| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 241997 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2938 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: supersaiyan |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Alex Gaina Membru

Data inscrierii: 02 Iul 2004 Mesaje: 217
|
Trimis: 14 Iun 2013 15:12 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Ralph Hubner: Who's Who in Romania? |
|
|
|
Absolut recent am abservat câteva cărți biografice, apărute la editura Ralph Hubner din Germania. Una dintre ele se referă la România. Evident, Hubner publică și alte biografii, inclusiv cu caractere chirilice, cu referență la Serbia, sau Bulgaria, sau Rusia. Totuși cine sunt personalitățile astrofizicii românești?
Sper, că nu se vor supăra participanții forului, care îmi amintește câte odată de forul Traian de la Roma, dar nu am găsit nici o persoană dintre cei, care apar la acest forum. În schimb vom găsi în volumul dedicat României
1. Ioan Gottlieb (n. 1929) , Profesor, fost șef de catedră la Iași, actualmente decedat, fost membru PCR(nota mea- Gaina Alex)
2. Marius Piso , Dr. în științe, București, Institutul de gravitație și științe spațiale (fost membru PCR, se pare că a colaborat cu securitatea - informație parvenită de la D-na Silvia Sainar (Onofrei), actualmente în SUA)
3. Dumitru Hașegan, Dr. în științe, Director, Institutul de gravitație și științe spațiale (mi se pare , că a fost deasemenea membru PCR)
4. Magda Stavincshi, Dr. în științe, profesor, Director (Institutul Astronomic al Academiei Române (fost membru PCR)
5. Dumitru Dorin Prunariu, Cosmonaut (fost membru PCR, - vezi Sovetskii Entiklopedicheskii Slovar, M. red. A.M. Prokhorov)
Ca să nu spună cineva că tatonez un teren lunecos: biografiiile care "nu au cusur", mai ales cele publicate în West, voi menționa, că atât D-l prof Gottlieb, cît și Dr-ii Piso, Hașegan arată nu prea bine în baza de date ADS NASA. Au extrem de puține lucrări, iar dacă au,apoi, parțiial datorită mie. E adevarat, că arată ceva mai bine în alte baze de date, cum ar fi AMS/mrlookup, sau Zentralblatt fur Mathematik, www iaea.org/inis
Să admitem , că aceștia au reprezentat opoziția lui Nicu Ceaușescu, Valentin Ceaușescu, Zoe Ceaușescu sau altor oameni de știință, care au avut relații apropiate cu clanul Ceaușescu?
Printre altele, Dicționarul Enciclopedic apărut parțial recent (7 volume) are și biografia lui Aurel Săndulescu, academician, fost funcționar la Dubna.
A fost oare Săndulescu membru PCR?
Și unde pot fi găsite publicațiile D-lui academician Săndulescu?
Se vor găsi unii , care vor spune:
Comunismul s-a terminat în decembrie 1989. Să nu mai revenim la problemă.
- S-o fi terminat el în România, dar nu o fi început oare pe aiurea în Germania, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii sau America?
------------------------------------------------------------------------------
Just recently I have seen the Biographical handbook "Who's who in Romania" published by Ralph Hubner in Germany. It was easy to observe the following astrophysicists from Romania:
1. Professor Ioan Gottlieb (b 1929) from Yassy, actually died
2. Marius Piso, Dr. of Sciences, Bucharest, Institute for Gravitational Physics and Space sciences
3. Dr. Dumitru Hasegan, Dr. of Sciences, Institute for Gravitational Physics and Space sciences
4. Magda Stavinschi, Dr. of Sciences, Astronomical institute of the Romanian Academy
5. Dumitru Dorin Prunariu, Cosmonaute
As I know all of them were member of Romanian communist Party, while somebody from them were also collaborators of Securitate. Prunariu is cited also in: A.M. Prokhorov, Sovetskii Entsiklopedicheskii Slovar, M. Izd-vo Sovetskia Entsiklopedia.
A part of the Entries of I. Gottlieb and M. Piso at ADS NASA are due to me.
Could we be sure, that the above 5 Astrophysicsits were the opposition of Nicu, Valentin and Zoe Ceaușescu, or other scientists , which were closed to that clan?
Or should we know, that communsim migrated to Germany, France, UK, or USA, while in Romania there is no communism?
A recent Dicționarul Enciclopedic, 1-7 vol., B., Ed. Enciclopedică contains a biography by academician Aurel Săndulescu, which was a professor at Dubna. Was He a member of Communist Party? |
|
| Sus |
|
 |
aandrei Membru

