| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
spike2k21 Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2014 Mesaje: 5
|
Trimis: 30 Ian 2014 21:58 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Salut , niste sfaturi va rog |
|
|
|
Bine v am gasit, va urmaresc pe acest forum de cateva luni bune , am putin nevoie de ajutorul vostru m am decis sa mi cumpar un binoclu (asta dupa ce m am luptat cu mine multa vreme pt ca vroiam sa mi iau direct un telescop ,citind mai mult pe aici pe forum am constatat ca mai bine incep cu un binoclu ) Gasisem candva un topic despre niste binocluri cum ar trebuii sa alegem dar din pacate nu reusesc sa l mai gasesc, ce ziceti de acesta este bun pt inceput(va fi 1 binoclu pt mine) celestron skymaster 15x70.
Si inca o problema dati mi niste sfaturi privind documentatia ,eventual softuri, De unde sa incep,momentan sunt 0 in materie de astronomie si de aceea am nevoie de ajutorul vostru .
Va multumesc anticipat.
P.S. Caut binoclu si second hand nu ma deranjeaza daca vindeti sau cunoasteti pers. care vand ,astept cu mare placere ofertele dumneavoastra |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 533
|
|
| Sus |
|
 |
spike2k21 Membru

|
Trimis: 31 Ian 2014 09:42 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| ok ms de sfat o sa vad pe care o sa l iau par a fi la fel binoclurile, cat despre program l am descarcat dar nu ma prea inteleg cu el,o sa petrec mai mult tinp in el poate i dau de cap, |
|
| Sus |
|
 |
Mars Boy Membru

Data inscrierii: 26 Mar 2013 Mesaje: 126
|
Trimis: 31 Ian 2014 14:30 Download mesaj |
|
|
|
| Eu am celestronul ( 15x70 ) si sunt multumit de el. Si omegonul si celestronul sunt similare ca "performanta". Trebuie sa te gandesti si la greutate (~1400g). Deci nu o sa poti sa il tii foarte mult in maini ... dupa ceva timp incepe sa ti tremure imaginea din cauza ca ti obosesc mainile destul de tare. Pe un cer bun si un 10x50 isi face treaba excelent dar fara problemele de greutate/tremurat. Daca ai un trepied foto mai solid e ok. needweed zice bine de stellarium. E cel mai bun. Si eu il folosesc. E destul de intuitiv ... o sa te prinzi daca il butonezi cateva ore macar. Bafta! |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 533
|
Trimis: 31 Ian 2014 19:06 Download mesaj |
|
|
|
| uite o lista cu obiectele deepsky http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Messier_objects , in program mai intai iti setezi locatia iar ca sa cauti ceva dai un f3 si scrii m1.... m110, jupiter etc.. ,ctrl+O poti sa simulezi magnificatii al unui telescop, de ex cum se vede o galaxie anume la 10 20x.. sau poti sa magnifici cat doresti tu cu rotita de la mouse,pe fiecare obiect scrie detalii ex magnitudine ,distanta, incearca sa inveti ce fac butoanele de jos, sper ca stii engleza |
|
| Sus |
|
 |
spike2k21 Membru

|
Trimis: 31 Ian 2014 19:43 Download mesaj |
|
|
|
| ok multumesc mult , da stiu engleza , o sa mi petrec tot mai mult timp in program ,mai ales acum ca afara sunt nori si vreme urata nici nu ma grabesc sa mi iau binoclul , asa ca ramane mai mult timp pt studiat programul si pe aici pe forum |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9853
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
| Sus |
|
 |
spike2k21 Membru

|
Trimis: 02 Feb 2014 00:30 Download mesaj |
|
|
|
multumesc mult pt tot ajutorul acordat. Am tot studiat programul Stellarium si am inceput sa ma prind de toate functiile.Mircea acum o sa ma apuc sa studiez ce mi ai dat tu   . |
|
| Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1081
|
|
| Sus |
|
 |
spike2k21 Membru

|
Trimis: 03 Feb 2014 10:41 Download mesaj |
|
|
|
| Multumesc Herr_Alien |
|
| Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1081
|
Trimis: 03 Feb 2014 12:05 Download mesaj |
|
|
|
Cu placere. Si cand te plictisesti de admirat cerul, discutam si de stele variabile ... _________________ Alex
Astronomical Ephemerides |
|
| Sus |
|
 |
|