| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239664 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 533
|
Trimis: 26 Mar 2013 20:27 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Telescop Orion 300/1200 plus accesorii |
|
|
|
Am schimbat titlul topicului din "un imens", care nu cred ca spunea ceva concret despre subiectul deschis...
Moderator MariusP
Sal lume, azi am fost la un tip care are un telescop de vanzare .omu nu prea stia multe despre telescop la primit ca diferenta de bani pt ceva masina, credeam din poze ca e 150mm, cand am ajuns sal vad am ramas putin socat, e un Orion 300/1200. mai exact acesta :
http://www.astromarket.org/telescopen/newt...dual-speed
http://postimg.org/image/cjbskr9f5/
e foarte mare, pe montura scrie DX great Polaris Eq Orion optics ,England Japan.
ocularele le-am verificat cat de cat,
http://www.astroshop.eu/vixen-eyepiece-lv-30mm--2---/p,5868
http://moonfishgroup.com/catalog/product_i...anguage=en
si multe altele http://postimg.org/image/3xjbziq33/ mai avea infara de astea inca unul de 40mm imens nu mai stiu ce firma
sincer nu stiu daca as vrea sal cumpar, e cam mare intrun apartament, e cat un frigider )
cat credeti ca valoreaza `jucaria` ? cu tot ce se vede prin poze |
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 26 Mar 2013 20:59 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut!
Incearca sa reformulezi in limba romana.
Bafta la incercari.  _________________ CER SENIN ! |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

|
Trimis: 26 Mar 2013 21:42 Download mesaj |
|
|
|
salut Dan , ai venit aici sa-mi dai un sfat sau...care e problema?
am scris in graba poate. daca ai inteles ce am vrut sa stiu e bine, daca nu nu-mi mai raspunde, multumesc! |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7061
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 26 Mar 2013 21:44 Download mesaj |
|
|
|
Colectia de oculare e greu de evaluat, deoarece nu se disting toate marcile si tipurile.
Nici despre montura nu se poate spune, fara sa o vedem. Posibil sa fie un Vixen GP DX, montura foarte buna, pentru vremea ei. In fapt, Vixen GP, varianta mai mica a lui DX, a fost modelul pentru toate monturile tip SkyWatcher EQ5 si similare. Insa GP DX este totusi mica pentru un telescop de 300mm.
Telescopul ai vazut singur cat e. Si ca idee, pentru cei putin care nu stiu, e un telescop foarte bun.
Oricum, o colectie pe care ar dori-o oricare astronom avansat, si care poate sa ajung spre 2000 euro, sau peste, la secondhand.
Idem. Atentie la limba romana.  _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 26 Mar 2013 22:14 Download mesaj |
|
|
|
| Optica e buna, l-ai testat, cum a stat, in aer, acoperit? |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

|
Trimis: 26 Mar 2013 22:18 Download mesaj |
|
|
|
| era acoperit, oglinda era curata, nu demult l-a primit, oricum nu as cumpara asa ceva fara sa fac un test |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 26 Mar 2013 22:24 Download mesaj |
|
|
|
Evident ca as putea risca sa fac o evaluare in orb, dar ar fi o greseala.
Inca odata, atentie la limba romana. (ce oferta sa fac LA om)  _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 26 Mar 2013 22:26 Download mesaj |
|
|
|
Merita sa te gandesti la el doar daca esti sigur ca faci fata la un asemenea tub, ma refer la dimenisuni. E o oglinda f/4, multa sticla, cere aclimatizare. Il vei folosi din camera de bloc?
Ai vazut cat e un tub nou, probabil jumate ar fi cinstit, montura poate fi si ea 2-300E.
Ultima modificare efectuata de catre valy la 26 Mar 2013 22:32, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

|
Trimis: 26 Mar 2013 22:28 Download mesaj |
|
|
|
| pai nu romaneste am scris? |
|
| Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1215
|
Trimis: 26 Mar 2013 22:46 Download mesaj |
|
|
|
Mecanica tubului e mizerabila, dar oglinzile se prea poate sa fie foarte bune. Chiar daca e de 300mm este foarte usor, 14 kg, comparativ cu altele (de ex. SkyWatcher) , si a ajuns asa usor prin tabla subtire, barilet de aluminiu. Pentru observatii vizuale tubul poate fi folosit asa cum e. Pentru fotografie trebuie refacut complet (poate truss) si pus pe o montura adevarata.
Un pret cinstit e cam jumatate din valoarea lui, adica cam 600-800euro.
Montura e un Vixen GP, care ar merita si ea cam 300-400 euro (daca tinem cont ca monturile Vixen sunt mai scumpe).
Ocularele sunt toate low cost: 5 plossuri chinezesti - vreo 20-30 euro/buc, un UWA de 72 grade chinezesc - 60-70euro, un Vixen LV de 30mm - spre 100 euro, 2 Vixen LE - 30-40 euro/buc, un zoom 8-24mm (poate vixen) dar nu valoareaza mai mult de 40-60 euro, un laser colli - 50 euro, un ocular ce pare ceva ortoscopic sau erfle japonez - 30-40 euro, un adaptor pentru proiectie prin ocular - 30-40 euro, si un alt adaptor necunoscut. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

|
Trimis: 27 Mar 2013 11:49 Download mesaj |
|
|
|
| multumesc mult horatius! eu sincer as vrea sa-l cumpar doar ca sa-l vand putin mai scump pe bucati,eventual sa-mi pastrez niste oculare iar din castig + ceva bani de la mine sa cumpar un telescop decent(mai mic) tipul mi-a spus ca il vinde la 2600 ron tot, asta vine cam 600 euro, ce spuneti, o sa pot sa vand tubul acela mare? |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 27 Mar 2013 12:26 Download mesaj |
|
|
|
Pune anunt la rubrica "Vanzari": intermediez vanzare newton 300, vezi ce oferte ai, in functie de asta decizi. Dar acum ca ai dezvaluit cu cat il da...e cam nasol . |
|
| Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2300
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 27 Mar 2013 12:45 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: |
|
|
|
La f/4 pare un astrograf bun, acum depinde si cum arata campul, ca o fi el L/8, dar nu zice si de coma si alte detalii, deci posibil sa te mai bage la niste cheltuieli.
Daca-l da cu tot cu montura aia, s-ar putea sa fie subdimensionata totusi, pt un 12". Gabarit cam mare..
Deci, cum o dai, tot mai trebuie o investitie facuta. Cumparatorul ar trebui sa fie foarte hotarat si serios, pus pe treaba.
Dacaomunareniciinclinniciinmanecacuastronomianarerostsaltinadegeaba zic...
[ Asta, asa, ca sa fiu in ton ] _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 27 Mar 2013 16:27 Download mesaj |
|
|
|
@Saiph, supertareamrassamor
@needweed. Afacerea merita, dar depinde cat vrei tu in plus. Daca tu pui 25-30% peste cei 600 o sa poti sa vinzi repede ocularele, oarecum repede montura, iar tubul... depinde. Poti sa faci schimb cu un tub mai mic. Daca ai bani, si loc sa-l tii, cumpara-l, ca nu cere de mancare.
Daca insa o sa vrei sa scoti 100% in plus, o sa fie cam greu. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|