Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
m31abfinalklein.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 236025
Numar de utilizatori inregistrati: 2870
Cel mai nou utilizator inregistrat: Nicu
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Achizitie binoclu astro

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
mikhi
Membru
Membru

Data inscrierii: 25 Oct 2009

MesajTrimis: 26 Iul 2015 23:04 Download mesaj
Titlul subiectului: Achizitie binoclu astro
Raspunde cu citat (quote)

Salut,

Vreau sa achizitionez un binoclu pe care sa-l folosesc exclusiv astro. Bugetul de care dispun este de 700 ron.

Ma puteti va rog ajuta cu o recomandare de brand&model?

Se merita achizitionarea unui binoclu de apertura mai mare ex. 20x80? Ma uitam la un TS 20x80,
Nu ma deranjeaza sa-l folosesc cu o montura paralelogram.

ps: am avut in trecut un Celestron 15x70.

Multumesc anticipat,
Mihai
Sus
mircear
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005

MesajTrimis: 27 Iul 2015 01:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bugetul tau e numai bun pentru un 20x80
Daca spui ca ai avut un 15x70, ce anume ti-a placut si ce nu la el, si ce ti-ai dori mai mult?
Un 20x80 merge folosit doar de pe un trepied/montura, spre deosebire de un 15x70, care e utilizabil si din mana, cu conditia sa fii sprijinit si stabil.
Sus
mikhi
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Iul 2015 08:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut Mircear,

Tinand cont de bugetul alocat, ma gandeam la un 20x80 pentru o rezolutie mai buna (mai multa lumina, detalii mai multe).

Celestronul 15x70 fiind primul meu binoclu evident ca mi-a placut, insa nu-l pot compara cu nici un alb binoclu deoarece nu am avut posibilitatea de a-l compara cu binocluri mai mici pentru a-i descoperi avantajele sau dezavantajele. Un dezavantaj e acela al greutatii, dar cu asta m-am inpacat: nu pot avea apertura mai mare la greutate mica.

Pe acesta din urma l-am facut cadou unui amic care-si dorea tare mult un binoclu si nu avea posibilitatea de a si lua unul...

Astfel am ajuns sa-mi doresc sa-mi iau un altul, si acum ma confrunt cu o serie de dileme:

1. sa il iau binoclu de aceeasi apertura, si aici variantele sunt multiple:
-celestron 15x70,
-celestron 12x70,
- TS 15x70
- TS 10x60
*greutatea acestora cred ca este in mare parte aceeasi (1.4kg), poate doar un plus de pentru 12x70 si 10x60 pentru FOV.

2. 20x80 - citesc opinii si nu pot trage o concluzie legata de care model&brand are o constructie mai solida, care se decolimeaza mai greu, care din brand-uri merita achizitionat. La modeul ideal, cele facute in germania sau japonia sunt cele care merita, insa nu cred ca se incadreaza in bugetul meu (zeiss, vixen, etc):
- TS 20x80
- Celestron 20x80, desi sare peste buget
- Bresser 20x80
- Geoptik Giant 20x80

15x70 il puteam tine in mana, dar nu mai mult de 15 secunde. Asadar oricum trebuia pus si acesta pe un trepied. Citeam undeva ca nu sunt diferente notabile de detalii intre un 15x70 si un 20x80, insa imi vine greu sa cred...

Opinia mea este una de incepator, si de aceeea ma gandeam ca un sfat de la cei avizati nu strica. In concluzie sa merg pe un 15x70 sau un 20x80? De asemenea ce brand ai recomanda?

Multumesc!
Sus
mircear
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005

MesajTrimis: 27 Iul 2015 08:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mai exista si varianta 11x70
Se reduce pana la urma la prefernte personale si functionalitate.
Pentru mine un 11x70 ar fi alegerea ideala, binoclu pe care sa-l pot folosi pentru astro, dar pe care sa-l pot folosi si din mana fara sa-mi dea batai de cap.
Eu am trecut de la 20x80 la 15x70, pentru ca-l puteam folosi doar de pe un trepied stabil, iar binoclul folosit cel mai des este un 10x42.

Calitativ vorbind, binoclurile de acelasi tip si in aceeasi gama de pret sunt aproape identice, fiind doar vandute sub brand-uri diferite.
Lasam de-o parte marci gen Nikon sau Fujinon, ale caror binocluri de top merita si ofera o calitate pe care nu prea o gasesti la multe alte marci, dar ale caror binocluri din gama de buget redus sunt mai slabe decat cele similare ale celorlalte marci, cel putin din cate-am avut de-a face cu ele. Brand-ul se plateste...
Ceea ce gasesti de la TS, Celestron, Oberwerk, Bresser samd sunt de-obicei aceeasi Marie cu alt brand, trecute poate printr-un control al calitatii mai strict sau mai lax, in functie de prestigiul marcii.
Sus
mikhi
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Iul 2015 09:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc pentru opinie si recomandare!

