diametru minim de 6cm. Nu din alte considerente, ci strict datorita capacitatii de colectare a luminii raportate la diametrul pupilei ochiului, dar si nivelului de detaliu accesibil prin instrument.
Ce este bun la lunetica ta este raportul focal, ca atenueaza cat de cat aberatiile optice. Dar altfel, ai fi iesit mult mai bine daca mai puteai macar inca pe atat cat ai dat pe el si-ti luai un instrument decent, cel putin pt inceput, cu care puteai vedea ceva. Ma refer la ceva mai mult decat Luna..
Oricum, ca sa nu ramai bosumflat, poti indrepta, de curiozitate, mica lunetica spre ce obiect doresti (cu conditia sa stii pe unde sa-l cauti si eventual la ce sa te astepti, ca si aspect), macar sa vezi ce ... vezi. Nu te astepta la minuni, insa. Multi ar incadra-o la "Finderscope" (dupa diametru).
Intre timp, urmareste Bazarul de pe forum, ca sigur poti gasi ceva bun pt tine. Si cauta prin topicurile dedicate subiectele care te intereseaza, legate de optica, tehnici de observatie, review-uri instrumente etc..
Cer senin! _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
Ultima modificare efectuata saiph la 19 Feb 2013 15:25, modificat de 2 ori in total |
|
| Sus |
|
 |
Cristi Toc Membru

|
Trimis: 19 Feb 2013 14:40 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
multumesc frumos. Mi-ai taiat de tot elanul dar nu e nimica, macar stiu pentru inceput...e bun si vecinii  _________________ www.facebook.com/pamantul.asa.cum.este |
|
| Sus |
|
 |
Cristi Toc Membru

|
Trimis: 19 Feb 2013 18:47 Download mesaj |
|
|
|
Problema este ca habar n-am cum sa-l fixez...fac cum spune dar nu se vede... _________________ www.facebook.com/pamantul.asa.cum.este |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7061
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 19 Feb 2013 18:52 Download mesaj |
|
|
|
Poti sa vezi si detalii pe Luna, si cei patru sateliti galileeni ai lui Jupiter, dar si destule stele, multe peste ce vezi cu ochiul liber, si cateva roiuri. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
murrix Membru

Data inscrierii: 05 Feb 2013 Mesaje: 28
Motto: I've got a feeling we're not in Kansas anymore... Localitate: Liebling (Timis)
|
Trimis: 19 Feb 2013 19:02 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Bun venit, Cristi !!! |
|
|
|
M-am inscris pe acest forum abia de 2 saptamani. Am avut si eu un buget minimal, insa cei de aici m-au facut sa-mi schimb parerea. Iti recomand sa parcurgi cele 3 pagini de pe forum, vei intelege multe, din ceea ce mi-au scris colegii de forum care stiu ce spun http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.ph...highlight=. In plus, iti recomand calduros sa te alaturi grupului "Nucleul Regional Banat/Crisana". Eu am facut-o. Eventual sa incerci o prezentare pe "Who's Who", in cadrul sectiunii " Comunitate". Eu am apucat sa vad cateva secunde Luna, dupa care a fugit in nori. In asteptarea cerului senin, voi incerca sa "pun in statie" micutul refractor cu montura ecuatoriala. Tu, avand montura azimutala, esti scutit de asta. Important, dupa cate am citit si eu, e sa fii departe de surse de lumina (poluare). Astazi, nu cred ca vei vedea nimic. Sunt la doar 25 km de tine si m-am bucurat dupa-amiaza ca a aparut soarele. Intre timp, situatia s-a schimbat.
In lipsa de cer senin, iti recomand calduros sa te plimbi prin temele de pe forum. Crede-ma, stiu deja mult mai multe lucruri decat acum 2 saptamani, desi s-ar parea ca inca nu stiu mare lucru.
Mult succes si nu descuraja. Ai o luneta refractoare, deci bucura-te de jumatatea plina a paharului !!
Si.. cer senin !! |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6131
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 19 Feb 2013 20:33 Download mesaj |
|
|
|
| Citat: | | Pt astro se recomanda un diametru minim de 6cm. |
Interesant ...
Si cine recomanda asta???
E astronom sau dealer de instrumente???
Cu lunete mici se pot face multe observatii astro interesante: Luna, Soarele cu filtru de apertura, Jupiter, Saturn, Marte sunt tinte indeajuns de luminoase si cu deschidere unghiulara suficienta pentru a putea fi privite si explorate cu astfel de lunete.
Exista si stele duble lejere si cu magnitudini accesibile acestor instrumente, etc.
Cristi, curaj!
Ai ce privi cu luneta ta  _________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR80 F15; TS102SD F7 |
|
| Sus |
|
 |
Cristi Toc Membru