Data inscrierii: 10 Ian 2013 Mesaje: 494
Motto: Inteligenta si viata sunt proprietati fundamentale ale materiei. Localitate: Constanta
|
Trimis: 17 Iul 2013 17:49 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Comunismul este mort |
|
|
|
Ce fel de comunism vezi omule in privatizarile neintrerupte si polarizarea extrema a averilor? _________________ Newtonian Dobson Capella 10", F 4,7 |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9905
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 17 Iul 2013 19:59 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Andrei, domnul Găină trăiește la Chișinău. Preocuparea dânsului pentru biografii este cunoscută, ne-a mai furnizat și altădată informații enciclopedice despre diverse personalități, inclusiv apartenența la PCR. Tind să cred că la Chișinău aceste informații au mai multă relevanță. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |
aandrei Membru

Data inscrierii: 10 Ian 2013 Mesaje: 494
Motto: Inteligenta si viata sunt proprietati fundamentale ale materiei. Localitate: Constanta
|
Trimis: 17 Iul 2013 20:47 Download mesaj |
|
|
|
...aha. totusi, si de la Chisinau ar trebui sa se vada ca Sarkozy si Merkel sunt familii dinastice... _________________ Newtonian Dobson Capella 10", F 4,7 |
|
| Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 3009
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Piatriia Neamtzii
|
Trimis: 17 Iul 2013 22:41 Download mesaj |
|
|
|
Balada unui comunist convins ,
Avea si el un os de lins
Ca carne nu se mai gasea demult
Era doar pentru omul cult
Vecinii toti invidia
Pe cel ce osul isi lingea
Dar osul sau era femur
Un capat sta peste genunchi iar celalalt infipt in ...
Asa ca dragii mei impatimiti
Luati aminte la ce os poftiti. _________________ Hai noapte , hai !! |
|
| Sus |
|
 |
Alex Gaina Membru

|
Trimis: 30 Iul 2013 16:07 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: Comunismul este mort |
|
|
|
| aandrei a scris: | | Ce fel de comunism vezi omule in privatizarile neintrerupte si polarizarea extrema a averilor? |
Stii cati Andrei sunt pe lume? |
|
| Sus |
|
 |
Alex Gaina Membru

|
Trimis: 30 Iul 2013 16:13 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Biografii |
|
|
|
| Erwin a scris: | | Andrei, domnul Găină trăiește la Chișinău. Preocuparea dânsului pentru biografii este cunoscută, ne-a mai furnizat și altădată informații enciclopedice despre diverse personalități, inclusiv apartenența la PCR. Tind să cred că la Chișinău aceste informații au mai multă relevanță. |
Conteaza biografia lui Ion Cotaescu. |
|
| Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 30 Oct 2013 20:28 Download mesaj |
|
|
|
Pe mine nu ma deranjeaza apartenenta amintitilor "oameni de stiinta" nici la PCR nici la UTC nici macar la securitate. Pe mine ma deranjeaza mult mai mult lipsa lor de competenta, lipsa unor lucrari stiintifice cu adevarat valororase si mai ales lipsa oricaror realizari cat de cat notabile in indelungata si bine remunerata lor cariera. Pe mine ma deranjeaza mult mai mult faptul ca pe langa ca nu prea se pricep la nimic mai si incurca lumea stiintifica romaneasca (si asa destul de incurcata). Dar ... poate ca toate astea or fi avand ceva legatura cu faptul ca au fost membri PCR si/sau securitate  |
|
| Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 09 Noi 2013 19:37 Download mesaj |
|
|
|
Am vazut o gramada de Gaina in ADS dar parca cele mai multe erau Carmen Cat despre mine, ma stiti doar ... nu am nici un fel de veleitati. Atata doar ca ma cam intristeaza starea astronomiei din tara asta si nu cred ca sunt chiar eu de vina pentru asta. |
|
| Sus |
|
 |
Manu72 Membru