Crezi ca este diferenta mare intre TS 11x70 si Celestron 12x70?

Celestronul l-am gasit ca fiind in stoc pe site la emag. Ca si greutate, fie ca este 11,12,15 X 70, toate au cam aceeasi greutate 1350-1400 gr
Sus
mikhi
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Iul 2015 10:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am tinut cont de sfaturile tale Mircear, si am dat comanda de un celestron model cometron 12x70.
Sper sa am noroc si sa-l iau fara defecte Smile
Sincer sa fiu, nici nu stiu de defecte ar trebui sa caut....

Revin cu impresii mai pe seara.
Sus
mikhi
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Iul 2015 16:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut,

am achizitionat pana la urma modelul Celetron model 12x70.

Aseara a fost cam inorat in Buftea si nu am putut sa vad prea bine cerul..insa prima impresie este una buna.

Din punct de vedere optic, mi se pare mai bun decat precedentul skymaster 15x70, care avea ceva aberatii cromatice de nuanta verde. La acesta nu le-am sesizat.

Nu stiu daca este normal (la precedentul binoclu celestron nu mi s-a intamplat) am gasit ceva surplus de vasilina pe la "articulatii".

Ce trepied imi recomandati sa achizitionez la acest model? Are 1.4 kg
Sus
mikhi
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Iul 2015 21:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Legat de trepied, am intrebat 2 comercianti online, fiecare mi-au recomandat cate un produs:

- astromagazin: momentan au pe stoc doar modelul de mai jos, la pretul de 540 de lei
http://astromagazin.ro/accesorii-binocluri...-600-.html

-f64: mi-a recomandat urmatorul model
http://www.f64.ro/fancier-ft-6160-trepied-foto-video.html

Ce parere aveti?
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 28 Iul 2015 23:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cum prinzi binoclul de trepied?
Sus
Dbird
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012

MesajTrimis: 29 Iul 2015 11:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Momentan am folosit pentru binocluri de acest tip, pentru astro, un trepied. Trepiedul meu este foarte solid si bun , nu am ce sa ii reprosez decat slaba funtionalitate in acest regim. Respectiv este aproape imposibil sa vizualizezi parte superioara a cerului pozitia in sine la ansamblul binoclu trepied fiind foarte proasta. Si cele mai frumoase imagini , sunt mereu excat in aceasta zona Smile.
Astfel consider ca nu merita sa dai atat de multi bani pe un trpied, ci mai bine sa inceri din ei sa itifaci o montura dedicata.
Sunt si eu in acesta situatie in care inca nu am reusit sa imi finalizez o montura pe gustul meu. Exista foarte multe idei si schite si aici la noi pe forum si pe altele de pe net. Merita sa studiezi un pic si sa incerci sa realizezi modelul care iti pare cel mai potrivit pentru tine.
Cand voi termina ansamblul, la randul meu, voi posta si solutia mea (momentan am probleme sa ma hotarasc la scaunul in sine, caci de aici vreau sa plec de la o pozitie cat mai comoda si apoi pe langa ea restul.).
Sus
mikhi
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Iul 2015 15:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

@vali: binoclul vine cu un suport adaptor pentru montaj pe un trepied. asa arata: http://www.celestron.com/browse-shop/sport...od-adapter

@Dbird: sunt de acord cu tine ca montura tip paralelogram este cea mai potrivita. din pacate, la acest moment nu am timpul necesar pentru a mesteri o astfel de montura. nici nu cred ca am priceperea necesara sa o fac Smile Am gasit ceva gata facute si se invart in jurul sumei de 900-1000 lei.

Merci pentru sfat. Ramane sa ma mai gandesc....daca ma hotarasc la o montura paralelogram, schimb binoclul si trec la un 20x80
Sus
Dbird
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012

MesajTrimis: 30 Iul 2015 14:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

Culmea e ca as spune ca nu tine de dimensiunile binoclului. Daca vreau sa ma uit in sus, chiar si cu un binoclu mic si usor, este deosebit de incomoda pozitia gatului dat pe spate la multe zeci de grade Smile. Practic cochetez cu ideea unui scaun tip sezlong in care sa am o pozitie cat mai comoda si mai paralela cu solul.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum