Am incercat si eu mai multe aseara dupa 3 nopti in care dupa ora 22 intotdeauna au venit norii. Ce nu am reusit inca este sa ghidez cu camera Alccd5l-IIc - nu am reusit sa gasesc o stea de ghidaj prin VMC 110l. Sigur am campul destul de mic. Se pare ca asta e ce mi-a iesit cel mai bine.
Asadar am un M81-M82 (Bode's Nebulae) sunt neghidate 4x120 de secunde cu Nikon D3100 la ISO 800 cu NEQ6 Synscan Goto si 150/750. Au si dark-urile aferente. Restul de 7 expuneri la aceeasi durata le-am aruncat din motive de nori care au aparut iar.
bode1-web.jpg
Descriere:
Marime fisier:
99.92 kb
Vizualizat:
de 2252 ori
_________________ Eu cand vreau sa fluier, fluier!
Arata foarte bine. Incredibil as spune pentru numai 8minute expunere. Mi-as da cateva ore din "imaging time" ca sa o am in portofoliu. Din pacate observatorul meu nu are vedere spre N. Multumesc pentru postare.
Foarte bine au iesit, felicitari !
Doar ce le-am privit si eu in urma cu trei nopti prin binoviewer si cu toate ca am avut pierdere de lumina tot m-au incintat cu frumusetea lor. _________________ The only thing necesary for the triumph of evil is for good men to do nothing. -Edmund Burke-
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum