| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Daniel Simion Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012 Mesaje: 490
|
Trimis: 07 Apr 2014 15:36 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Luneta Bresser Messier AR-90 90/900mm |
|
|
|
Am un buget de aproximativ 600 de lei si am gasit o luneta in acest buget.As vrea sa o iau si sa pastrez TS-ul 10x50 sau sa il vand si sa iau un binoclu de maxim 600 de lei.
Nu stiu mare lucru despre luneta si ce as putea sa vad cu ea si cu ocularul Super Plossl 26mm cu care vine in pachet.
Ma intereseaza pentru planete si DSO.
http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=84890900
Astept si parerea voastra |
|
| Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2935
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 536
|
Trimis: 07 Apr 2014 23:47 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
arata misto luneta si optica precis e buna insa ceva aberatii mici o sa aiba la luna,jupiter, mai ales daca il fortezi peste 150x ,depinde si ce oculare folosesti, eu am avut 2 lunete bresser 70/700 si au avut optica foarte clara ,90mm trebuie sa fie ceva si mai si aprox 60% mai multa lumina, pentru transport iti trebuie o husa lunga ca la pescuit in care poti baga si picioarele de la montura, normal ca nu e instrumentul potrivit pentru dso insa sunt multe obiecte messier care le poti vedea : http://messier.seds.org/data2.html , aici poti vedea magnitudinea fiecaruia, pana la magnitudinea de 7.8 cred ca poti vedea obiectele destul de okay cu conditia sa fii departe de oras  |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 08 Apr 2014 06:20 Download mesaj |
|
|
|
90mm acromat e o apertura buna..depinde si de calitatea obiectivului.Bresserul fiind mai scump decat alte lunete din aceeasi categorie,poate o fi mai bun.
Pretul include doar tubul fara montura.Sina de prindere se potriveste tot la monturile breser/meade si nu-s rele dar au preturi destul de piperate
Am vazut pe Amazon.de 130/650 bresser pe EQ3 la 141euro,telescop complet.Pretul e tentant
Spor! |
|
| Sus |
|
 |
Daniel Simion Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012 Mesaje: 490
|
Trimis: 08 Apr 2014 08:37 Download mesaj |
|
|
|
Nu imi dau seama daca asa cum este se poate monta pe un trepied foto si daca asta ar fi o optiune viabila.
Totusi cred ca la cat este de lung o sa aiba ceva vibratii pe trepied chiar daca este destul de calitativ...
Cred ca imi iau un Bresser 20x80  |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 536
|
Trimis: 08 Apr 2014 10:21 Download mesaj |
|
|
|
| atunci cam poti sa uiti de planete |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 08 Apr 2014 11:02 Download mesaj |
|
|
|
Un binoclu de la bresser nu- i rau .La 20*80 nu uita de trepied
Pe de alta parte poti sa cam uiti de planete cu binoclu.Vezi tu:un telescop scurt sau binoclu e mai potrivit la dso,iar unul lung la planete.In plus cu cat e mai mare,cu atat vezi mai multe,Dar cu cat e mai mare e mai greu de transportat.Asa ca undeva ar trebui gasit o solutie de mijloc |
|
| Sus |
|
 |
|