Data inscrierii: 07 Aug 2013 Mesaje: 546
|
Trimis: 09 Noi 2013 23:39 Download mesaj |
|
|
|
As zice ca din contra. O cautare pe acel site a returnat:
Gaina, Alex: 197 inregistrari
Gaina Carmen: 64 inregistrari |
|
| Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2936
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 06 Mai 2014 17:43 Download mesaj |
|
|
|
Ne bucuram ca ati luat aceasta hotarare ferma si decisa si o intelegem pe deplin.
Acest site este deschis astronomilor de toate felurile, amatori si profesionisti. Acum, daca nu va place calitatea acestui site, poate e mai bine sa nu-l mai frecventati.
Calitatea dvs. de membru al PCUS sau PCR nu cred ca intereseaza pe nimeni in general si cred ca pe absolut nimeni de pe aici. Cei mai multi sunt copii sub 24 de ani si ei nici nu stiu ce e aia PCUS sau PCR.
Cat priveste cererile de "prietenie" primite si trimise de LinkedIn, trebuie sa stiti ca ele se trimit si in mod automat de aceasta retea, in baza unor algoritmi care tin cont de afinitati, asa ca nu puteti sa incriminati pe cineva ca a vrut neaparat sa fie in gratiile dvs via acest site de socializare. _________________ https://astrodata.wordpress.com/ |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9905
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Mai 2014 18:01 Download mesaj |
|
|
|
Din câte îmi amintesc dl. Găină m-a abordat pe LinkedIn, nu eu, cu o întrebare la care i-am răspuns. Deoarece sunt amator nu am nicio lucrare științifică pe teme astronomice ci doar un articol publicat în Popular Astronomy despre montura piston. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5320
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 07 Mai 2014 18:49 Download mesaj |
|
|
|
Poate la asta se referea: http://adsabs.harvard.edu/abs/2011moec.rept.....A
Title: The Eclipse of the Moon form 15 June 2011 in Romania
Authors: Alimpie, Laurentiu; Blagoi, Octavian; Gaina, Alex; Gligor, Flavius; Stanescu, Octavian
Affiliation: AA(Astronomical Observatory, Timisoara, Romania), AB(Astronomical Observatory, Timisoara, Romania), AC(Astronomical Observatory, Chisinau, The Republic of Moldova), AD(Astronomical Observatory, Timisoara, Romania), AE(Astronomical Observatory, Timisoara, Romania)
Publication: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=73954#73954 ; http://astro.gligor.net/2011/06/eclipsa-totala-luna-iunie-2011/ (Romanian, English. Romanian Title: Eclipsa totala de LUNA, iunie 2011 Cheveresu Mare)
Publication Date: 06/2011
Origin: MOLDAVIA
Keywords: ECLIPSES, MOON
Bibliographic Code: 2011moec.rept.....A |
|
| Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 07 Mai 2014 20:41 Download mesaj |
|
|
|
| Se mai sperie omul , bate vintul (crivatu) dinspre est ?. Nici Carl Sagan nu si-ar permite asemenea statut (afirmatie), cu toate ca era de meserie . |
|
| Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 12 Mai 2014 20:15 Download mesaj |
|
|
|
Dle Gaina, sunteti intr-o totala confuzie acesta este un forum al astronomilor amatori din Romania. Acceptam si profesionisti cu conditia unui respect reciproc. Eu de exemplu nu am nici un fel de respect fata de uni astronomi profesionisti romani cu lucrari publicate (copy/paste) si cu participari la tot felul de congrese si sipozioane. De exemplu, la tranzitul lui Venus din 2004 eu si cu prietenul Tavi Stanescu am filmat tranzitul iar dna Stavinschi (impreuna cu dl Mihoc) au elaborat un document in care au utilizat o imagine publicata de noi fara sa mentioneze sursa. La eclipa totala de Soare din 2006 dna Stavinschi a participat la congresul din Turcia iar eu am fotografiat eclipsa. Asa incat ... chestia cu "lucrari pubicate" nu e chiar o garantie 100%. La fel ca dl Blagoi (Erwin) nici eu nu am solicitat o relatie pe Linkedn ci sistemul face asta in mod automat. Si mie mi-a propus o gramada de relatii pe care nu le-am acceptat. Nu v-as fi acceptat nici pe dvs daca nu v-as fi cunoscut si daca nu mi-ati fi pus niste intrebari. Promit ca pe viitor sa va ignor in totalitate nefiind "profesionist" si neavand lucrari publicate. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|