|
Trimis: 19 Feb 2013 20:38 Download mesaj |
|
|
|
Am avut parte de LUNA am vazut craterele ei din partea de jos cu foarte mare claritate...am fixat bine, am reusit insa nu stiu de ce nu se vede prin Barlow 2x O sa mai incerc. Daca aveti cv idei cum as putea s-o montez as fi foarte bucuros . Si multumesc Zoth de incurajare  _________________ www.facebook.com/pamantul.asa.cum.este |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5246
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 19 Feb 2013 20:47 Download mesaj |
|
|
|
| Cum ai incercat sa folosesti lentila Barlow ? |
|
| Sus |
|
 |
Cristi Toc Membru

|
Trimis: 19 Feb 2013 20:59 Download mesaj |
|
|
|
pai prima data am "conectat-o" normal. Nimic. Dupa aceea am incercat s-o atasez pe chestia aceea diagonala (sunt nou si nu stiu termenii, scuzati) in forma de L si nici acolo nu s-a vazut nimic dupa aceea am adaugat si lentila de 8mm. Tot degeaba.
Am reusit doar cu "L"-ul si cu lentila de 8mm sa vad bine...dar na, Barlow e de doua ori mai aproape. Daca stiti as fi recunoscator.
Scuzati inca odata limbajul de amator  _________________ www.facebook.com/pamantul.asa.cum.este |
|
| Sus |
|
 |
murrix Membru

Motto: I've got a feeling we're not in Kansas anymore... Localitate: Liebling (Timis)
|
Trimis: 19 Feb 2013 21:26 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Am vazut-o si eu... |
|
|
|
Obiectivul cel mai mare (in mm).. si fara Barlow !! Eu am reusit s-o vad cu cel de 25, apoi cu cel de 10...
pe urma s-a dus luna in nori !!
Felicitari Cristi pentru primul pas !!  |
|
| Sus |
|
 |
Cristi Toc Membru

|
Trimis: 19 Feb 2013 21:30 Download mesaj |
|
|
|
cel mai mare ? adica ? am doua ca acestea
http://nimax-img.de/Produktbilder/zoom/152...--20mm.jpg
si una e de 20mm si una de 8mm. Dar cum le conectez una-ntralta cu Barlow ? Si mai am o chestie destul de lunga... vro 10 cm max. pe care scrie Erecting Eyepiece 1.5x  _________________ www.facebook.com/pamantul.asa.cum.este |
|
| Sus |
|
 |
murrix Membru

|
Trimis: 19 Feb 2013 22:26 Download mesaj |
|
|
|
20 mm , dupa erecting piece...
Barlow si 8 mm.. lasa-le pe alta data..
oricum, s-a dus luna... |
|
| Sus |
|
 |
Cristi Toc Membru

|
Trimis: 19 Feb 2013 23:01 Download mesaj |
|
|
|
pe altadata, adica cand e mai senin cerul nu ? ca sunt bune piesele adica...2x zoom e ceva cred  _________________ www.facebook.com/pamantul.asa.cum.este |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 19 Feb 2013 23:19 Download mesaj |
|
|
|
| Puterea teoretica maxima de marire e cam dublul diametrului obiectivului.Dar culmea,la socoteala iei in calcul lungimea focala,nu diametru.ciudat,nu? |
|
| Sus |
|
 |
|