| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 240489 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2925 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Sterling Ferrell |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2913
|
Trimis: 12 Iul 2013 20:13 Download mesaj |
| Titlul subiectului: East Veil-"first light" nou telescop |
|
|
|
Salut!
NGC 6992-captura din 10 iulie-una din rarele nopti cu cer curat-insa dupa ora 1(cred ca sunt pe cale de disparitie). Am testat noul tub optic-un newton SW 150/750 PDS.
-Intai a trebuit sa repun montura in pol- prin metoda driftului. Am facut-o cu ED80-ul si cu ocularul cu reticul(mult mai comod decat cu un newton)-pana cand timp de 5' steaua nu a avut drift. Ar fi trebuit sa-l las macar 10' sau sa folosesc un barlow. Data viitoare am sa verific direct cu newtonul.
-Tubul optic l-am colimat cu tub chesire. Colimatorul meu laser trebuie colimat.
-montura: HEQ5 -EQMOD
-Camera folosita-Canon 1100D("a")+Baader MPCC+filtru Baader Moon&Sky glow. Aparatul cred ca "este pe duca"-pe imagini(light sau flat) este foarte vizibila o retea de linii verticale. Cadre-20x300" ISO 800-pana am ajuns la meridian. Focalizare cu Bahtinov pe Vega, prin fotografii succesive(modul live-view are probleme). Captura prin Backyard EOS.
-Ghidaj: luneta "finder" de 50mm f/4+ALccd5+PHD. Am luat-o de pe refractor si am pus-o pe newton in locul finderului, dar nu i-am aliniat axa optica cu cea a telescopului principal(posibila o rotatie a campului). Graficul PHD a fost surprinzator de neted(mai bun decat atunci cand foloseam ED80-ul), totusi stelele nu au iesit chiar rotunde. Cauza? Bine ca s-au mai rotunjit in DSS.
-Procesare: DSS, Nebulosity3, PS CS2.
Incadrarea nu este prea reusita. Pozitia reala este verticala, insa pe net am vazut-o in toate pozitiile posibile.
Cer senin!
Marius
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
770.08 kb |
| Vizualizat: |
de 2152 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
BMB Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 696
Motto: Romania e frumoasa ..pacat ca e populata. Localitate: Magurele
|
Trimis: 19 Iul 2013 16:27 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Marius,
Am si eu o nelamurire, scuze de oarecum off-topicul asta:
De ce postezi la categoria incepatori, cand e clar ca imaginile tale sunt peste acest "nivel" si intra mai mult ca sigur peste 30-50% chiar in categoria avansati ? (desi nu sunt total de acord cu aceasta "despartire" pe avansati si incepatori...) De la achizitie si pana la procesare, pasii (extrapolati din imagine) e clar ca nu sunt de incepator nici pe departe. Nu de alta dar de obicei ma uit si eu la "categoria" avansati, si asa imaginile tale imi scapa din vizor. Altfel, daca ar fi acolo, m-ai motiva cumva sa incerc si eu mai mult intr-ale astrofoto deep-sky.
In alta ordine de idei, stelele nu chiar rotunde sunt un posibil rezultat al unei mici dezalinieri in timp intre cautator si telescop. Pe ce directie sunt deplasate ? Si pe ce directie aveai cautatorul fata de centrul imaginii. Verifica-te in felul asta.
Iar pozitia "reala" in astrofotografie nu are relevanta, asa ca nu ii acorda atentie !
Una peste alta, superba imagine !
Max
|
|
| Sus |
|
 |
BMB Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 696
Motto: Romania e frumoasa ..pacat ca e populata. Localitate: Magurele
|
|
| Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2913
|
Trimis: 23 Iul 2013 22:09 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Merci pentru aprecieri si scuze pentru intarziere in raspuns.
Asa cum am scris, finder-guider-ul nu il aliniasem cu tubul principal, de unde si a rezultat o rotatie a campului. Cred ca nici echilibrarea nu a fost buna. Dupa rezolvarea acestor probleme, stelele au iesit rotunde(vezi Western Veil).
Imi place prelucrarea ta(de ce m-as supara?). Daca ai fi avut tiff-ul nici nu o mai recunosteam. Recunosc ca nu i-am acordat prea mult timp procesarii(vreo 15min ). Ce bune ar fi niste tutoriale!! A fost doar procesare elementara :gradientXterminator, levels ,curves, unsharp mask, noise reduction.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|