| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 241966 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2938 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: supersaiyan |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
katran Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2014 Mesaje: 495
|
Trimis: 21 Iul 2014 02:13 Download mesaj |
| Titlul subiectului: salut |
|
|
|
Sunt Gabriel Niculae din Bucuresti , am 46 de ani , casatorit ... De 25 de ani lucrez la Romatsa ,
controlor de trafic aerian . Principalul hobby este constructia de masini unelte cnc ( routere , freze ,
strunguri ) , un hobby scump , care consuma mult timp si nervi ... Am o baza tehnica solida ( pot
posta poze cu masinile / atelierul daca se doreste ) , am deja vreo 7-8 ani experienta si vreo 25 de
masini construite la activ .
Din punct de vedere al obiectului de interes al acestui forum , sunt complet afon ... am pus mana
intamplator pe un asa zis " telescop " in urma cu 2 zile , la insistentele fetitei mele de 8 ani , care
vrea neaparat sa priveasca luna mai de aproape ... Instrumentul este o chinezarie ieftina , doar
un pic mai buna decat sistemele mele de ochire de pe replicile airsoft ... drept pentru care am
considerat oportun sa ma informez ceva mai bine in acest domeniu ... prin urmare m-am
inregistrat aici in speranta obtinerii unor raspunsuri avizate .
Personal , nu sunt foarte atras de observatia astronomica , dar se pare ca progenitura este ... asa ca
nu am de ales ... am primit ordin de la consoarta sa ma ocup de acest lucru , si daca mai vreau
mancare calda , trebuie sa ma conformez ...
Pe de alta parte , exista niste chestii care ma intereseaza ... ma refer la sistemele mecanice de control
ale " tunului " ( monturi , trepiede , sisteme de tracking si control motorizate ) . Sunt fascinat de
ansamblurile mecanice in general ... job-ul meu este extrem de stresant , iar genul asta de lucruri
ma calmeaza ...
Probabil ca voi pune o gramada de intrebari tembele , avand in vedere ca n-am nici cea mai vaga idee
ce e aia o unitate astronomica ( apropo , chiar era necesara intrebarea la inregistrare ? A trebuit sa
googalesc chestia ... pe de-o parte mi-a fost rusine ca nu stiam , pe de alta parte insa ... ) . Asa ca
ma scuzati de pe acum daca va irita / enerveaza chestia , o.k ?
Multumesc pentru intelegere . cheers. |
|
| Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1082
|
Trimis: 21 Iul 2014 09:43 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut, bine ai venit.
Foarte tare intrebarea cu unitatea astronomica. Cel mai probabil administratorul a scapat din vedere genul asta de scenariu, tatic [fara tangente cu astronomia] care se documenteaza pentru copii .
Sunt destule scheme/poze/descrieri de tot felul de monturi si mecanisme (gen focalizatoare) p-aici, da' tre' sa sapi dupa ele.
Cat despre intrebari - eu cred ca nu exista intrebari tembele, cel mai des explicatiile initiale nu au fost destul de clare si intuitive. _________________ Alex
Astronomical Ephemerides |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9902
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 21 Iul 2014 10:51 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit!
"Nu răspunsul este cel care luminează, ci întrebarea." - Eugen Ionescu
Sunt și pe-aici pasionați de tot felul de construcții mecanice, vezi la secțiunea ATM. Se discută și despre comenzi electronice ale monturilor, focuserelor și altor dispozitive utile astrofotografilor. Ne poți împărtăși din experiența ta pe acele topicuri, vei fi binevenit!
Instrumentul fetiței poate fi îmbunătățit substanțial dacă înlocuiești sau perfecționezi unele părți mecanice cu probleme, mă gândesc în special la trepied, montură, focuser. Trepidațiile și tremurăturile sunt cel mai deranjante în această fază. Urmărirea este bună dacă vrei să ai confort la observații. Chiar și cu un instrument "de jucărie" se pot observa o mulțime de obiecte, chiar și pe cerul de oraș. Totul este să perseverați. Succes! _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |
katran Membru

|
Trimis: 21 Iul 2014 12:39 Download mesaj |
|
|
|
Domnilor , va multumesc . Apreciez mai ales faptul ca ati inteles corect motivul pentru
care sunt prezent aici , iar treaba asta nu va deranjeaza ... Asta inseamna caracter , chestie
pentru care am un respect deosebit .
In alta ordine de idei , probabil ca nici macar nu voi incerca sa imbunatatesc instrumentul actual ,
nu merita timpul pierdut si nici banii investiti ... sa nu ma intelegeti gresit insa ... am ajuns de
mult la niste concluzii destul de clare despre viata si lume in general : suntem prea saraci ca
sa ne permitem lucruri de proasta calitate , si , nu poti face din rahat bici iar dupa aceea sa te
astepti sa si pocnesca ...
Sunt decis sa investesc cateva sute de euro ( maxim 1000 ) intr-un sistem complet , cat mai
performant , dar asta numai dupa ce voi invata macar ce sa solicit de la acel sistem ... Nu ma astept sa recuperez banii aia ( in cazul in care interesul dispare , lucru destul de probabil la copii ... ) , asa ca nici nu vreau sa depasesc o oarecare limita ... Am cautat deja pe la " bazar " , sunt acolo cateva oferte , dar nu le pot judeca obiectiv , cel putin pana nu ma pun la punct cu notiunile de baza ...
Bun , destul cu vorba , sa trecem la fapte !!! cheers. |
|
| Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 21 Iul 2014 22:18 Download mesaj |
|
|
|
| Salut . Daca acel instrument ce il ai este o luneta , eu mergeam pe achizitionarea mai degraba a unui telescop , pentru a contrabalansa situatia. Poti pune pozele cu utilajele construite , jos la "profil" intri si ai "galerie personala". Eu sint interesat de aceste constructii , mai ales CNC avind un schelet x,y de CNC profesional , cu monitor ...... dar vechi ce a fost defrisat . |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5320
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
|
| Sus |
|
 |
katran Membru

|
Trimis: 22 Iul 2014 08:15 Download mesaj |
|
|
|
Instrumentul pe care il am deja este o jucarie ... nu merita nici macar mentionat . Am decis sa
achizitionez o luneta in defavoarea unui telescop ( cel putin in prima faza ) . Evident , am citit
pe internet majoritatea articolelor privind modul de abordare al acestui hobby la nivel de incepator ,
am primit si niste pareri avizate de la colegi de forum ... mi-e destul de clar ce trebuie sa fac .
Multumesc pentru sfaturi , apreciez la justa lor valoare . |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|