Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235733 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2866 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: MaDo |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2782
|
Trimis: 12 Ian 2013 18:49 Download mesaj |
Titlul subiectului: Nebuloasa Orion |
|
|
|
Salut și La Mulți Ani! Aș fi vrut ca în prima postare pe 2013 să am niste poze mai bune, dar se pare ca iarna este cel mai prost sezon pentru AP. O lună nu s-au vazut stelele din cauza norilor, acum a ramas doar o ceata care face imposibila fotografia țintelor joase. Colac peste pupază am trei hornuri in jurul meu care mi-au "afumat" aproape toate cadrele.
Prima poză- incercare cu TSED80+0,8xFF/FR din 29nov(Luna plină, cam 1°C) cadre de 15 si 30sec (total 30min.), ISO 400, Canon 1100Da. Expunere mai lunga nu am facut din cauza poluării luminoase(aveam histograma deja la 30). Daca vremea îmi va permite, am să mai incerc(fară FF/FR de data asta, FOV-ul fiind prea mare pentru aceasta țintă). Știe cineva de ce apar dâre intunecate de la stelele mai luminoase?
A doua poză facuta pe 9ian(-14°C) cu Newton 150/1200(luat de la dobson). L-am cocoțat pe montură,sperand să se pastreze alinierea polară facută cu ED80-ul. FOV-ul mult mai mic si vignetarea puternică(oglinda secundară prea mică pentru fotografie cu DSLR- de fapt dobsonul nici nu a fost proiectat pentru AP) m-a obligat sa centrez ținta in aceasta pozitie. Bine ca la F/8 coma este mică. Cadre:11x120",16x60",3x30"= total 40 min. Neghidate(nu reuseam nici sa calibrez din cauza fumului)=> stelele nu sunt chiar rotunde. Procesare cu DSS, PS Elements(trial) si Nebulosity-noise reduction.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
74.92 kb |
Vizualizat: |
de 3209 ori |

|
|
423.57 kb |
de 3209 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2300
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 12 Ian 2013 20:04 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: M42 |
|
|
|
Wow! Asa arata M42 din Busteni, cu ISO400, la 30s de cadru?
Pai ai mai multa lumina in camp decat de aici, din Bucuresti, la ISO800 si 60s de cadru
N-as putea spune ca seamana, dar cam asa mi-a iesit mie, acum cateva luni.
Felicitari pt imaginile reusite!
Incearca sa mai corectezi putin tonurile in cea obtinuta prin newt. Cel putin pe monitorul meu, pare sa bata mult in albastru. Cea prin 80ED pare mai echilibrata.
Intr-adevar, iarna asta aproape am somat, pe partea asta, cu fotografiile in sus.. ceata, nori, ninsoare, ploi.. si iar ceata. Abia astept sa treaca iarna. Cel mai rau imi pare ca nu apuc sa fac poze la obiectele frumoase specifice cerului de iarna. Poate doar daca voi reusi sa le fac inca din toamna, sa stau pana la rasarit, ca sa compensez
Spor in continuare la observat si fotografiat! Te descurci chiar bine.
A, da, si La Multi Ani!
_________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 12 Ian 2013 20:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
@saiph
E reusita si poza ta. ED80-ul este capabil de mai mult, numai vreme buna sa avem. Pozele cu newton-ul sunt facute cu ISO 800. A fost prima prelucrare cu PS Elements, nu am folosit layere pentru trapez(inca nu am experimentat asta) ci doar am "tras" de slidere ca sa nu-l ard si am cam stricat balansul culorilor.
|
|
Sus |
|
 |
kriss1313 Membru

Data inscrierii: 23 Noi 2012 Mesaje: 60
|
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 24 Ian 2013 16:12 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
kriss1313 Membru

Data inscrierii: 23 Noi 2012 Mesaje: 60
|
Trimis: 24 Ian 2013 20:32 Download mesaj |
|
|
|
Da, am citi, nu intelegeam cu a facut fara gidare... stiu cum se stackeaza
_________________ AstroProfessional Carbon 80mm f/7, FF 0.8x
Baader Zoom 8-24mm + barlow,
GiroMini, Astrotrac, Berlebach Report 3012
Sony NEX-5R, Polemaster |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 26 Mar 2013 23:34 Download mesaj |
|
|
|
Salut! M42-doua poze de final de sezon. Prima facuta pe 3 martie cu TS 80ED(la FL 448mm, F/5,6). A fost cea mai buna captura din tot sezonul(o noapte aproape perfecta), dar fereastra a fost prea mica si nu am reusit sa trag prea multe cadre. Am avut cate 15 cu 7/60/120 sec. la ISO 800,Canon 1100D-mod. Pentru nebulozitatea fina ce inconjoara M42 mi-ar fi trebuit inca o noapte cu cer tot asa de bun pentru a incerca un timp mai lung de expunere. O noapte care nu a mai venit.
A doua poza este din 9ian(cu newt 150/1200)-refacuta cu layer mask. 7x30"+9x60"+11x120" ISO 800.
|
335.78 kb |
de 2752 ori |

|
|
338.89 kb |
de 2752 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|