| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
David Dumitrescu Membru

Data inscrierii: 14 Sep 2013 Mesaje: 5
|
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7179
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2926
|
Trimis: 15 Sep 2013 12:35 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut si bine ai venit pe forum!
Daca focuserul este de 2" ,si prin adaptor ajunge la 1.25" pentru ocular, atunci cauta-ti un adaptor T2/2". Daca focuserul este de numai 1.25", atunci nu ai de ales si iti trebuie adaptor T2/1.25". Insa vei avea vignetare serioasa. Senzorul unui DSLR aste prea mare pentru standardul 1.25". Eventual schimba focuserul. Era bine daca dadeai un link cu tipul telescopului.
Cer senin!
Marius
|
|
| Sus |
|
 |
m3k Membru

Data inscrierii: 05 Feb 2013 Mesaje: 232
|
Trimis: 15 Sep 2013 13:09 Download mesaj |
|
|
|
| Si ar mai trebui sa vezi daca ai destul sau prea putin back-focus pentru a ajunge in focus cu DSLR-ul, asta depinde tot de telescop. Eventual daca iti va trebui si un tub prelungitor.
|
|
| Sus |
|
 |
David Dumitrescu Membru

|
|
| Sus |
|
 |
Procyon Membru

Data inscrierii: 25 Ian 2013 Mesaje: 285
|
Trimis: 15 Sep 2013 14:23 Download mesaj |
|
|
|
La tipul acela de telescop, aberatiile cromatice for fi extrem de mari.
_________________ Stoian Andrei-Marian |
|
| Sus |
|
 |
David Dumitrescu Membru

|
Trimis: 15 Sep 2013 14:35 Download mesaj |
|
|
|
| De ce?telescoapele cu oglinzi nu au aberatii cromatice pentru ca lumina se reflecta ,nu refractata.cel putin asa am citit si stiu
|
|
| Sus |
|
 |
m3k Membru

|
Trimis: 15 Sep 2013 14:57 Download mesaj |
|
|
|
Telescopul nu are aberatie cromatica, dar, parerea mea, pozele vor iesi mult mult mai frumoase la luna cu un obiectiv standard 18-55 pe camera decat prin jucarioara asta
Telescopul are oglinda sferica (nu foarte bine corectata), are obstructie centrala (apertura mica contrast scazut), are iesire pe 1.25 deci face vignetare pe dslr care are chip de 22x14.8mm, mai mult ca sigur nu are backfocus destul (ii trebuie 55mm de la iesirea focuserului, deci nu cred ca o sa poti conecta cu adaptor si inel T), o sa ai o magnificare la luna de doar 11x o sa fie destul de micuta, etc etc...
|
|
| Sus |
|
 |
David Dumitrescu Membru

|
Trimis: 15 Sep 2013 15:11 Download mesaj |
|
|
|
Aha,multumesc pentru sfat,asta este o poza facuta cu un teleobiectiv,deci nu voi putea obtine o imgaine mai buna cu telescopul?
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
78.1 kb |
| Vizualizat: |
de 4566 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7179
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 15 Sep 2013 15:33 Download mesaj |
|
|
|
@Procyon, telescoapele newton nu au aberatii cromatice, indiferent de fabricant sau marime.
@m3k. telescopul Heritage are oglinda parabolica, nu sferica. Am avut si eu unul. In schimb, fiind focala scurta, are coma destula, deci stelele sau detaliile lunare departate de centru ies alungite bine.
Problema ajungerii in focus este reala. Asa cum este, cu acest telescop nu se pot face fotografii in prime focus, ci doar folosind un ocular de proiectie, si un adaptor T2-camera. Evident, se pot face si niste transformari, prin aducerea oglinzii primare mai in fata, dar telescopul fiind foarte mic, se va ajunge la o vignetare puternica a imaginii, Asa incat, singura metoda viabila, dupa mine, este prin ocular de proiectie special, sau cu un adaptor care permite punerea unui ocular normal, in pozitie de proiectie. In acest fel se pot obtine si mariri mai mari.
Insa nu se reduce coma. Pentru asta ar fi necesar un Coma Corector, dar asa ceva nu exista decat pe barel de 2'', nu si pentru 1,25''.
_________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
m3k Membru

|
Trimis: 15 Sep 2013 15:44 Download mesaj |
|
|
|
@dragos.n Eu stiam ca daca are oglinda parabolica pun un "P" dupa el, adica Heritage 76P, cum sunt 144P, 130P dupa care se lauda intensiv ca are oglinda parabolica Nu am vazut asta nicaieri la asta mic de 76mm.
Oricum nu cred ca se merita investit bani sa faci astrofoto cu el. Imaginea lunii cu teleobiectivul este foarte frumoasa.
Ultima modificare efectuata de catre m3k la 15 Sep 2013 15:52, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
Procyon Membru

Data inscrierii: 25 Ian 2013 Mesaje: 285
|
Trimis: 15 Sep 2013 15:46 Download mesaj |
|
|
|
Imi cer scuze..cand am zis aberatie cromatica ma refeream la coma
_________________ Stoian Andrei-Marian |
|
| Sus |
|
 |
David Dumitrescu Membru

|
Trimis: 15 Sep 2013 16:00 Download mesaj |
|
|
|
| Multumescu tuturor pentru raspunsuri:)
|
|
| Sus |
|
 |
|